Ayrıca suyu çekmesi açısından da kullanılmaktadır. Pamukla ürünleri yaz aylarında terimizi çekmesi için kullanırız. Çünkü pamuklu ürünler suyu çeker.
Porselen çamuru normalde çok susamış bir çamurdur, suyu hızla emer ve çok fazla su kullanıldığında kolayca çöker.
Bazı maddelerin su gibi sıvı maddeleri emme özelliği vardır. Bu durum maddelerin gözenekli bir yapıya sahip olmasından kaynaklanır. Sünger, el bezi, kağıt peçete yada kağıt havlu gibi cisimler suyu emerken, plastik mermer, seramik, cam, tahta, metal cisimler suyu emmezler.
Cevap: Kumaş parçası suyu emer. Bir maddenin suyu emmesi için içerisinde boşluklu bir yapı olması gerekir. Su, boşluklara doğru hareket etme eğilimi gösterir.
İlgili 20 soru bulundu
Pamukla ürünleri yaz aylarında terimizi çekmesi için kullanırız. Çünkü pamuklu ürünler suyu çeker. Yani pamuklu ürünleri terletmediği için değil, aslında oluşan teri çektiği için kullanırız.
İki farklı madde arasında da çekim kuvveti oluşur. Bu da su ve kâğıt havlu moleküllerinin birbirini çekmesine neden olur. Bu kuvvet su moleküllerinin yerçekimine ters yönde ilerleyerek kağıt havlunun içinde yukarı doğru ilerlemesini sağlar. Böylece kağıt havlu suyu emer.
Doğrulanmış Cevap
Yanlıştır pilastık bardak suyu emmez.
Enzimlere ayrılan şeker, kan dolaşımı ile birlikle vücutta dolaşmaya başlar. Bu sırada hücreler suyu hızlıca emer ve bu gereksinim duydukları su ihtiyacından yoksun kalmalarına sebep olur.
Kısaca şöyle belirteyim..Talaş, odunların tozlarından meydana gelen yumuşak bir madde olduğu için suyu emer..
Suyla temas hâlinde olan bazı maddeler ise sudan etkilenmez ve suyu emmez. Böyle mad- deler suyu emmeyen maddelerdir. Şemsiye, yağ- murluk, çadır ve plastik oyuncak gibi maddeler suyu emmeyen maddelere örnek verilebilir.
Sünger, suyu en çok emen cisimlerden bir tanesidir. Yani evet, sünger suyu emer. Boşluklu bir yapısı vardır ve üzerine gelen su bu boşluklara doğru ilerler. Böylece suyu emmiş olur.
Tuz higroskopik olduğu için ortamdan suyu çeker ve emer.
Yün terletmez nemi emer ve ısınızı korur.
Mantar tıpa suda yüzer fakat suyu emmez. Sahip olduğu yoğunluk sayesinde suda yüzebilir buna karşın içerisindeki boşluklara suyu emebilecek bir yapıda değildir.
>>Plâstiktop suyu emmez. Sadece suda yüzer.
Şekerdeki (sakkaroz) oksijen ve hidrojen atomları arasındaki bağlardaki (O-H bağları) hidrojen kısmi pozitif ve oksijen kısmi negatif yükler alır. Bu nedenle şeker polar bir moleküldür. Polar su molekülleri sakkaroz molekülünün pozitif ve negatif kutuplarını çekip ayırır. Böylece sakkaroz (şeker) suda çözünmüş olur.
Bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılımını artırdığından hipergliseminin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla diyabet hastaları, şeker düşürme için günlük minimum 2,5 litre su tüketmeye dikkat etmelidir.
1) Boş bir bardağın içerisine bir miktar su konulmalıdır. 2) Bu koyduğumuz suyun içerisine ise bir kaç yemek kaşığı toz şeker atılmalıdır. 3) Ve şeker ile suyu birbiri içerisinde şeker gözle görünmeyene kadar karıştırmalıyız.
Çünkü iğneler metaldir ve suda yüzmektedir. - İğnelerin suda yüzmesini sağlayan şey suyun atomlarıdır. - Suyu oluşturan atomlar birbirine öyle sıkı tutunmuştur ki ayrışmamak için direnirler. Böylece iğneler suyun yüzeyinde yüzer şekilde durabilir.
Katı ve gözenekleri yoktur. Örneğin sünger çeker çünkü gözenekleri var ve katı değildir. Kısacası,Tahta suyu çekmez ve suyun üzerinde yüzer.
Bitkiler kökleri vasıtasıyla suyu topraktan alır ve taşıma sisteminin bir parçası olan ksilem boruları ile suyu yukarıya doğru yani gövdelerinden yapraklarına kadar iletir.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Cevap : Peçeteyi suya attığımız da suyu emer ve dibe doğru çöker.
Kağıt havluyu suya bıraktığımız zaman öncelikle su yüzeyinde yüzdüğünü görürüz. Yani kağıt havlunun yoğunluğu sudan daha küçüktür. Ancak zamanla kağıt havlu içerisindeki boşluklu yapı, su ile dolmaya başlar. Yani kağıt havlu, suyu emmeye başlar.
Bu bağlamda kalitesi ile büyük beğeni toplayan bambu havlu takımı modelleri, emici dokuları sayesinde hızlı şekilde suyu ve nemi emer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri