Ön lisans mezunları merkezi bir sınava girmeden ön lisans diplomasını alabilirler. Lisans: Genelde 4 yıllıktır. Tıp benzeri bazı özel programlar 6 yıl ve daha fazla sürebilir.
Tıp eğitimi ülkemizde olduğu gibi Almanya üniversitelerinde de 6 yıllık bir süreci kapsıyor. Sağlık alanında öğrenim görmek istediğiniz diş hekimliği, eczacılık ya da veteriner hekimlik bölümlerinin eğitim süreleri ise toplam 5 yıl sürmektedir.
Tıp Eğitimi söz konusu olduğunda size giriş şartı ve imkanları olarak en rahat 2 ülke olan Polonya ve Macaristan'ı önerebiliriz. Maliyet olarak diğer ülkelere oranla daha uygun fiyatlı olması ve daha uygun fiyata okuduğunuz üniversitelerin dünya sıralamasında olması, buraları tercih edilen ülkeler arasına sokmuştur.
Avrupa genelinde tıp eğitimi noktasında eğitim ücretleri en ekonomik olan ülke İtalya'dır. Burada 12 farklı üniversite tıp eğitimi ile yurtdışından öğrenci kabul etmektedir. Ancak üniversitelere kabul edilmeniz için IMAT sınavından geçmeniz gerekir.
Daha kaliteli bir eğitim ve gelecek için birçok öğrencinin rotası ücretsiz tıp eğitimi veren Çekya üniversitelerine yoğunlaştı. Üstelik YGS ve LYS'de yeterli başarı gösterememiş öğrenciler için de Çekya'da tıp eğitimi almak mümkün.
İlgili 25 soru bulundu
Yurt dışında tıp okumak için en popüler konumlar arasında Avrupa ve Amerika gösterilebilir. Almanya ve Fransa, tıp alanında önde gelen üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Almanya ve Fransa'da tıp okumak için bu ülkelerde konuşulan dile, anadile yakın seviyede hakim olmanız beklenir.
Genel olarak Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve benzeri İngilizce konuşulan ülkeler, Tıp alanında İngilizce eğitim verilen ve tercih konusunda en fazla dereceye sahip olan ülkelerdir.
Kanada'daki üniversitelerde lisans eğitimi, birçok ülkede olduğu gibi 4 yıl sürmektedir. Ancak hukuk bölümlerinde ve sağlıkla ilgili bazı bölümlerde eğitim 5 yıl, tıp fakültelerinde ise 6 yıl sürmektedir. Kanada'daki üniversitelerin bazılarında bir akademik yıl 3 döneme ayrılmaktadır.
Fransa'da tıp doktorluğu eğitiminde; genel pratisyenlik için üniversitede 9 yıl ve uzmanlaşmak istiyorsanız (cerrahi, nöroloji, pediatri vb.) 10 ila 12 yıl eğitim almanız gerekmektedir. Avrupa'nın L-M-D (Lisans-Master-Doktora) sistemine entegre olan Fransa'daki tıbbi eğitim 3 aşamaya bölünmüştür.
Egitim genellikle 5 yılda tamamlanmaktadır. İlk iki yılı akademik ortamda verilen ders aşamasıdır, daha sonraki 3 yıl klinik eğitimi üniversiteye bağlı bir hastanede tamamlanmaktadır. 5 yılın başarı ile tamamlanması sonucu öğrenciler genel tıp eğitimlerini tamamlamış olmaktadır.
Almanya'da Tıp Eğitiminin Süresi ve Aşamaları
Tıp eğitimi 6 yıl, eczacılık, veteriner hekimlik ve diş hekimliği bölümlerinin eğitim süresi ise 5 yıl sürmektedir. Tıp eğitiminin son yılında 48 haftalık uygulamalı eğitim yapılmaktadır.
Almanya'da tıp eğitimi alabilmek için Türkiye'de tıp bölümüne yerleşmiş olmak şarttır. Ülkemizde olduğu gibi Almanya'da da tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Almanya'daki tıp fakültelerine girmek için ÖSYM'nin yaptığı sınavı kazanmak devlet ya da vakıf üniversitelerinden birine yerleştirilmiş olmak gereklidir.
Fransa'da tıp doktorluğu eğitiminde; genel pratisyenlik için üniversitede 9 yıl ve uzmanlaşmak istiyorsanız (cerrahi, nöroloji, pediatri vb.) 10 ila 12 yıl eğitim almanız gerekmektedir. Avrupa'nın L-M-D (Lisans-Master-Doktora) sistemine entegre olan Fransa'daki tıbbi eğitim 3 aşamaya bölünmüştür.
İspanya'da Tıp eğitimi 6 yıl(12 dönem) sürmektedir. Eğitimin 5 dönemi İngilizce geri kalan dönemi ise İspanyolcadır. İspanyolca eğitim dönemi yoğun olarak klinik eğitimleriyle geçmektedir.
Japonya'da tıp eğitimi 6 yıl sürer. Neden Kanada? Üniversite Lisans Eğitimi Süresi 4, yüksek lisans eğitimi süresi 2 yıldır. Kanada'da 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim programlarını isterseniz meslek meslek okullarında eğitim alabilirsiniz.
Avusturya'da eğitim süresi sadece 3 yıldır
Avusturya'daki tüm lisans bölümleri 3 yıllıktır.
Egitim genellikle 5 yılda tamamlanmaktadır. İlk iki yılı akademik ortamda verilen ders aşamasıdır, daha sonraki 3 yıl klinik eğitimi üniversiteye bağlı bir hastanede tamamlanmaktadır. 5 yılın başarı ile tamamlanması sonucu öğrenciler genel tıp eğitimlerini tamamlamış olmaktadır.
Çin'de üniversite eğitim ülkemizdeki ile aynı olup 4 akademik yıl sürmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de Tıp bölümü altı akademik yıl, eczacılık ve hemşirelik 5 akademik yıl sürmektedir.
Avustralya'da üniversite okumak çoğu bölümde genellikle 3 yıldır. Ancak mimarlık ve mühendislik fakültelerinde 4 yıllık eğitim verilir. Bunun yanı sıra psikoloji eczacılık diş hekimliği bölümleri eğitimi 5 yıl olur. Tıp eğitimi ise 6 yıllık bir süreci kapsar.
Türkiye'den aldığınız Tıp Diplomasının Denkliğini alabilmeniz için Almanya'da herhangi bir sınava girmeniz gerekmemektedir.
Rusya'da tıp eğitimi çoğunlukla altı sene sürmekte ve kural olarak örgün eğitim şeklindeki uzmanlık programı olarak düzenlenmektedir. Bunun istisnası ise eğitim süresi beş yıl olan “diş hekimliği” ve “eczacılık” bölümleri ve eğitim süresi dört yıl olan “hemşirelik” bölümüdür.
Ülkelere göre okul kabul koşulları değişmekle birlikte, yurtdışında tıp bölümü sınavlı veya sınavsız okunabilmektedir. Amerika, Almanya, İtalya, Çekya gibi ülkeler sınav koşulu ararken; Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkeler sınav koşulu olmadan kabul vermektedir.
Hollanda'da tıp eğitimi ise yedi yıl sürelidir. Bu eğitim Türkiye'den farklı bir süreç izlemektedir. Tıp eğitiminin ilk bölümü olan lisans döneminde eğitim İngilizce olarak yapılmaktadır.
Amerika'da tıp okumak, genel olarak 4 yıl sürmekle beraber bazı uzmanlık alanlarına göre 3-7 yıl arasında değişmektedir. Akademik takvim başvuru yapacağınız üniversiteye göre değişmekle beraber ülke genelinde Eylül ayında başlayıp Haziran ayında bitmektedir.
Tıp fakültesi mezunları “Tıp Doktoru” ünvanını alırlar. Tıp doktorları sağlık hizmetlerinin çeşitli kademelerinde tanı ve tedavi hizmetleri, sağlık danışmanlığı, sağlık eğitimi, sağlık araştırmaları ve yöneticilik alanlarında çalışabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri