Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.
Bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı, ağır yemeklerden sonra papatya çayı mide rahatlatan bir çay olarak tüketilebilir. Aynı zamanda midede oluşan sancıları da giderir. Ayrıca papatya çayı tansiyon dengeleyici bir çaydır.
Papatya çayının yan etkileri
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Papatya Çayı Mideye Zararları
Papatya çayı her ne kadar sağlıklı bitki çayları arasında yer alsa da fazla tüketim sonucuna olumsuz etkilere yol açabilir. Papatya çayından gün içinde 2 fincandan fazla tüketim yapılırsa sindirim sistemi olumsuz etkilenir. Bu da mide rahatsızlıklarına sebebiyet verir.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Öğünlerden sonra veya gün sonunda papatya çayı tüketimi bağırsak hareketlerini hızlandırabilmektedir. Özellikle stres, kabızlığı etkileyen önemli bir faktördür. Papatya çayı sakinleştirici etkisi sayesinde stresi azaltmaya ve dolaylı yoldan da kabızlığı çözmeye yardımcı olabilmektedir.
Bağırsak Enfeksiyonları ve İshal: Papatya içeriğinin, ishal ve ishale sebep olan etmenlere karşı tedavisel etkileri bulunabilir. Yapılan çalışmalar, bağırsak enfeksiyonu olan çocuklarda papatya çayı tüketilmesi sonucunda enfeksiyon ve ishal durumunun gerilediğini ifade eder.
Papatya çayı, midenin asit oranını dengeleyerek gaz ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ayrıca gaz toksinlerini atmaya yardımcı olarak rahatlama sağlar. Reflü ve ülser gibi hastalıklara da bu sayede iyi gelir.
4) Papatya Çayı
Bağırsak ve mide sorunlarında evde hazırlayabileceğiniz sıcak bir fincan papatya çayı sizi sakinleştirir, hazımsızlığa da iyi gelecektir. Adet döneminde karın ağrısına ne iyi gelir, merak eden okurlarımız için papatya çayının bu süreçteki sancılara iyi geldiğini belirtelim.
Papatya çayı içmek çoğu insan için genellikle güvenli kabul edilir, herhangi bir yan etkiye sebep olmaz. Ancak nadiren de olsa papatya çayı bazı zararlara neden olabilir: Mide bulantısı ve kusma. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
PAPATYA ÇAYI ADET SÖKTÜRÜR MÜ? Âdet gecikmesi durumlarında, papatya çayı tüketimi âdet söktürmeye yardımcı olabilir. Papatya çayının biberiye ile beraber tüketilmesi ise bu âdet söktürücü özelliği artıran bir kullanım şekli olacaktır.
-Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. -İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Antioksidan özelliğe sahip olan papatya suyu, vücudu arındırır ve temizler. Böylece papatya çayı içilen günlerde vücutta zararlı maddeler yok edilir. Uzun süre içen kişiler ise kanser riskini ortadan kaldırır. Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağladığı için, sıcak günlerde papatya suyu içebilirsiniz.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
- papatya çayı günlük tüketildiği zaman midedeki şişliği ve karın ağrısını giderir.
Karın şişliğinde en büyük yardımcı rezene çayıdır. Bir şişlik hissediyorsanız rezene çayı demleyerek günlük 1 defa içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca zencefil çayı da şişliği azaltmak için içilmesi gereken bitkisel çaylar arasındadır. Yoğun stres de gastrit, ülser ve spazm gibi durumlara neden olabilir.
Papatya, yatıştırıcı özelliğiyle bilinir. Papatya çayı ise dışkılamayı kolaylaştırarak gaz sıkışması sorununu çözer. Nane, tarçın, kakule, anason çayları da sindirim sistemini iyileştirerek hem mide hem de bağırsakta meydana gelen gaz sıkışmasını ortadan kaldırır.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
- Daha rahat uykuya dalmak için bitki çayları da tüketilebilir. Hafif sedatif (rahatlatıcı) etkisi olduğu bilinen melisa çayı, papatya çayı, ıhlamur çayı tüketilebilir.
Sinirleri Yatıştırıyor ve Stresi Gideriyor
Papatya çayının etkisi sayesinde vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyelerinde büyük bir artış gözlemlenebiliyor. Stres ve kaygıyı azaltabilen papatya çayı aynı zamanda migren ve baş ağrısı gibi problemlere de iyi geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri