Hamur ve pastaların en iyi şekilde mayalanmasını sağlayan instant mayalar vakumlu paketlerle kullanıma sunulduğundan uzun süreli saklanarak kullanılabiliyor. Ayrıca instant maya, yaş mayaların özel kurutma teknikleri ile kurutulması sonucu elde ediliyor.
Pakmaya Aktif Kuru Maya, ev tipi kullanım için hazırlanarak sizlerin beğenisine sunulmuştur. Küçük granüller formunda ve krem rengindedir. Maya kullanılarak hazırlanan poğaça, pide, börek, açma gibi tüm ürünlerde rahatlıkla kullanılabilir. 100 gr'lık ambalajında satılmaktadır.
Kuru mayanın aksine instant mayalar çok ince granül yapılarına sahiptir. Yüksek teknoloji ürünü olan bu mayalar 12 aya kadar kabartma özelliğini koruyabiliyor. Onu kuru mayadan ayıran en önemli özelliği ise hamurun içerisine hiçbir eritme işlemi olmaksızın doğrudan ilave edilerek kullanılabiliyor olması.
Ürünlerimiz MUTFAKTA MAYALAR Instant Kuru Maya
Instant kuru mayayı hamuru yoğurmaya başlamadan önce direkt una ilave edin, enfes tatlar için daha fazla beklemeden tarifinizi şekillendirmeye başlayın ve ardından mükemmel bir şekilde kabaran yumuşacık tariflerin tadını çıkarın!
Maya olmadığında kabartma tozu ve maden suyu (soda) ile birlikte de nefis bir ekmek hazırlama şansına sahipsiniz. Ilık süt, soda ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilavesiyle klasik ekmek tariflerini deneyebilirsiniz. Evde bu farklı malzemelerle kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Minik parçalar haline gelen yaş mayanın üzerine bir miktar ılık su dökülmelidir. Birkaç kaşık toz şeker de eklendiğinde; yaş mayanın aktifleşme süresi oldukça kısalır. Ekmek hamurunda yaş mayayı tercih edebilirsiniz.
Instant Maya
Küçük ve kuru granül yapıdaki bu hızlı mayayı suyla önceden karıştırmaya ve bekletmeye gerek yoktur. Kullanımı çok kolaydır, kolayca çözünür, kabartma tozu kullanır gibi diğer malzemelerle birlikte direkt una eklenir. Tek kullanımlık paketler halinde olduğu için bayatlama ve saklama sorunu da yoktur.
Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır.
Pakmaya yaş hamur mayası (Saccharomyces cerevisiae) bloklar halinde paketlenmiş, yüksek performans gösteren bir mayadır. Tüm mayalı hamur çeşitleri için kullanılır.
Kullanacağınız kuru maya miktarının üç katı kadar 40 derece su veya süt ve maya miktarının yarısı kadar şeker bir kapta karıştırılır ve eritilir. Sonrasında bu karışım, hamura eklenerek mayalanması beklenir. Mayasında süt kullanılan hamur, daha yumuşak bir yapıya sahip olacaktır.
Mayanın yanı sıra, fırıncılık, değirmencilik, pastacılık ve ev tüketim ürünlerindeki üstün kalitesi, zengin ürün yelpazesi, yenilikçi duruşuyla Pakmaya, ülkemizin güvenilen, sevilen, yükselen gıda markasıdır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi maya daha sağlıklı? Ekmek maya çeşitleri arasında ekşi maya kullanıldığında ekmeğin daha sağlıklı olduğunu söyleyen uzmanlar vardır. Tek kullanımlık paketlerin ömrü de diğer mayalara göre oldukça uzundur.
İnstant mayanın kuru mayaya kıyasla pratik yanı zaten aktif bir maya olduğu için aktifleşmesi için beklemenize gerek olmamasıdır. Mayayı kaba ekledikten sonra hemen yoğurmaya başlayabilirsiniz. Ilık su ve süt eklediğiniz hamura yavaş yavaş un ekleyerek yoğurursanız istenen kıvamı kolayca yakalayabilirsiniz.
Bu mayaların üretiminde hammadde olarak saf maya kültürü ve melas kullanılmaktadır. Maya olarak ise Saccharomyces cerevisiae maya türü kullanılır. Diğerleri için maya suşları özellikle de aktif olan kuru maya ve instant kuru maya üretiminde oldukça yaygın kullanılır.
İçindekiler. Ekmek Mayası (Saccharomyces Cerevisiae), Su (En az %32 kuru madde içerir.)
Mayanın en geleneksel hallerinden birisi de yaş mayadır. Mayanın çeşitli endüstriyel evrelerden geçmesi sonucunda yaş maya meydana gelir. Ham maddesinde su, şeker ve diğer elementlerin bulunduğu dikkat çeker. Mayadaki kuru madde oranı belirli bir düzeye gelince yaş maya yapımında önemli bir adım atılır.
Maya, bilimsel adı Saccharomyces cerevisiae olan ve doğada bulunan bir mikroorganizma olup tamamen doğaldır. Doğada hemen her yerde, buğday tanesinin üzerinde, elma kabuğunda, üzüm tanesinde bulunan mayalar, fermantasyon adı verilen doğal reaksiyonun gerçekleşmesini sağlar.
İzmit, Düzce ve Kemalpaşa olmak üzere 3 fabrikamız Türkiye sınırları içerisinde yer alırken, bir tanesi Romanya da faaliyet gösteriyor. Temelleri 1923 yılında atılan bir Türk markası Pakmaya Türkiye'nin maya lideridir ve global bir güç olan Pak Topluluğu'nun bir markasıdır.
Instant kuru hamur mayasıdır. Suda eritmeye gerek kalmadan doğrudan una karıştırılarak kullanılır. Garantili mayalama işlemleri için idealdir. Poşetin tamamı 500 g - 1 kg un içindir.
Birincisi suda çözülmesi gereken aktif maya.
Toz biçiminde olan bu ürünlerin granülleri daha büyük oluyor. Kısa sürede etkisini gösteren kuru mayanın hamura eklenilmeden önce mutlaka su yardımı ile çözdürülmesi gerek. Ancak mayanın bozulmaması için suyunuzun ılık olmasına dikkat etmelisiniz.
Fırınınızı açın, kabı fırın telinin üzerine yerleştirin ve fırınınızın kapağını kapatın. Kapağını hiç açmayın ve yaklaşık 20 dakika hamurunuzu içeride bırakın. 20 dakikanın sonunda hamurunuzun kabardığını ve mayalandığını göreceksiniz. Çıkarıp dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
Yaş maya nasıl kullanılır? Yaş maya, hamur işleri tariflerinde verilen kuru maya ölçüsünün 2 katı alınarak kullanılır. Bu şu demektir: 10 gr. kuru maya yerine, 20 gr. yaş maya kullanılacaktır.
Daha önce söylediğimiz gibi mayalı hamur oda sıcaklığında maksimum 4 saat, buzdolabında ise maksimum 3 gün bekletilmelidir.
Kullandığınız mayaya ilk aşamada tuz ekliyorsunuz
Yaş maya veya kuru maya kullanıyorsanız mayayı önden ılık su ya da süt, sıvı yağ ve mutlaka toz şekerle açarak mutlaka dinlendirmelisiniz. Ancak instant maya kullandığınız durumlarda bekletmenize gerek yok, hemen ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Ardından hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekmektedir. İlk mayalama sürecinde hamurun 1 saat kadar bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Bir saatlik sürenin sonunda hamurun istene şekilde kabarmış olduğunu görmek mümkün olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri