Transpalet ürünleri farklı taşıma kapasitelerine sahiptir. Koli taşıma arabası olarak da anılan bu araçların elektrikli olanları da mevcuttur. Transpalet 2500 kg en çok tercih edilen ürünlerdendir. Transpaletlerin üzerine palet konularak da kullanılabilir.
Kamyon: 3.5 tonun üzerinde azami yüklü ağırlık bulundurabilen, yük taşıma amaçlı motorlu araçtır. Çekici: Römork ve yarı römorkları çekmeye yarayan motorlu araçtır. Bunlarla yük taşınmaz. Arazi Taşıtı: Tüm tekerlekleri motordan güç alabilen, karayollarında hem yolcu hem yük taşıyabilen motorlu araçtır.
Malzeme Taşıma Araçları
Manuel transpaletler, akülü transpaletler, akülü forkliftler, dizel forkliftler ve LPG'li Forkliftler gibi çeşitli malzeme taşıma aracı tipleri mevcuttur.
Özellikle araç koordinasyonunun sağlanması ve hızlı gidebilmesiyle istenen miktarda istenen ağırlıkta eşyaları en az hasarla taşıyabilen kara yolu araçları şunlardır: tır, kamyon, kamyonet, treyler, frigorik semi treyler, konteynerler, ayaklı konteynerler. Bu saydığımız araçlar arasında en yaygını tırlardır.
Karayolu nakliyesinde; kamyon, kamyonet, treyler ve konteyner olmak üzere dört araç tipi kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Lojistik de 5 temel taşıma süreci bulunmaktadır. Bu taşımacılık türleri şunlardır; karayolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığıdır.
i. Nakliye işleriyle uğraşan kimse, taşımacı.
Karoser, kamyon, tır, otobüs gibi taşıtların yük ya da yolcularını taşıdıkları kısma verilen addır.
TIR Kelimesinin Açılımı
Zamanla TIR plakası taşıyan bütün araçlar için ortak bir isim olarak da kullanılmaya başlanan TIR, bugün artık treyleri olan uzun nakliye araçlarının tek ismi gibi kullanılmaktadır.
Günümüzde lojistik dendiğinde asıl akla gelen kavramın tanımı; mal ve hizmetlerin üretiminden başlayıp son tüketiciye kadar kusursuz ve hatasız bir şekilde ulaştırılması için planlama, organize etme ve çözümleme prensiplerini içeren taşımacılık hizmetedir.
Taşımanın ülke içinde ya da dışında yapılmasına göre uluslararası ve yurtiçi taşımacılık olarak iki sınıfa ayrılabileceği gibi, seçilen taşıma türüne göre de karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu vb. şeklinde farklı gruplara ayrılabilmektedir.
Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Günümüzde yük taşıyan araçlar genellikle kamyon türleridir. Karada taşıma yapan araçların kasaları dorse olarak adlandırılıyor.
L türü yetki belgesi Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
Bu işaretler kamyon kabin önünde yer almaktadır. E = (Çevre) veya beyaz "U" harfi (Çevre), Euro-1 motor ile aracın gösteren. EEV = Geliştirilmiş çevre dostu araç (V ve VI arasındaki emisyon kategorisi) kategorisinde M2 ve M3 bir "temiz aracın"> 3.5 ton tanımı için Avrupa emisyon standartları kullanılan bir terimdir.
Kamyon, ağır yük taşımaya yarayan motorlu araçtır. Otomobil prensibine göre çalıştıklarından teknik sınıflandırmada büyük yük otomobili olarak tanımlanırlar. Türkçede genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, çok dingilli uzun kamyonlara tır denir.
Otobüsler. Otobüs, kara yolu taşıma yönetmeliğine göre sürücü dâhil 25 kişiden fazla yolcu kapasitesi olan motorlu kara taşıtıdır.
Tenteli araçlar (treyler ve tenteli dorseler), ambalajlanmış, ısıya karşı hassas olmayan malların nakliyesi için standart araçlardırlar ve her yerde kullanılabilirler.
Kara yolu taşımacılığı özellikle de araç koordinasyonun sağlanması ve hızlı sefer yapma özelliğine sahip olması, istenen miktarda ve ağırlıkta eşyanın en az zarar görme riskiyle transferinin sağlanması gibi avantajlara sahip. Kara yolu taşımacılığında kamyon, kamyonet, treyler ve konteyner kullanılır.
Dorseler, genellikle karayolu üzerinde seyir halindeyken tır ya da kamyona bağlı olarak gördüğünüz ekstra taşıyıcı araçlardır.
Dorse, kasalı taşıma araçlarının arka kısmında bulunan kasa kısmına verilen isimdir. Dorse kısmının bir diğer ismi ise treylerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri