Ancak aynı İş Kanunu'nda çalışanların talebine bağlı olarak ücretli veya ücretsiz izin kullanma haklarının olduğu görülür. Buna bağlı olarak özel sektörde veya kamu kurumlarında çalışanlar ev taşımadan bir süre önce ilgili kişilerle görüşerek ev taşıma işlemlerinde kullanmak üzere izin alabilirler.
Özel sektörde yasal ev taşıma izni öncesinde yapılan sözleşmede veya sendikal sözleşmede yer verilir. Genellikle 1 iş günü olarak taşınma izni verilir.
İş Kanunu'nda taşınma ile ilgili bir hüküm bulunmamakla birlikte bireysel veya toplu iş sözleşmesine taşınma izni hükmü konulabiliyor. Sözleşmede hüküm bulunması halinde işçi taşınma nedeniyle ücretli izinli sayılıyor. Sözleşme ile belirlenen taşınma izni süresi, işletmeden işletmeye değişiyor.
Yeni Eve Taşınma İzni Kaç Gündür? Ev taşıma izni süresi, çalışanın talebi ve işverenin kararına göre 1 ya da 2 gündür. Bu noktada İş Kanunu'nun “İşverenin Haklı Nedenlerle Derhal Fesih Hakkı” adlı bölümüne değinmek gerekir.
Ancak genellikle taşınma izni almak isteyen çalışanlara minimum 2 gün izin verilmektedir. Eğer çalışan hafta sonu çalışmıyorsa iznini hafta sonuna yakın bir tarihte kullandığında taşınma ve sonrası işler için daha fazla zamana sahip olabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Belediyenin taşıma birimi veya ilgili departmanıyla iletişime geçerek izin başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru için belediyenin belirlediği başvuru formunu doldurmanız gerekebilir. 2. Gerekli Belgeleri Sunma: İzin başvurusu için gerekli belgeleri belediyeye sunmanız gerekmektedir.
Taşınma izni ile ilgili en çok merak edilenler arasında taşınma izni yasal mı sorusu yer alır. İş Hukuku'nda ve 4857 sayılı İş Kanunu'nda resmi olarak taşınma izni adıyla düzenlenmiş bir izin çeşidi yoktur.
Özel Sektör Mazeret İzni Kaç Gün 2022
Evlenme durumunda 3 gün, Ölüm durumunda 3, Doğum hallerinde 5 gün, Bakımıyla mesul olduğu bir kişinin sağlık sorunları için ise toplamda 10 güne kadar işçi mazeret izni kullanabilmektedir.
Ev taşıma izni ya da taşınma izni kanunda yeri olan, özel ya da devlet kurumlarında çalışan kişilerin taşınma durumlarında hakkı olan bir izindir. Herkesin bildiği gibi taşınma aşamaları gerek öncesi gerekse sonraki süreçleriyle kişileri oldukça zorlayan ve yoran bir süreçtir.
Olağan üstü durumlarda ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen günlerde ev taşıma işlemleri yasaktır. Şehirler arası ev taşımak yasak mı? Sorusuna ise şu anda devlet kurumları tarafından herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Uçak bileti, otobüs bileti, kendi arabasıyla şehir dışına çıkacaksa başka bir ilden o tarihlerde alışveriş yaptığını gösterir fiş veya faturalar, otel rezervasyonu ve faturası bu durumu belgelemek için yeterli. Bu durumu belgeleyen ve ücretsiz yol izni isteyen işçiye işveren dört güne kadar yol izni vermek zorunda.
Özel sektör veya kamu kurumlarında çalışanların, ev taşıma sürecinde nakliye işlemlerini gerçekleştirebilmek için alabilecekleri izne ev taşıma izni denir.
İdarenin takdir hakkına bağlı olarak mazeret izni devlet memurlarına toplamda 10 güne kadar verilebilmektedir. Bu noktada vurgulamak gereken önemli hususlardan bir tanesi, bu 10 günlük mazeret izni süresinin verilebilmesi için gerekli olan durum ve koşulların kanunda tek tek sayılmamış olmasıdır.
Şehirler Arası Taşınma İzni Nereden Alınır? Şehirler arası taşınma izni E Devlet uygulaması üzerinden alınır. Aşama aşama e devlet üzerinden seyahat E-devlet uygulaması üzerinden İçişleri Bakanlığı şehirler arası taşınma izni başvurusu yapmak ile ilgili tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.
Acil Durumlarda Kullanılabilen Mazeret İzni Nasıl Alınır? İş akdine bağlı olarak çalışanlar, acil durumlarda mazeret izni kullanmak için işverene yazılı ya da sözlü bildirimde bulunmalıdır. Örneğin düğün mazeret izni almak isteyen personel, bu talebini dilekçede belirterek yasal hakkından yararlanabilir.
Mazeret izni süresi, şirketin ve çalışanın anlaşmasına bağlı olarak değişebilir. Mazeret izni nedenleri, hastalık, ölüm, doğum, zorunlu seyahat ve ev taşıma gibi farklı durumlar olabilmektedir.
Riskli yapı raporu alınarak yıkılmasına karar verilen binalarda ikamet eden ya da iş yeri sahibi olanlar için devlet tarafından kira yardımı desteği verilir. Kiracı konumunda olanlar için sağlanan maddi destek ise taşınma yardımı olarak adlandırılır.
Pazar günü ev taşımak yasak mı sorusunun sorulması, genel anlamda acil taşınmak isteyen kişiler tarafından da sorulabilir. Bu durumda bilmeniz gereken kurumsal ve hukuki şekilde yapılan nakil işlemlerinde herhangi bir sorun olmadığıdır.
Bekar afetzede, barınma desteği açısından kiracı kabul edilip, konut yıkık/acil yıktırılacak/ağır hasarlı/orta hasarlı ise 24.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.
MAZERET İZNİ
Bunlar ka- nunda sınırlı sayıda belirlenmiş olup aşağıda açıklanmıştır. Buna göre işçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde üç gün, eşinin doğum yapması halinde ise beş gün ücretli izin verilir.
1: Ücretten Kesmek:İşçinin ay içinde aldığı ve işveren tarafından verilen izin saatleri toplanarak kaç saate denk geliyorsa o kadar tutarda ücreti kesilebilir. Bunun için iş sözleşmesinde veya işyeri uygulamalarında bu husus işçi tarafından bilinmelidir/işçiye tebliğ edilmelidir. Bu izin o halde ücretsiz olacaktır.
Memura eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin anne, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine verilir. Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir.
İşçinin evlenmesi halinde mazeret izni süresi 3 gün, İşçinin eşinin, çocuğunun, annesinin, babasının veya kardeşinin vefat etmesi halinde 3 gün, İşçinin evlat edinmesi durumunda 3 gün, İşçinin eşinin doğum yapması halinde 5 gün mazeret izni kullanılabilir.
Koli bandına ek olarak hafif kolileri ambalaj ipi ile sararak daha kolay taşınabilir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz ev taşırken kolilerle birlikte hurç ya da vakumlu poşetlerden de yararlanabilir ve bu ürünlerin içerisine yastık, yorgan gibi tekstil ürünlerini koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz.
2. Taşınma Saatleri: Genellikle 10:00 ile 18:00 saatleri arası taşınmaya izin verilmektedir. Ancak saat 17:00`a kadar izin veren site yönetimleri de azımsanmayacak kadar çok. Evinizi taşırken bu saatler arasını geçmeniz durumunda site yönetimi taşınmaya izin vermeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri