Ozonun en çok kullanıldığı yaralar şunlardır: Şeker hastalarının ayaklarında oluşan yaralar (diyabetik ayak) Venöz dolaşım bozukluklarında ayak ve bacaklarda oluşan yaralar -venöz ülserler. Arter dolaşım bozukluklarında ayak ve bacaklarda görülen kuru ve ıslak tip gangrenler, yaralar.
Kullanıldığı alanlar; Eklem ağrıları Nöropatik ağrılar Sedef hastalığı Pişik Parmak mantarı Selülite karşı Akne Egzama Hemoroitler Güneş yanığı Böcek ısırığı Kas ağrıları Citte pullanma Saçlı deride ortaya çıkan sorunlar Kapanmayan yaralar Kuru deri ve yaşlılık karşıtı etkilerinden tedavide yararlanılmaktadır.
Ozon yağının cilt yüzeyinde oluşan kuruluk, kızarıklık veya akne gibi sorunları yok etme etkisi oldukça yüksektir. Ayrıca egzema gibi cilt rahatsızlıklarında, böcek sokmalarında yaralarda özellikle yanık güvenle kullanılabilir. Ozon yağının faydaları oldukça fazla olup ciltte herhangi bir yan etki göstermemektedir.
Ağrı tedavisinde ozon kullanımının etkinliği kanıtlanmıştır. Ozon ağrılı problemli dokulara aktif oksijeni vererek ağrının oluşmasına katkı sağlayan aracılık eden farklı enflamasyon maddelerinin oluşumunu azaltmakta ve tedavi edici bir etki oluşturmaktadır.
Haftada 3 kez masaj yoluyla saça ve saç derisine yeterli derecede tatbik edilip en az 1 saat bekletildikten sonra yıkanmalıdır. Gece yatmadan önce uygulanıp sabaha kadar bekletilmeli veya günde 1-2 kez uygulanıp uzun süre yıkanmamalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Sır, ozonun çok saf zeytinyağı ile birleştirilmesindedir. Ozonlanmış yağın etkisi çok hızlıdır ve etkisini birkaç gün içerisinde gösterir. Sorunlu bölgeyi dezenfekte ederek yüksek miktarda oksijen sağlar.
Cildinizin canlanmasını, cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Ayrıca akne ya da sivilce sorununuz varsa, uygulamak istediğiniz sorunlu bölgeye günde 2 kez masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Diz ağrısında ozon tedavisinde 5 ile 10 seans ozon enjeksiyonu verilmektedir. Diz ağrısında ozon tedavisi 15 ile 30 dakika arası sürmektedir. Seans sıklığı hastalığın durumuna göre değişiklik göstermektedir. 10 seanslık tedaviden sonra 2 ayda bir tek seanslık uygulamalar önerilmektedir.
Hastalardan 50 cc-200 cc arasında kan alınarak ortalama 10 dakika boyunca ozon ve oksijen karışımıyla birleştirilmekte ve bu yeni karışım hastaya damar yolu ile geri verilmektedir. Majör yöntemde uygulama dozu ve seans sayısına karar verirken hastalığın ne olduğu ve hastanın yaşı gibi faktörlere dikkat edilmektedir.
Sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlarda, kadın infertilitesinde vajinal ozon uygulanabilir. Bağırsak ile ilgili sorunlarda rektal ozon uygulama yapılır. Eklem içi uygulama, cilt ve kas içi uygulamada yapılabilir.
Bunların haricinde ozonlanma sonrası ambalajlanma süreci, ambalaj kalitesi gibi unsurlar da ozon yağının kalitesini doğrudan etkileyebilmektedir. Orijinal ozon yağı, yani saf ozon yağı yüksek kalite zeytinyağına doğru oranda ve sürede ozon enjeksiyonu yapılmasının ardından jelimsi bir kıvama, saydam bir renge dönüşür.
Eğer yüzünüzde hormonal bir sebepten dolayı zaten tüylenme varsa normal akışını devam ettirecektir. Azaltmaz ve çoğaltamaz. Ozon tüylenme yapmaz.
Ağrıyı Hafifletme: Ozon terapisi kaslardaki gerginliği azaltarak ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir. Tedavi Edici Etki: Ozon terapisi etkilenen dokuların iyileşmesini destekleyebilir ve tedavi edici bir etki yaratabilir.
Ozon tedavisi ile dokuların ve organların oksijen ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmaktadır. Ayrıca ozon gazının ağrı giderici ve antienflamatuar etkisi de mevcuttur. Bu nedenle topuk dikeni tedavisinde ozon enjeksiyonu uygulabilir.
Ozon ile yapılan kireçlenme tedavisi oldukça fayda sağlar. Eklem içerisine yapılan ozon enjeksiyonları sayesinde eklemdeki şişlik ve ağrı azalır. Hareket kabiliyeti yeniden kazanılır. 4-8 seans uygulanabilir.
Eklem-İçi Ozon İnjeksiyonu Yöntemi
Diz, omuz, kalça ekleminin ağrılı hastalıklarında yapılan eklem içi enjeksiyonlar eklem hareketliliğini hızla iyileştirir. Tendinit, Bursit gibi hastalıklar da eklem çevresine uygulanan ozon enjeksiyonları ile iyileşen durumlar arasındadır.
Menisküs yırtığı gelişmiş eklemde iyileşmenin uyarılması için ozon uygulaması yapılabilir. Ozon O3 olan bir gazdır. Ozon makinesinde işlemden geçirilerek uygulanacak hale getirilir. Diz eklemi içine direk olarak, gerektiğinde ultrason eşliğinde enjeksiyonla verilerek tedavi yapılır.
OZON TERAPİ'DEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.
Diz ağrısı yaşadığınız günlerde diz kapaklarına Hindistan cevizi yağı sürerek kan dolaşımını dengeleyip ağrıyı dindirebilirsiniz. Bu etkili ve faydalı yağın diz kapaklarını rahatlatma, eklemlerde oluşan ağrıyı iyileştirme özelliği vardır.
Ozon yağı, ciltte sonuç alınmak istenen bölgeye sürülmektedir. Cilde uygularken parmağınızın ucuna dökün ve masaj hareketleriyle sürün. Saça uygulamak için, köklerden başlayarak uçlara doğru masaj hareketleri ile sürebilirsiniz. Ozon yağını saçınızda 1-2 saat beklettikten sonra, bol suyla durulayabilirsiniz.
Ozon sayesinde yağların yakılması kolaylaştırılır. Egzersiz ve bol su tüketimi ile birlikte uygulanması faydalıdır. Bu uygulama yağların parçalanmasını sağlarken diğer yandan hücrelerin yenilenmesiyle dokuların toparlanmasına da yardımcı olur.
Saf zeytinyağı üzerine bir miktar ozon yağı ilave edilmesiyle oluşan ozonlu zeytinyağı, sıvıya yakın bir kıvama sahiptir. Zengin içeriği sayesinde güçlü bir antioksidan olduğu bilinen ozonlu zeytinyağı, günümüzde cilt ve saç sağlığı başta olmak üzere birçok rahatsızlığın giderilmesinde tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri