Kırmızı pancar şu şekilde tüketilebilir: Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir.
Havuçlu Pancar Salatası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, fırında uskumru, havuçlu pancar salatası ve helvacı ali irmik helvası son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Hazırladığınız pancarları 150-200 derecede ısıttığınız fırına koyun ve 50-60 dakika pişirin. Pancarları sık sık kontrol edin. Altları kavrulmaya başladıysa hemen paketi açın ve içine bir çorba kaşığı su ekleyin.
İlgili 24 soru bulundu
Saplarından yemek ve salata da yapabilirsiniz. Ardından pancarları tencereye aktarıp üzerine soğuk su ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır.
Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabuğu soyularak rendelenir. Sarımsak ince ince doğranır ya da rendelenir. Bir kaba pancar , tuz, sarımsak ve yoğurt koyularak karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Soyduktan sonra pancar köklerini küçük küpler halinde doğrayalım taze saplarını ve taze yapraklarında ayrı ayrı doğrayalım. Sonra tavanın içine zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları da koyup biraz kavuralım. Sonra pancarları koyup pancarlar biraz yumuşayana kadar kavuralım tavanızın kapağı varsa kapata bilirsiniz.
Ancak 'tansiyonu düşürdüğünden' aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Çünkü yaklaşık 136 gram gelen yumru bir kırmızı pancar 106 mg sodyum içerir.
Pancar mideye iyi gelen besinlerden bir tanesi olduğu için gaz yapmaz.
Soğuk suda, içindeki kırmızı suyu akıtmamak için zedelemeden yıkanmalıdır. Çok faydalı olan betalainler, ısıya fazla dayanıklı değildir. Besin değerini kaybetmemesi için en sağlıklısı çiğ yenmesidir. Çiğ sevmeyenler ince dilimler halinde seramik veya çelik tavada 1 dakika kaynatarak garnitür veya salataya ekleyebilir.
Kırmızı Pancarın Zararları
Fazla tüketilmesi toksik etkilere ve zararlı sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle karaciğerde problemlere neden olabilmektedir. Fakat özellikle ülser gibi mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunan ve böbreklerinde taş olan kişilerin kırmızı pancar tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir.
Kırmızı pancar turşusu, pancar salatası, pancar çorbası, pancar yemekleri hatta keki, pastası gibi tariflerle kırmızı pancar tüketmenin bir çok yolu var.
Pancarları kabuklarını soymadan kaynar su dolu bir tencerede 25 dakika haşlayın.
Haşladığımız pancarları soğuması için bir kaba alıp üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz, böylece daha çok içine çekecektir. Diğer tarafta sarımsakları ezip, yarım limon suyu ile karıştırıp soğuyan pancarların üzerine döküyoruz. Güzelce karıştırıp kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Haşlayıp tek başına tüketebilir veya cipsini yapabilirsiniz. Dilerseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Birçok kişinin aklında “pancar suyu içilir mi” sorusunun olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre pancar suyu içmek çok faydalı.
Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak tüketilir.
Pancarlar soğuduktan sonra küçük küçük doğrayarak kavrulan soğanların üstüne ekliyoruz. Pancar ve soğanı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından servis için tabağımıza alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır.
Pancarlar güzelce yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir. Havuç rendelenir, maydanoz ince doğranır, turşu küp doğranır, yağ, limon, tuz ilave edilir. Ezmeden iyice karıştırılır. Afiyet olsun.
Kırmızı pancar çiğ yenir mi? Kırmızı pancar, diğer pek çok sebze gibi çiğ olarak tüketilebilir.
Bazı kişilerin pancar tüketimi sonrası 24-48 saat kadar süren idrar ve dışkıda koyu kırmızı renk değişimi görülebilmektedir.
Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri