Geleneksel bir Çin lezzeti olan Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle Migros Sanal Market'in yemek harçları reyonunda yer alıyor. Altın sarısı rengi ile genellikle schnitzel gibi et yemeklerinin üstünde kullanılan ürün, kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.
Öncelikle ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip kenara ayırın ve beyaz kısımlarını dilimleyin. Ardından ekmekleri mutfak robotunun haznesine yerleştirip incecik ufalana kadar robotta çekin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde serin. Önceden ısıtılmış fan ayarlı 100 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Artan ekmekleri değerlendirmek için, evde panko yapmayı deneyebilirsiniz. Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz.
Japon mutfağına özgü olarak bilinen Panko; köfte, et, balık gibi yiyecekler kızartılırken daha çıtır olmaları ve daha güzel görünmeleri için kullanılan bir malzemedir. Kızartmalar için kullanılan ve et gibi besinlerin soslandığı sos çeşitlerinin kalınlaştırılması adına da kullanılan bir malzeme olarak belirtilebilir.
Fırın yemeklerinin üzerinde de çıtır doku sağlaması amacıyla kullanılan ekmek kırıntısı buğday unu, maya, tuz, Palm yağı ve glikoz kullanılarak hazırlanıyor. Tassya Panko Ekmek Kırıntısı'nı baharatlarla zenginleştirerek sıra dışı lezzetler yaratabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Geleneksel bir Çin lezzeti olan Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle Migros Sanal Market'in yemek harçları reyonunda yer alıyor. Altın sarısı rengi ile genellikle schnitzel gibi et yemeklerinin üstünde kullanılan ürün, kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.
Panko, geleneksel ekmek kırıntısı yerine kullanılabilir. Örneğin, şnitzel ve paneli sebzede pane harcı olarak, güveç ve lazanyada çıtır topping olarak kullanılabilir. Çorba, sos, köfte veya her türden hamur için yoğunlaştırıcı bir malzeme olarak kullanılabilir.
"Panko", Japonca "pan" (ekmek) ve "ko" (un) sözcüklerinden oluşur ve özel bir beyaz ekmekten yapılır. Kabuksuz, çok ince öğütülmüş ve kurutulmuş olduğu için geleneksel galeta unundan daha hafif ve daha havadar olan küçük mikro pullardır.
BİOTAR PANKO Japon Ekmek Kırıntısı 1000 Gr İçindekiler : Buğday Unu (Gluten içerir), Şeker, Tuz, Maya Et, balık, köfte veya sebzeleri kızartırken daha çıtır olması ve hoş görünmesi amacıyla kullanılan bu ekmek kırıntısı “Panko” ismi ile anılan Japon mutfağına özgü bir malzemedir.
Panko, Japon mutfağında “tonkatsu” gibi kızartma yemeklerinde kaplama olarak kullanılan bir çeşit çıtır ekmek kırıntısıdır. Batı mutfağında bulunan bir çok ekmek kırıntısından daha kıtır ve hafif bir yapısı vardır.
Kullanım Önerisi: Panelemek istediğiniz gıdayı, un, tuz ve baharata bulayıp çırpılmış yumurtanın içine batırabilir ve her tarafına Panko ekmek kırıntısı serpiştirebilirsiniz. Tava da ya da fritözde bol yağ içinde kızartarak muhteşem lezzetlere imzanızı atabilirsiniz. Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir.
Siyah Panko Ekmek Kırıntısı 1Kg x2 pcs Geleneksel bir Çin lezzeti olan Siyah Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle, altın sarısı rengi ile genellikle yemeklerinin üstünde kullanılan pane tarzında bir üründür. Kendine has aromasıyla dikkat çeker.
Bayat ekmekleri 2 -3 gün buzdolabında bekletelim, poşetinden çıkarıp bekletilirse daha çıtır kırıntılar oluşacaktır. Rondodan un ufak oluncaya kadar çekelim, buzdolabı poşetine doldurup, buzlukta bekletelim, istenilen zamanda istenilen miktarda rahatlıkla kullanılabilir.
Türkiye'de bazı büyük marketlerde veya sanal marketlerde “Panko” veya “ekmek kırıntısı” ismi ile bulabileceğiniz gibi evinizde kendiniz de yapabilirsiniz.
Hazır olan tavuk göğüsleri önce una daha sonra yumurta ve akabinde pankoya bastırılarak bulanır. 15-20 dakika bekletilir. Tereyağı ve sıvı yağ tavada köpüklenerek kızgın kıvama getirilir. Tavuklar kızgın ateşte her iki tarafı birer dakika pişirilir.
Panko, Japon mutfağının vazgeçilmez ekmek kıtırlarından biridir. Kızartmalarda kullanılan bu kırıntı, dünya mutfağında da yer bulmaktadır. İngilizcede “Bread Crumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bir Japon buluşu olan "Panko", özellikle kızartmalarda kullanılılan bir dış kaplamadır.
Editörün Notu: Gluten içermeyen ve aynı zamanda vegan bir besin olan tahin, bu özellikleri sayesinde geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor.
Herkesin favorisidir. Ama Nutella glutensiz mi? Çikolata ve fındık dolgulu yayma, glüten taneleri içermez. Gluten alerjisi ve çölyak hastalığı olan kişiler genellikle Nutellayı alerjik reaksiyonlar fark etmeden alabilirler, birkaç vaka dışında çok ciddi problemler görülmez.
Hangi ekmekte gluten yok sorusunun en bilinen cevabı; karabuğday ekmeği, hindistancevizi unuyla yapılan ekmekler, nohut unu kullanılarak yapılan ekmek çeşitleri ya da ekşi mayalı ekmekler ve mısır unundan üretilen ekmeklerdir.
Sanitta Panko Ekmek Kırıntısı, taze ekmek kırıntılarından üretilmiştir. Kızartmalarda kullanıldığında tuzlu ve gevrek bir tat verir. Kupa Endüstriyel Gıda güvencesiyle Güney Kore'den ithal edilmektedir.
Panko; Japonya mutfağına özgü, birçok yemek çeşidinin yapımında kullanılan bir tür ekmek kırıntısıdır. Kabuksuz, özel beyaz ekmekten yapılır. Japonya'da ve Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır. Özellikle kızartmalarda bolca kullanılan bir üründür.
Panko kırıntılarınız steril cam veya hava geçirmez dondurucu saklama kaplarında veya dondurucu poşetlerde saklanabilir. 3 aya kadar. Kullanmadan önce çözülmesi için buzdolabına koyun.
Panko, Japon mutfağının vazgeçilmez ekmek kıtırlarından biridir. Kızartmalarda kullanılan bu kırıntı, dünya mutfağında da yer bulmaktadır. İngilizcede “Bread Crumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bir Japon buluşu olan "Panko", özellikle kızartmalarda kullanılılan bir dış kaplamadır.
Tavuğunu çıtır çıtır kızarmış şekilde sevenler için, tavuğa çıtır halini verecek olan malzemeleri ve lezzetini verecek olan baharatları bir arada bulunduran bir karışımdır.
Ekmeği fırından çıkarınca üzerine 2 yemek kaşığı kadar su sürün ve üzerini temiz bir bezle örtün. Ekmek ılıdıktan sonra parçalayarak yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri