Papatya Çayı Yüze Sürülür Mü? Papatya çayı içeriğindeki bileşenler ile direkt olarak yüze tonik olarak kullanılabilir. Yüze kullanımında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Doğal bir tonik içeriği olarak cildin temizlenmesi ve gözeneklerin hava alması için önemli bir bitki çayıdır.
Ciltteki tüm lekeler ve güneş yanıkları için oldukça etkili bir tedavi sunuyor. Antiseptik özelliği sayesinde sivilce, yara ve morlukların hızlıca iyileşmesini sağlıyor. Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Papatya Suyunun Papatya Çayının Cilde Faydaları
Üç yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini 1 bardak su ile 8-10 dakika kaynatın. Karışımı süzdükten sonra karışıma bir çorba kaşığı bal ve gül suyu ilave edin. Bunu yüz ve boyun bölgesine uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin ve daha sonra suyla iyice durulayın.
Papatya suyu, cildi güzelleştirir. Kaynatılmış papatya suyu ile haftada bir defa yüzünüzü yıkayarak cildinizin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu cildinize düzenli olarak uyguladığınız zaman cildinizin tazelendiğini ve gençleştiğini fark edebilirsiniz.
Papatya suyunun saça bildiğimiz bir faydası yok ama tam tersi zararı olabilir. Öncelikle papatya suyu saçların kurumasına yol açar. Yaz aylarında saçlarımız nemsiz kalmaya daha meyillidir. Üzerine papatya suyu uyguladığında saçların daha fazla kuruyabilir ve mat görünmeye başlayabilir.
İlgili 41 soru bulundu
1 fincan kaynamış su içerisine 3 tatlı kaşığı papatya çiçeği atarak demleyin. Ardından süzerek suyunu ayırın, suyun içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu ve bal ekleyin. Krem kıvamını alana kadar karıştırın. Temizlediğiniz cildinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekleyin.
Tüy sarartan papatya suyu;
Güneş ışığı çok daha hızlı şekilde tüylerinizin sararması için avantajlı olacaktır. Bunu değerlendirmeniz durumunda, direkt olarak papatya suyunun kullanılması ile tüylerinizin sararmasını sağlayabilirsiniz.
Papatya çayının içeriğindeki bileşenler cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Bu yüzden düzenli bir şekilde kullanıldığında papatya çayının cilt tonunu eşitlediği biliniyor. Bunun yanı sıra papatya çayı cildi beyazlatıcı bir etkiyi de sağlıyor.
Yasemin çayı ciltteki çukurların kapanması, parlak pürüzsün bir cilt görüntüsü kazanmasını sağlayan içeceklerin biridir. Bir diğer cilde yararlı içeceklerden biri olan rezene çayı bedenimizden terin atılmasını sağlarken cildin nemlenmesini ve yağ oranının dengelenmesini sağlamaktadır.
Cildinize çiçek dokunuşları: Papatya toniği
Papatya, doğal bir bakteri öldürücüdür. Kaynamış suda demlenip soğutulmuş papatya çayını içebileceğiniz gibi, vücudunuzun temizlemek istediğiniz herhangi bir bölgesine de sürebilirsiniz. Soğumasını bekledikten sonra içine yağları damlatın, toniğiniz tamamdır.
Papatya çayının yan etkileri
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
Güneş karşısında yaklaşık olarak yarım saat beklemek gereklidir. Daha sonra her zaman kullanılan şampuan ile saçlar durulanmalıdır. Bu işlem hafta içerisinde 3- 4 günde bir defa yaparak, saçlar doğal bir şekilde açılacaktır.
Papatya yağının yapımı için öncelikle papatya yaprakları ayrılır ve çok ince olacak şekilde kıyılır. Bir kavanoz yarısına kadar su ile doldurulup geri kalan kısmına ize saf zeytin yağı doldurulur. Sonrasında ise elde edilen zeytinyağlı su karışımının içerisine ince bir şekilde kıyılmış olan papatya yaprakları eklenir.
Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
Papatya suyu hazırlandıktan sonra bir kap içerisinde oda sıcaklığında saklanabilir. Böylece istenildiği zaman yılın farklı mevsimlerin de kış ya da yaz aylarında kullanmak mümkün olur. Ancak evde özel olarak hazırlanmış papatya suyu çok fazla bekletilmemelidir.
Papatyayı cezvede kaynatıp, demlemeye bırakın ve ılıdıktan sonra süzgeç yardımıyla süzün. İyice soğuduktan sonra kremi ilave edip karıştırın ve cildinize uygulayın.
Gençleşmek için ise tüketilen besinlere dikkat etmek gerekiyor. Yeşil çay, papatya çayı, beyaz çay... Antioksidan kaynağı 3 bitki çayı var ki içenlerin 10 yaş gençleşmesini sağlıyor.
Kokusu ile mest ettiği gibi cilde olan etkisi ile de güzel bir görünüm sağlar. Düzenli olarak kullanılması tavsiye edilen papatya suyu cilt lekelerinin giderilmesinde, sivilce ve aknelerin bıraktığı izlerin yok olmasında, sivilcelerin herhangi bir ilaç veya kimyasal takviye olmadan iyileşmesinde kullanılmaktadır.
Papatya suyu saçın rengini açmanın yanı sıra dökülmesini engeller, dolgun gösterir ve saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar. Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir.
Papatyanın saça faydaları arasında doğal bir parlaklık kazandırmasını, saçların genel olarak daha sağlıklı görünmesini sağlamasını, kepeğin önlenmesine ve yok edilmesine yardımcı olabileceğini, huzursuz saç derisini yatıştırabileceğini sayabiliriz.
Papatya çayının faydaları saymakla bitmiyor. Papatya çayının kadınların vücut tüyleri inceltmelerinde de yardımcı olabileceği ortaya çıktı.
Adım: Papatya Suyu Saça Nasıl Uygulanır? Soğumaya bırakılan papatya suyu, saça sürülecek sıcaklığa geldiyse tüm saçlarınızı bu su ile yıkayın. Saçınızı yıkarken sadece papatya suyu kullanmaya özen gösterin. Güneşli bir günde uygulama yapıyorsanız, saçlarınız ıslakken güneşe çıkın ve bir süre bekleyin.
Yapmanız gereken şey çok basit. Oksijen suyundan pamuğa birazcık dökün ve sarartmak istediğiniz bölgeye sürüp, biraz bekletin. Tüylerinizin hızlı bir şekilde sararmasını istiyorsanız, örneğin kolunuza oksijenli su sürüp 25 dakika kadar güneşte bekleyin. Güneş tüylerin kısa sürede sararmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri