Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
1 yaş altı bebekler için özel olarak üretilmiş bitki çayları tercih edilebilir. 6.aydan sonra; bebek gazlı ise rezene, anason, papatya, frenk kimyonu çayı 3-4 tatlı kaşığı kadar verilebilir.
Ihlamur ve papatya gibi doğal çaylar doktor gözetiminde ve onun onayıyla 6.aydan sonra verilebilir. Çocuk için bitki çayı hazırlıyorsanız kaynatmamalı ve sadece sıcak su içerisinde demlenmesini beklemelisiniz.
6. aydan itibaren bebekler ve çocuklar için uygun olan Milupa rezene çayını uzman kontrolünde kullanmanız tavsiye edilir.
1 tatlı kaşığı papatya çiçeğini güzelce yıkayıp cezveye koyun, üzerine bir su bardağı su katıp kaynatın. Ocağın altını kapatıp çayı süzün. Doktorunuzun onaylayacağı miktarda bebeğinize ılık ılık içirin.
İlgili 16 soru bulundu
PAPATYA: Mide kramplarına ve uykusuzluğa iyi gelen bir bitkidir. Rahatlatıcı etkisi vardır. Çocuklara 6. aydan sonra doktor önerisiyle günde 1-2 kere yarım fincan verilebilir. Ancak bazı papatya türlerinin zehirli olduğunu unutulmamalı ve açıkta satılan papatya çayları tercih edilmemelidir.
Yeni doğan bebeklere bitki çayı verilmesi önerilmez.
Bebeklere uyku veren bitki çaylarından olan papatya gibi çayları tercih edebilirsiniz.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir.
Papatya, rezene gibi bebek sakinleştirici çay çeşitleri oldukça fazla olup, çocukların huzurla uykuya dalabilmesine yardımcı olur.
Papatya suyu bebek saçı için bile besleyici olarak kullanılabilmektedir.
Ayrıca papatya bitki çayı hafif yatıştırıcı etkisi ile de bebeğin rahat uyumasını sağlar.
Ancak uzmanlar hamilelikte papatya çayı içilir mi sorusuna olumsuz yönde cevap verirler. Papatya çayının kas gevşetici özelliğinin gebelik için sakıncalı olduğu belirtilir. Maydanozun da rahim kasılmalarını tetikleyerek kanamaya neden olabileceğinden dolayı gebelik döneminde tüketilmesi önerilmez.
Ihlamur, papatya ve nane limon gibi bitki çayları bebeklere 6. aydan sonra ve yine doktora danışarak verilmelidir. Çocuklar için hazırlanan bitki çayları kaynatılmamalı, sıcak suda ılıması beklenerek demlenmelidir. Çocuklara bitki çayı verirken aslında onlar için bir nevi ilaç verildiği akıldan çıkarılmamalıdır.
Sinüzit, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen papatya çayı, boğaz ağrıları ve öksürüğün giderilmesine de yardımcıdır. Sinirlerin yatışmasına, sakinleşmeye ve uykusuzluğa karşı oldukça etkilidir.
Ateş düşürücü etkiye sahiptir. Stres kaynaklı hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Zayıflamaya yardımcı olan en doğal bitkilerden biridir. Kas gevşetici etkiye sahiptir.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
Çocuğun uyku saatlerinin düzenli olması, uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. Her seslendiğinde çocuğun odasına gidilmemeli, odanın dışında veya kapısında durarak onunla konuşulmalıdır. Gece korku içinde uyanan çocuğun yanına hızlıca gidilmeli ve kendisinin hep yanında olduğunuzu hissettirip güven verilmelidir.
PAPATYA ÇAYI
Papatya çayı mide kramplarına, gaz spazmlarına iyi geliyor. Bir yaşını dolduran bebekler için papatya çayı kullanılabilir.
Sakinleştirici etkiye sahip olan papatya çayı boğaz ağrısını da hafifletici özelliktedir. Uyku getiren bu bitkinin özellikle çalışırken içilmemesi gerekir. Soğuk bir şekilde yatmadan önce gargara yapmak iyi bir uyku sürecinin de yaşanmasını sağlar.
2 yaşındaki çocuk için tuvalet eğitimi, değişen beslenme düzeni, daha fazla sosyalleşme ihtiyacı gibi başa çıkılması gereken değişiklikler söz konusudur. Bu değişimin getirdiği endişe de uyku reddine veya uyuyamamaya neden olur.
Bitki çayları kafein içeriyor ve papatya çayının sakinleştiren, uyuşturan bir özelliği var. Düzenli kullanıldığında vücut tembellik yapabiliyor ve üretmesi gereken bir takım hormonları üretmeyip, çaydan almayı bekliyor.
Uyku öncesi atıştırmalıklar, yeterince sağlıklı ve az olduğu sürece kabul edilebilir. Çok şekerli gıdalar veya gece geç yenilen akşam yemeği uykuyu bozabilir. Sıcak bir bardak ballı veya bademli süt çocuğunuzun uykuya dalmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri