Cildin derinlemesine temizlenerek dış etkenlere karşın korunmasına yardımcı olan papatya suyu, kırışıklık karşıtı özelliği ile de dikkat çeker. Saç diplerine ve tellerine uygulanabilen papatya suyu, onarıcı etkisi sayesinde canlı ve sağlıklı bir saça kavuşmanızı sağlar.
Papatya suyunun etkisi oldukça yavaştır. Saç rengini açabilmesi için hem uzun saatler güneşin altında beklemen hem de saçlarının tamamının açılabilmesi için yaklaşık 1 ay boyunca her gün uygulaman gerekir. Papatya suyuyla saçlarını en fazla 1 -2 tona kadar açabilirsin.
Papatya suyu saç açma işlemi oldukça etkilidir ama çok büyük değişimlere neden olmamaktadır. Papatya suyuyla saçların tonunun açılması istendiği zaman ilk başta gözle görülür bir değişimin olmayacağını belirtmek önemli olacaktır.
Papatya suyu faydaları saça hacim kazandırmak, yıpranan saçı onarmak, dişleri beyazlatmak, mide kramplarını ve baş ağrısını hafifletmek, sakinleştirmek, uyku sorunlarını gidermek başta olmak üzere oldukça fazladır. Günümüzde papatya suyu elde etmek düşünüldüğü kadar zor değildir.
Papatya çayı tüketim zamanlaması kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilir. Bazı öneriler: Uykusuzluk ve stres azaltma: Yatmadan yaklaşık 30 dakika önce içilen papatya çayı, sakinleştirici özellikleriyle kişiyi rahatlatarak uykuya dalmayı kolaylaştırabilir ve uyku kalitesini artırabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Özellikle sakinleştirici özelliği ve uykusuzluğa karşı faydasıyla bilinen papatya çayı, antiinflamatuar etkisiyle iltihap gidericidir, adet söktürücü özelliği vardır, diyabete iyi gelir, cildi temizler, yaraları iyileştirir ve ishale karşı etkilidir.
Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.
Papatya suyu saç açma konusunda etkilidir fakat büyük değişimler göstermez. Bitkisel bir ürün olduğu için kendi saç renginizde 1 veya 2 ton açık rengi elde edebilirsiniz.
Kaynayan su rengini saldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan papatya suyunun tamamını saçınıza sürün ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin. (Aynı işlemi kışın uygulayacaksanız, saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz.) Bu işlem sonrasında saçınız yarım ve 1 tona kadar açılacaktır.
PAPATYA: Mide kramplarına ve uykusuzluğa iyi gelen bir bitkidir. Rahatlatıcı etkisi vardır. Çocuklara 6. aydan sonra doktor önerisiyle günde 1-2 kere yarım fincan verilebilir.
Saçlara hoş bir ışıltı da katan papatya suyu ile boyalı saç rengi açma yönteminin özellikle kumral, kestane, turuncu ve sarı boyalı saçlarda etkisini çok daha belirgin bir şekilde gösterdiği söyleniyor.
Ülkemizde daha çok saç rengini açmak için kullanılan papatya suyu aynı zamanda saç dökülmesine karşı ve zayıflayan saçları güçlendirmek için de geleneksel olarak kullanılmaktadır.
Doğal suyun içerikleri sayesinde saç, hızlı bir şekilde uzayabilir. Papatya suyu, saç rengini açmak için de sıklıkla kullanılır. Kimyasal içerikli boyalar, saça oldukça fazla zarar verebilir. Papatya suyu, doğal içeriklerden oluşan yapısı ile saça zarar vermeden rengi birkaç tona kadar açabilir.
Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Papatya saçınıza açık sarı bir renk verebilir.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Papatya ve zerdeçal açık kahverengi ve sarı saçlı kadınlar için erken beyazlamanın önüne geçiyor. Ayrıca saçı kökten ucuna kadar besliyor.
Bir miktar papatyayı kaynatıp suyunu içerek mide ve bağırsak spazmı gibi problemlerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak tükettiğinizde mide sağlığınızı uzun yıllar koruyabilmeniz mümkündür.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Papatya çayı için tarifimiz şöyle: Yarım litre suyu kaynat ve ocaktan al. Ardından dört-beş yemek kaşığı papatyayı sıcak suda 20 dakika kadar demle. İçine çeyrek limonun suyunu ekle. Papatya ve limon tek başına saçını kurutabilir.
Papatya bitkisini çay şeklinde demleyerek içebilirken aynı zamanda papatya suyunu tonik şeklinde kullanabilirsiniz. Papatya yağını direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Papatya çiçeğini cilt maskeleriniz ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Sizi sakinleştirir ve daha güzel bir gün geçirmenize yardımcı olur.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Kurutulmuş Papatya 1 kg Fiyatı 281,16 TL.
Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa papatya suyu içerek uzun yıllar boyunca mide sağlığınızı koruyabilirsiniz. Uykusuzluk ve sinir bozukluğu gibi problemlerin çözülmesine yardımcı olur. Yatmadan önce 35-40 dakika önce papatya suyu tüketerek uykuya geçişi hızlandırabilir ve günün stresini yatıştırabilirsiniz.
Sakinleştirici olarak Papatya; Merkezi sinir sistemi (CNS) üzerindeki etkilerini araştıran çalışmalar ve insanlarda yapılan kontrollü klinik deneyler papatya kuru özütlerinin hafif ve şiddetli anksiyete bozukluğu olan bireylerde anksiyolitik (anksiyeteyi azaltan) ve antidepresan etkisinin olabileceğini göstermiştir.
Göz Sağlığı
Bu açıdan yapılan çok fazla araştırma olmasa da papatya çayı geleneksel olarak konjonktivit gibi göz enfeksiyonları ve tıkalı gözyaşı kanallarını rahatlatmak için kullanılmıştır. Papatyanın içeriğinde bulunan flavonoidler gözdeki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri