Papatya suyu, cildi güzelleştirir. Kaynatılmış papatya suyu ile haftada bir defa yüzünüzü yıkayarak cildinizin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu cildinize düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizin tazelendiğini ve gençleştiğini fark edebilirsiniz. Dişleri iyileştirir.
Papatya suyu banyo suyuna katılırsa cildi tazeler ve saçlara parlaklık verir. Papatya suyunun saç bakımı için kullanımı da yaygındır. Ayrıca, papatya suyu ile banyo yapmak hastaların iyileşmesini de hızlandırır.
Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Gelelim papatya çayı neye iyi gelir sorusunun yanıtlarına… Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Papatya çayı buharı gribal enfeksiyonlar sonucu oluşan üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Göz kapağı iltihaplanması tedavilerinde de kullanılan papatya, sadece göz iltihaplanmalarında değil idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde de oldukça önemli bir role sahiptir.
İlgili 28 soru bulundu
Papatya suyu, kaynatılarak çay olarak tüketilebileceği gibi cilde ve saça sürerek de kullanılabilir. Papatya suyu, hiçbir kimyasal madde içermeyen oldukça faydalı bir sudur.
Papatyanın saça faydaları arasında doğal bir parlaklık kazandırmasını, saçların genel olarak daha sağlıklı görünmesini sağlamasını, kepeğin önlenmesine ve yok edilmesine yardımcı olabileceğini, huzursuz saç derisini yatıştırabileceğini sayabiliriz.
Papatya çayı
Hem antioksidan etkileri hem de sedatif özellikleriyle bu çay, sinir ve stresi yatıştırma, kaygı, huzursuzluk gibi olumsuzlukları azaltma konusunda da bize yardımcı olmayı ihmal etmiyor.
Papatya çayı faydaları ile ön plana çıkan en lezzetli çay çeşitleri arasında yer alıyor. Stresi azaltabilme ve depresif dönemlerde ruh halinizi sakinleştirebilme etkisine sahip olan papatya çayı depresyon söz konusu olduğu zaman verimliliğini en üst seviyelere çıkarıyor.
Anti-inflamatuvar Nitelik: Vücutta meydana gelen yangısal olaylara inflamasyon denir. Papatya, içeriğindeki aktif bileşikler sayesinde inflamasyona karşı faydalı bir bitkidir. Apigenin, papatyada bulunan ve anti-inflamatuvar özellikleri gösterilen bir içeriktir.
Papatya çayı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri yüze uygulandığında sivilce uygulanıp uygulanmadığıdır. Ancak papatya suyunun cilt üzerinde sivilce oluşumuna yol açtığı hakkında bir sonuç görülmemiştir.
Tüy sarartan papatya suyu;
Güneş ışığı çok daha hızlı şekilde tüylerinizin sararması için avantajlı olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak papatya suyunun kullanılması ile tüylerinizin sararmasını sağlayabilirsiniz.
Güneş karşısında yaklaşık olarak yarım saat beklemek gereklidir. Daha sonra her zaman kullanılan şampuan ile saçlar durulanmalıdır. Bu işlem hafta içerisinde 3- 4 günde bir defa yaparak, saçlar doğal bir şekilde açılacaktır.
En sağlıklı banyo, ılık suyla yapılır ve yaklaşık 20 dakika sürmelidir. Banyo suyunun sıcaklığı 40 dereceyi geçmemelidir. Sıcak suyla yıkanmayı seviyorsanız 10 dakikadan fazla banyoda kalmamalısınız. Banyodan çıktıktan sonra vücudunuzu bir süre dinlendirin.
2-SÜT VE BAL BANYOSU
O halde biz neden uygulamayalım? Ilık su dolu küvete 1-2 bardak süt ve yarım bardak bal döküp karıştırın. Ardından küvete uzanın ve gözlerinizi kapatarak tadını çıkarın. Süt banyosundan daha fazla verim almak için, banyoya girmeden önce cildinize kuru fırçalama uygulayabilirsiniz.
Rahatlatıcı bitkisel banyo tarifi
Banyo küvetinizi çok sıcak suyla doldurun, içerisine birer avuç papatya, melisa ve ısırgan otu ile 7-8 damla lavanta yağı (ya da bir avuç kurutulmuş lavanta çiçeği) ilave edin. Su biraz ılındıktan sonra küvete girerek en az 20 dakika boyunca dinlenin.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Sarı Kantaron
Genel anksiyete bozukluğu için, St. John Wort en çok tercih edilen bitkisel tedavilerden biridir ve OKB hastaları üzerinde de olumlu etkiler göstermiştir.
Ginkgo biloba bitkisinin dolaşım üzerinde önemli bir etkinliği vardır, kan sulandırıcı olarak işlev görür, beyne kan akışını iyileştirir ve nöronların uyarılmasını sağlar. Bu nedenle ginkgo biloba, bunama ve hafıza kaybına karşı ve kısa süreli hafızayı iyileştirmek için tavsiye edilir.
Özellikle yaz aylarında en popüler saç açma malzemelerinden biri olan papatya suyu, güneşin de etkisiyle dilediğin saç rengine kavuşmanı kolaylaştırıyor. Üstelik bu yöntemi boyalı saç rengi açmak için kullananlar da var.
Papatya ve zerdeçal açık kahverengi ve sarı saçlı kadınlar için erken beyazlamanın önüne geçiyor. Ayrıca saçı kökten ucuna kadar besliyor.
Papatya suyunun saça bildiğimiz bir faydası yok ama tam tersi zararı olabilir. Öncelikle papatya suyu saçların kurumasına yol açar. Yaz aylarında saçlarımız nemsiz kalmaya daha meyillidir. Üzerine papatya suyu uyguladığında saçların daha fazla kuruyabilir ve mat görünmeye başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri