İç konsoldaki ince detayları veya damarlı yapıya sahip deri yüzeyleri daha etkili bir şekilde temizlemek için yumuşak ve ince kıllı bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Cam temizleyici püskürttüğünüz mikrofiber bez ile dairesel hareketler çizerek iç camı temizleyebilirsiniz.
Arabanın iç kısmı farklı yöntemler izlenerek temizlenebilir fakat bunlardan en sık olanı robot yöntemi ile temizlemektir. Ev işlerinde süpürgenin yerini tutan ve vakumlama gücü dışında su ile temizleme gücü de olan robotlar sık sık tercih edilir.
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Aracınızın çalışmaya devam etmesi için düzenli bakımını yapmak önemlidir. Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
Döşemelerinizi yıkamak için bir kovayı soğuk, ikincisini sıcak suyla doldurun. Bir kova sıcak suya normal çamaşır deterjanı ekleyin. Arabanızın içini temizlerken iç paspasları, koltuk kılıflarını ve eğer varsa diğer ürünleri çıkarın. Arabanın zeminini ve koltuklarını elektrikli süpürgeyle temizleyin.
İlgili 18 soru bulundu
Sıcak su kovanıza bir kepçe çamaşır deterjanı ekleyin. Bu çözelti arabanız için döşeme temizleyicisi olarak kullanılır. Bir sünger veya bez alıp yapmış olduğunuz çözeltiye batırın. İşi yalnızca daha etkili değil aynı zamanda daha hızlı kılacağı için sünger kullanmanız önerilir.
Zeminin temiz ve kuru olduğundan emin olduktan sonra torpido parlatıcı sprey ürününü bir mikrofiber bez, havlu ya da sünger üzerine bir miktar dökün ve ardından parlatmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Tek bir uygulama ile maksimum verim almak mümkündür.
Kumaş döşemeli araba koltuğunuzu temizlemek için, 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 fincan sirke ile bir kaç damla güzel bir uçucu koku karışımı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir sprey kutusuna doldurup koltuk yüzeyine püskürtebilirsiniz.
İç Temizlik:
İlk olarak, aracınızın içindeki tüm eşyaları çıkarın ve yerlerine koymak için bir kenarda tutun. Ardından aracın koltuklarını ve döşemelerini temizlemek için bir vakum kullanın. Döşemelerdeki tozları ve kiri iyice çekin. Daha sonra döşemelerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için Asperox Sarı Gücü kullanın.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Araç Yüzeyinin Toz Tutması
Siyah arabanın toz tutmaması için sürücüler türlü türlü yollara başvuruyor. Aracınızı kapalı alanlara park etmek, oto branda kullanmak ve sık sık yıkatmak bu yollar arasında yer alabilir. Ancak daha uzun ömürlü çözümler için genellikle cila ve boya koruma yöntemleri tercih ediliyor.
Derin temizlik yapılması gereken noktalarda araç içi temizleyici tornador ile birlikte kullanılır. Torpido, direksiyon, vites kolu, konsol, bardaklık, küllük, torpido gözü ve tüm plastik aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir. Yapılan temizlik sonrasında özel mikrofiber havlular ile bu bölümler kurulanır.
Oto detaylı iç temizlik otomobilin tüm iç aksamlarının detaylı bir şekilde, alanında profesyonel bir ekip tarafından yapılması işlemidir. Aracın iç döşemeleri, koltuk döşemeleri, tava ve ön panel olmak üzere tüm yüzeylerin detaylı temizliği özel temizleyiciler kullanılarak yapılmaktadır.
Modern, ince dokulu torpido yüzeylerinin mat görünümünü ve yüzey yapısını korur. Yüzeylerde elektrostatik yüklenmeleri güvenli bir şekilde önleyerek toz tutmayan bir etki yaratır, renk solmalarına karşı korur. Hoş ve taze bir koku bırakır. Ahşap gösterge panelleri için de uygundur.
Bu noktada, araç içerisinde sigara içmemek ve taşınan sıvılara dikkat etmek önleyici konular olarak gösterilebilir. Kokunun kaynağının tespit edilip bölgenin su ve sabunla yıkanması ve iyice havalandırılarak kurutulması araba koku giderme yolu olarak öne çıkar.
Bunlardan en bilineni çamaşır deterjanı ve su karışımı. Çamaşır deterjanını sıcak suyla karıştırdıktan sonra sprey şişesine aktarıp koltuklara sıktıktan sonra nemli bir bez ile silebilirsiniz. Kumaşlardaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yolu da sirke ve su karışımı.
Deterjanlı sünger yardımıyla temizlik yapılır. Koltuğun ilk önce sırtı daha sonra oturduğunuz kısmı temizlemeni gerekir. Aynı bölge bu kez deterjansız nemli süngerle temizlenir. Aracınızı hava alacak şekilde kurumaya bırakabilirsiniz.
Koltuk Temizliği
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Öncelikle yapılması gereken araç içinin ve ön konsolun süpürge yardımıyla en ince ayrıntısına kadar temizlenmesidir. Bu sayede konsol ve torpidodaki artıklar rahatlıkla temizlenecektir. Daha sonra mikro fiber bir bez yardımıyla tüm konsol ve torpido temizlenmelidir.
Aracın Radıo-Cd/Kaset Calar Bölgesi ve Komple Direksiyon Ve sag Airbag torpıdo Heryeri İçin VAZELİN ile bir singer ile silmenizi tavsiye ederim. Hem Besler Çatlamasını Önler Hemde Goruntu Farkını parlaklıgı goreceksınız Ayrıca Kokulu Vazelin ise Koku da yaymakta. ( Araç iç Siyah Yerlerinde de uygulayabilirsiniz. )
Ben ıslak mendille ( kolonyalı mendil ) temizliyorum. Pırıl pırıl oluyor.
Kumaş, vinyl ya da deri fark etmez, kapı iç temizliğinde mutlaka Ph derecesi 9-9,5 aralığında araç içi temizleyici ürünler kullanmalıyız. Özel fırçaları ve tornador yardımı ile yapacağımız kapı içi temizliğinde kirlilik derecesine göre fırça yerine kir temizleyici sünger de kullanabiliriz.
1) Tavan kumaşında bulunan kir ve lekeleri mikrofiber bez ile sürterek yumuşatın. Mikrofiber bez tavan kumaşınızdan toz ve kirlerin büyük çoğunluğunu toplayacak ve kaldıracak malzemelerden yapılmıştır. Temiz ve kuru bir mikrofiber bez ile tanelerin doğrultusunda olacak şekilde kir ve lekelere hafif şekilde sürtün.
Sıcak suyun olduğu kovaya bir miktar deterjan ekleyin ve süngeri batırın. Süngeri sıkarak fazla suyu akıtın ve döşemeleri ovalayarak temizleyin. Sünger ile temizlik bittiğinde soğuk suyun olduğu kovaya temiz bir bezi daldırın. Ardından bu bez ile durulama yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri