Sinirleri Yatıştırıyor ve Stresi Gideriyor
Papatya çayının etkisi sayesinde vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyelerinde büyük bir artış gözlemlenebiliyor. Stres ve kaygıyı azaltabilen papatya çayı aynı zamanda migren ve baş ağrısı gibi problemlere de iyi geliyor.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Yapılan araştırmalara göre, papatya çayı sinirleri yatıştırıyor ve sinir sistemini rahatlatıyor. Bu özellikleri sayesinde daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı oluyor. Uyku sorunu yaşıyorsanız, yatmadan önce tüketmenizde fayda var.
Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Kantaron çayı, özellikle de sarı kantaron ile hazırlanan bitki çayları da tıpkı melisa çayı gibi sedatif etkilere sahip. Stres konusunda en etkili doğal destekçiler arasında gösterilen kantaron çayı, sadece stresin azalmasını sağlamakla kalmıyor, strese bağlı uykusuzluk ve baş ağrılarının da azalmasını sağlıyor.
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
Yorgun olduğunuz zaman uykunuzu yeterince iyi almaya özen gösterin ve kendinizi rahatlatan şeyler yapın. Önemli: Arada bir hiçbir şey yapmamayı da deneyin. Sadece oturun ve düşüncelerinizle baş başa kalın. Stresli olduğunuz zamanlarda sizi mutlu eden olayları düşünmeye ve onları hatırlamaya çalışın.
Kişi stres dönemlerinde odaklanma zorluğu yaşar, konsantrasyon problemleri görülür, Unutkanlık ve dalgınlık gibi sorunlarla sık karşılaşılır, Sinirli ruh hali görülür, kontrolsüzlük duygusu ortaya çıkar, Kişi kendini üzgün, kızgın, baskı altında hisseder.
Stresin İnsanlar Üzerindeki Etkileri
Baş ağrısı, yüksek kan basıncı, kalp rahatsızlıkları, cilt rahatsızlıkları ve astım gibi fiziksel rahatsızlıklara yol açabilir. Bunun yanı sıra depresyon, anksiyete, uyku sorunları ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklara da öncü olması olasıdır.
Kendi kendinize uygulayabileceğiniz bu teknikle siz de üzerinizdeki stresi azaltabilirsiniz. Başparmağınız ve işaret parmağınız arasında kalan yere diğer elinizin iki parmağıyla basınç uygulayın ve bir süre ovun. Bu noktaya yapılan masaj baş, boyun ve omuz ağrılarınıza iyi gelir ve bu bölgedeki gerginliği alır.
Dinleyin ve soru sorun. Göz teması kurun, o anlatırken başınızı sallayın ve dokunma gibi sözsüz iletişim biçimlerini kullanın. Bunlar partnerinizin kortizol seviyelerinin düşmesini sağlayarak yaşadığı sorunu farklı bir gözle değerlendirmeye başlamasını ve rahatlamak için bir sonraki adıma geçmesini sağlayabilir.
Stres bizi sadece duygusal olarak etkilemez. Aklınıza gelebilecek her türlü sağlık sorununun sebebi olabilir. Araştırmalar stresin obezite, kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı, diyabet, depresyon, sindirim sistemi hastalıkları, astım ve daha birçok durum için riski artırdığını gösteriyor.
Sinir hücrelerini uyararak kişilerin kendilerini daha rahat hissetmesini sağlıyor. Kasılma ve gerilme gibi durumları da engelleyen papatya çayı, sakinleştirici çaylar arasında oldukça popülerdir. Eğer kendinizi panik atağa karşı korumak isterseniz; papatya çayını sabah ve akşam olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri