Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da kanser hastalarının ilaçlarda olduğu gibi, cerrahi tedavilerde de devlet ve özel hastanelere ödeme yapmayacaklarını söyledi.
SGK, özel hastanelerin kanser tedavisinde ücret almayacağını açıkladı fakat büyük bir ayrıntı göz ardı edildi. Kemoterapi gören hastalar bitkin ve haksiz kalmakta vücuttaki kanda kemoterapiye bağlı olarak hayati sınıra gelebilecek kadar azalma oluyor ve takviye yapılması gerekiyor.
Kanser hastalarının tedavisi ücretsiz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'ne ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı.
Hastanelerin acil servisine girildiğinde ilk olarak hastanın yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlardan hangisinde tedavi olacağı tespit edilir. Bu alanlardan “Yeşil alan muayenesi” adı altındaki tedaviler nedeniyle hastalardan ilave ücret alınamaz.
Ancak ülkemizde sadece iki endikasyon için SGK tarafından karşılanmaktadır. Bunlar Malign Melanom (deri kanseri) ve küçük hücreli dışı akciğer kanseri tedavisidir. Bunların dışında etkinliğinin kanıtlandığı kanser türleri için KEYTRUDA ilacının geri ödemesi ülkemizde yapılmamaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Kanserle yaşayan bireylerin kanser tedavisinde (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri) sosyal güvence sorgulanmaksızın sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma hakkı vardır. Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırılmıştır.
Kanser Sağlık Destek Yardımı 15.000 TL Nakit Desteği; 28.02.2022 - 28.02.2023 tarih aralığında kendilerine Kanser hastalığı teşhisi konulan üyelerimiz için geçerli olacaktır.
“Evde sağlık hizmeti alan kanser hastalarının, 'muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip' işlem bedellerini karşılıyoruz. Yol, gündelik ve refakatçi giderlerini SUT kapsamında karşılıyoruz.
Kanser tedavisi için gittiğimiz Medicana Hastanesi, kemoterapi tedavi öncesi ilaç şeması hazırlama adı altında 7600 TL para talep ediyor. Özel sağlık sigortamız olduğu halde bu bedel isteniyor.
Özürlü sağlık kurulu raporu alındıktan sonra bakım ihtiyacı olan hastaların evde bakım yardımından faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Başvurular hastaların ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır.
Özel hastanelerde yoğun bakımda yatan hastalar için ilave ücret alınıyor mu? Genel sağlık sigortası (GSS) kapsamında yer alan kişilerden yoğun bakım hizmetlerinden hiçbir ilave ücret alınamaz.
Özel hastanelerde SGK muayene katılım payı 2023 yılı için 15 TL olarak belirlenmiştir. Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
PET CT | Tüm Vücut Kanser Taraması, SGK Anlaşmalı | Biyorad. Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), tıp dünyasına girdiğinden bu yana birçok hastalığa tanı koymak, teşhis etmek ve uygun tedavi şeklini belirlemek daha kolay hale gelmiştir.
Öte yandan, kanser hastaları malulen emekli olabiliyor. İlk teşhisten itibaren SGK'ye başvurulması durumunda 10 yıl sigortalılık, 1800 gün sigorta primi ve çalışma gücünün yüzde 60'ında kayıp halinde kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlanıyor.
Kilo kaybı, bulantı, kusma, idrar problemleri, dolaşım problemleri, solunum sıkıntıları, ateş, terleme, ve bilinçte yaşanan gerilemeler ve tüm bunlara ilave olarak kaslarda zayıflıklar terminal dönemdeki kanser hastasını oldukça sıkıntıya sokmaktadır.
Evde Bakım Maaşını Kimler Alabilir? Evde bakım maaşı için, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvurabilir.
SGK'lılar için özel hastanelerden fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanın en kolay yolu tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaktır. SGK'lılar, SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerdeki tüm muayene ve tedavi işlemlerini fark ücreti ödemeden gerçekleştirebiliyor.
Medikal Onkoloji. Kanser tüm dünyada yaygın olarak görülen, halk sağlığını tehdit eden küresel bir sağlık problemidir. Günümüzde kanserin tanı ve tedavisinde her geçen gün önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Kanser hastalığının teşhisi, tedavisi, takibi ile ilgilenen bilim dalı onkoloji olarak adlandırılır.
Dr. Ömür Gökmen Sevindik, “Akıllı ilaçları daha çok kanser ve kanser dışı hastalıklarda kullanıyoruz. Eskiden sadece tek bir tümör tipini ve hücresini hedef almayan genel olarak diğer dokulara da zarar verebilen tedavileri kullanıyorduk.
Kredi borçlusunun ölünce borcunun bitip bitmeyeceği ise kredi çekerken yapılan hayat sigortasının ölümden sonra kalan borcu karşılayabilecek olmasıyla ilgilidir. Kredi borçlusu öldüğünde kalan banka kredi borcu sigorta tarafından karşılanır ve böylelikle mirasçılar bu borçtan kurtulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri