Pasif Entegrasyon: Bu modelde ürünün bahsi geçmez, ürün dekordadır ve sahnelerde kullanılmaz. Senaryoda yoktur. Aktif Entegrasyon: Bu modelde ürün kullanılır.Dekorda da olsa oyuncu ürüne temas eder.
Pasif Ürün Yerleştirme: Ürünün herhangi bir kurguya dahil olmadan sadece görselinin yer aldığı yerleştirmedir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
e-Ticaret entegrasyonu; satışlarınızı gerçekleştirdiğiniz pazaryerleri veya e-ticaret sitenizdeki verileri, kullandığınız diğer uygulamalara aktaran ve tüm bu sistemlerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan bağlantıya verilen isimdir.
İlgili 29 soru bulundu
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir. Bu süreçte farklı yazılım veya sistemlerin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi, birlikte çalışabilmesi ve veri alışverişi yapabilmesi hedeflenir.
API Entegrasyonu, firmaların API servisleri aracılığıyla Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı, stok ve fiyat güncellemesi, sipariş işlemleri, fatura gönderimi, müşteri soruları ve muhasebe işlemleri gibi bir çok işlemi yapmasına olanak sağlayan entegrasyon biçimidir.
Sözlükte entegrasyon; bütünleşme, uyum anlamlarına gelmektedir. e-Ticaret yazılımlarındaki ürünler, siparişler ve üyeler gibi verilerin ile ticari yazılımlardaki sipariş, ürün, stok, ödeme, faturalama gibi işlemlerin karşılıklı olarak veri alışverişi ile güncel tutulması şeklinde tanımlayabiliriz.
Entegre olmak bütünleşmek ve uyum sağlamak olarak tanımlanabilir. Entegre etmek ise birleştirmektir. Entegrasyon işleminin yapılması entegre edilmesi olurken işlemin kendisine entegre olmak denilebilir. Farklı sistemlerin bir arada çalışması entegre olmak terimine örnek olabilir.
Entegrasyon, basitçe, bir firmanın mevcut faaliyeti ile ilgili faaliyetlerin birleştirilmesi anlamına gelir. Şirketler birleştiklerinde her şeyi yerine koymak çok güçleşebilir, çünkü bazı durumlarda zarar geri döndürülemez olabilir. Bütünleşme stratejisinin resme geldiği yer burasıdır.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Tüm ekip üyelerini birbiri ile uyumlu bir bütün halinde bir araya getirmek.
Kurumsal entegrasyon, tüm uygulamalar gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için ortak bir veri modeli kullanan bu bağlı olmayan bileşenleri konsolide eder. Bu model bütünsel olarak entegrasyona yaklaşır ve her ölçekten işletmeye hizmet edebilir.
Ürün Yerleştirme Türleri
Russell (1998)'e göre, ürün yerleştirme uygulamaları (1) görsel ürün yerleştirme, (2) işitsel ya da sözel ürün yerleştirme, (3) görsel/işitsel ürün yerleştirme olarak sınıflandırılabilir.
Bant reklam, televizyon reklamları arasında önemli bir yer tutar. Bant reklam; yayınlanan program, maç ya da dizi sırasında ekranda beliren sekiz saniyelik reklam modelidir. Ekranın yaklaşık dörtte biri kadar bir alanda yayınlanır. Maksimum yüzde yirmisini kaplar.
Sosyal medya reklamcılığı, kısa sürede en fazla kişiye ulaşmayı hedefleyen bir reklam türüdür. Kişiler,firmalar ve web siteleri ürün ya da hizmet tanıtımları için artık tüm bütçelerini neredeyse sosyal medya pazarlaması için harcıyor.Bunun sonucunda anlık olarak hedef kitlelerine reklam yapabilmektedirler.
İşletmeyi ürettiği malı kullananlara doğru bir adım daha yaklaştıran genişleme ileriye doğru entegrasyon adını alır. Daha çok satış ve dağıtım kanallarının kontrolünü amaçlar. Dengeli entegrasyon çeşidinde ise firmalar hem girdi kaynaklarına yönelik olarak hem de pazarlama kısmı ile birleşir.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
e-Ticaret kargo entegrasyonu; internet üzerinden satış yapan e-Ticaret sitelerinin, gelen siparişler için herhangi bir el yordamına gerek kalmadan otomatik bir şekilde barkod oluşturmasını ve oluşturulan bu barkodun ilgili kargo firması tarafından görüntülenebilmesini sağlar.
NeSatılır.com Entegrasyon an itibariyle Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon, Aliexpress, ETSY ve ÇiçekSepeti pazaryerlerine entegredir. WooCommerce altyapısı ile kendi websiteniz ile entegre olabilirsiniz. Entegre olunan pazaryerlerinin sayısı paydaşlarımızın talepleri doğrultusunda sürekli olarak artırılmaktadır.
XML, sitenizde bulunan ürünlerin isim, kategori, açıklama, özellik, fiyat, stok ve görsel gibi bilgilerinin yer aldığı ürün listeleme dosyasıdır. Bu dosyayı kullanarak sisteminizde yer alan ürünleri diğer platformlarda sergileyebilirsiniz.
Hepsiburada Entegrasyonu Nasıl Yapılır? Ayarlar → Mağaza Ayarları ayarları menüsünü takip ederek gerekli alanları eksiksiz bir şekilde doldurduğunuza emin olunuz. Düzenle → Yeni Mağaza Ekle adımlarını takip ederek, Hepsiburada mağaza entegrasyon işleminizi başlatınız.
Kullandığınız bir muhasebe programı var ise (Logo, Mikro, Akınsoft, Dia, Netsis, Nebim, Nethesap, SAP, Eta, Paraşüt, Vega, Korgün, Zirve, Netsim, Bizim Hesap, Aymada, Link, Canias, Microsoft Dynamics Ax , Web Ticari) Trendyol üzerinden gelen siparişleriniz ve cari kartlarınız, Entegra tarafından muhasebe programınıza ...
Faturaport hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden "Siparişler" butonuna basınız. Açılan ekranda "e-Ticaret Ayarları" butonuna tıklayınız. Trendyol entegrasyonu için "Trendyol Pazar Yeri"sitesine giriniz. Hesap bilgilerime girdikten sonra açılan sayfada "Entegrasyon Bilgilerim" butonuna tıklayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri