PAPATYA ÇAYI ADET SÖKTÜRÜR MÜ? Âdet gecikmesi durumlarında, papatya çayı tüketimi âdet söktürmeye yardımcı olabilir. Papatya çayının biberiye ile beraber tüketilmesi ise bu âdet söktürücü özelliği artıran bir kullanım şekli olacaktır.
1) Adaçayı
Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz.
Adet gecikmesi yaşandığında papatya ve biberiye bitkisini çay şeklinde demleyerek içmek, adet söktüren yöntemlerdendir. 1 fincan kaynamış suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye koyun ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınızı süzüp içebilirsiniz. Dilerseniz içerisine limon ve bal da ilave edebilirsiniz.
Papatyaya biraz biberiye de ilave edilerek kaynar suda demlenir. 10 dakika demlenen çay günde iki kez tüketilebilir. Papatya biberiye ile birleştiğinde adet söktürücü etkisi artacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Hemen adet olmak isteyen kişiler çeşitli adet söktürücü bitkilerden faydalanmaktadır. Gün içerisinde 2 bardak adaçayı ve rezene çayı tüketmek adet olmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli bitki çaylarının içerisinde doğal zerdeçal ve zencefil eklenmesi adet periyodunun bir an önce gelmesine yardımcı olacaktır.
Papatya çayı; bilhassa kadınların regl dönemlerinde adet sancılarını azaltmaya yardımcı olduğu için tercih edilen bitki çaylarından biridir. Ayrıca yeni doğum yapmış ve sütü az gelen anneler de sütlerini artırmaya destek olan papatya çayını tüketmeye özen gösterir.
Papatya çayının ise bu konuda nasıl bir etkiye sahip olduğu merak edilmektedir. Öncelikle papatya çayının adet gecikmesi gibi bir durum yaşandığında faydalı etkiler gösterdiği bilinmektedir. Papatya çayının biberiye ile birlikte tüketilmesi ise adet söktürücü özelliği arttırmakta olan bir durumdur.
Avokado: Tüketilmesi oldukça keyifli olan avokado, düzenli olarak haftada 1-2 kez tüketildiği vakit adet düzenleyici bir etkiye sahiptir. Dereotu: Sabahları aç karına bir tutam dereotu tüketmek hormonları düzenler ve geciken adeti söktürür.
Eğer doğal yollardan adet gecikmesinin önüne geçmek isterseniz bazı çaylar ve kürleri deneyebilirsiniz. Adaçayı, kantaron çayı, zerdeçal, maydanoz kürü, rezene tohumu ya da kekik çayı bu dönemde tüketilmesi gereken içeceklerdir. Soğan kürü olarak da bilinen soğan suyu en iyi adet söktürücü olarak bilinir.
Stres anında vücutta stres hormonu olarak da bilinen kortizol hormonu salgılanır. Bu hormonun etkisiyle adet gecikmesi yaşanabilir. Dolayısıyla adet gecikmesinin kaç gün olacağı kişiye göre değişebilir. Stresin etkisiyle birkaç günlük adet gecikmesi yaşanabileceği gibi yoğun stres altında bu süre daha uzun olabilir.
Soğan suyundan en yüksek faydayı sağlamak için en az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli olarak uygulanırsa istenilen durum elde edinilebilir. Soğan suyu kürü 15 gün boyunca aynı saatler ve düzende uygulanırsa kürün uygulanmasından 3 ya da 4 gün sonra adeti söktürecektir.
Kadınların başına sıklıkla gelen bir durum olduğundan ve her zaman bir hastalığa bağlı olarak görülmediğinden yılda iki defaya kadar normal kabul edilir. Bunun dışında sürekli olarak adet gecikmesi sorunu yaşayan kadınlar ise mutlaka bir jinekoloji uzmanına başvurmalı ve detaylı muayeneden geçmelidir.
Papatya çayı: Papatya çayının gebelik döneminde tüketilmesi uterus kasılmalarını tetikleyip, düşük ve erken doğum riskini artırmaktadır. Bu nedenle gebelik döneminde tüketilmesi önerilmez. Maydanoz çayı: Gebelik döneminde maydanoz tüketiminin gebeliğe zararı bulunmamaktadır.
Papatya Çayı: Papatya çayı, regl dönemlerinde oluşan kramp, şişkinlik ve sancıları hafifletir. Herkes tarafından bilinen sakinleştirici özelliği ile de regli daha kolay atlatmayı sağlar. Civanperçemi Çayı: Civanperçemi son derece yararlı bir bitkidir.
Sıcak su vucudun rahatlamasını sağlarken stresi de azaltır ve adetin beklenenden erken gelmesine yardımcı olabilir. Güneş ışınlarından yararlanmak D Vitamini alımı açısından faydalıdır. Vücudu çok fazla yormayacak egzersizler de kan dolaşımını hızlandırıp adetin erken gelmesini sağlayabilir.
Periyodik döngü tam olarak oturana kadar süreçte düzensizlikler yaşanması oldukça normaldir. Çevresel faktörler, stres, psikolojik faktörler, mevsimsel geçiş dönemleri, hormonal durumlar ya da kullanılan çeşitli ilaçlar gibi daha minör durumlarda neden olabilmektedir.
Eğer gecikmenin nedeni hamilelik değilse, arkada yatan sebepler mutlaka araştırılmalıdır. Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi...) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir.
Kişinin gebe kalması durumunda âdet kanaması kesilir. Anacak gebelik dışında âdet kanamasının 7 gün ve daha uzun süreyle kesilmesi durumu, âdet gecikmesi olarak tanımlanır. Yani kişinin âdet kanamasının 5 gün gecikmesi normal bir durum olarak kabul edilirken, 10 gün gecikmesi bir problemin habercisi olabilir.
Ahmet Maranki adet kanaması söktürücü şifalı bitkiler olarak; maydanoz, papatya, civanperçemi, kimyon, nane, nergis, rezene, safran, havuç tohumu, anason, karabaş otu, misk gibi bitkilerinden hazırlanacak adet söktürücü çayları önermektedir.
Adet döneminde yeşil çay tüketilmesi genel anlamda olumlu veya olumsu bir etki yaratmakta olan bir durum değildir. Yalnızca stresi ve kaygıyı hafiflettiği gözlemlenmektedir. Bunun dışında ise kanamayı arttırdığına dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.
İşyerinde geçen uzun bir günün ardından, bu içeceğin sıcak ve yatıştırıcı etkisi, vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyesini artırmaya yardımcı olabilir. Bu hormonlar stresi ve kaygıyı yatıştırır, ayrıca migren ve baş ağrılarından da rahatlama sağlar.
Regl dönemi boyunca günde 2-3 defa şekersiz olarak düzenli olarak tüketilmesi önerilir. DOĞADAN REGL ÇAYI, REGL DÖNEMİNİN HARİCİNDE KULLANILABİLİR Mİ? İçeriğindeki bitkilerin fonksiyonel etkileriyle Regl dönemi haricinde de sindirim, sancı, ödem gibi şikayetlerin düzenlenmesinde de destek alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri