Oksijenin kararsız bir formu olan ozon (O3), atmosferde bulunan renksiz ve kokulu bir gazdır. Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılan ozon gazından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak da faydalanılmaktadır.
Enfeksiyon hastalıklarından, deri hastalıklarına kadar pek çok hastalıkta doktor kontrolünde uygulanmak şartıyla kullanılan ozon tedavisi (oksijen terapisi) son yıllarda çok tercih edilmeye başlanmıştır.
Üç oksijen molekülünün birleşmesi ile ortaya çıkan ozon gazı, organik yapıdaki bileşikleri oksitleyerek bozma potansiyeline sahip en güçlü kimyasallardan biridir.
Ozon vücudun doğal antioksidan mekanizmalarını aktive ederek, güçlendirerek, hücrelerin oksijene ulaşımını kolaylaştırarak etki eder. Kanın oksijen taşıma kapasitesini ve kan dolaşımını artırır. Bağışıklık sistemini aktive eder, düzenler ve antioksidan enzimleri aktive eder.
Etrafımızdaki oksijen, atmosferin üst tabakasına çıktığında ve güneşin ultraviyole ışınına maruz bırakıldığında, oksijen doğal olarak ozona dönüşür.
İlgili 22 soru bulundu
Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından insan bulunan ortamlarda ozon miktarınının 0,05 ppm' i aşmaması tavsiye edilmektedir. Bu miktarın üzerinde ozona maruz kalındığında üst solunum yollarında tahrişe rastlanabilir. 0,05 ppm zaman süreli verilirse zararlı etkisi yoktur.
Ozonlu su, ¾ ü dolu olan cam bir kapta, ozon gazının suyun içine baloncuklar halinde verilmesiyle elde edilir. En az 0.4 g/h ozon üretimi olan bir ozon jeneratörü ile ozonlu su yapımı için uygundur. Ozonlu su ozonun yarılanma süresi kısa olması sebebiyle üretildikten sonra kısa bir süre içerisinde türetilmelidir.
1976'da yapılan ve 2006'da tekrarlanan değerlendirmede FDA, ozonun toksik bir gaz olduğu ve gösterilebilen tedavi edici, koruyucu hiçbir güvenli tıbbi kullanımının olmadığına dair bilimsel olarak konsensusa varmıştır.
Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanamaz? Ozon tedavisi glukoz-6-fosfat-dehidrogenaz enzim eksikliği olan 'favizm' hastalarına kesinlikle uygulanmaz. Enzim eksikliği olan kişiler, ozon gazanın kanda oluşturduğu metabolik yolakları yerine getiremez. Hamile ve emzirenlere, kronik alkolizmi olan kişilere uygulanmamalıdır.
Ozon tedavisi ameliyatsız ve zahmetsiz bir işlem olduğu için son yıllarda daha sık tercih edilmektedir. Diz ağrısında ozon tedavisi, diz eklemine veya kas içine uygun miktarda lokal olarak ozon enjeksiyonu uygulanır. Ozon, daralmış olan eklemin açılmasını, hareket etmesini sağlayarak ağrıyı ve enflamasyonu giderir.
OZON TERAPİ'DEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.
eldeki bilimsel kanıtlar vücuttaki oksijen düzeyini artırmanın kanser hücrelerine zarar verdiği veya öldürdüğü iddialarını desteklememektedir.
Uzun süreli veya çok yüksek yoğunluklu oksijen, hücre zarlarında oksidatif stres, akciğerlerde alveol kolapsına, retina dekolmanı sebep olabilir. Oksijen zehirlenmesine maruz kalınan yüksek oksijen seviyesinin düşürülmesi ile müdahale edilir.
Tedavi genellikle 10-16 seans aralığındadır. Ancak hastanın durumuna bağlı olarak tedavi seanslarında değişiklik olabilir. Hastalara 3 gün arayla haftada 2 seans uygulanabilir. İşlem süresi yaklaşık 15 dakikadır.
Solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisinde de yararlanılan ozon terapisi; diyabet, astım, KOAH hastaları üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Diyabetin özellikle ayak bölgesinde neden olduğu uyuşma ve ağrı gibi semptomların azaltılması ve dolaşım bozukluklarının tedavi edilmesinde uygulanmaktadır.
Etki oluşabilmesi için en az 5 seans ve üzeri uygulama yapmak gerekir. Haftada 1 kez ya da haftada iki kez uygulanabilir.
Akciğerlerdeki bronşların oksijenlenmesi de buradaki tıkanıklık ve daralmaların iyileştirilmesi noktasında fayda sağlar. Bunun yanı sıra; ozonun antienflamatuar özelliği, akciğerde bulunan inflamasyonun yani iltihabın giderilmesini sağlar, bu durum da KOAH'nın iyileştirilmesine yarar.
Ozon Tedavisi Seans Fiyatları: 1250 ₺ – 1500 ₺ aralığındadır.
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Bağışıklık sistemini düzenleyip güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır. Kaslarda biriken toksini giderme özelliğiyle kaslarda gevşemeye yol açar; bu sayede gevşeyen kaslar yumuşar ve esneklik artar. Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir.
Ozon tedavisi yardımcı ve destekleyici bir yöntemdir. Ozonun uygulanmasının yasak olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır. İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlığı ( kanama pıhtılaşma hastalıkları ) olan hastalara uygulama yapılmaz.
Sarı kantaron yağı, cilt sorunlarından sindirim sistemi kaynaklı birçok problem için kullanılıyor. Nemlendirici özelliği nedeniyle saçlı ve saçsız deriye uygulandığında cilde daha parlak ve canlı bir görünüm sağlarken, düzenli olarak küçük miktarlarda içildiğinde mide ve bağırsak sorunlarına iyi geliyor.
Pharmaozon ozon jeneratörü ev tipi cihaz ortamı istenmeyen unsurlardan arınma görevini üstlenir. Konumlandırıldığı yerdeki bakteri, kötü koku, küf ya da virüs gibi etmenleri ortadan kaldırması ile bilinir.
'Ozonlu zeytinyağı içilir mi' sorusu en sık merak edilen konulardan biridir. Ozonlu zeytinyağı, harici olarak kullanılan bitkisel yağ çeşitleri arasında yer almaktadır. Yani ozonlu zeytinyağı içilerek tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri