Papaya çekirdeği çiğ bir şekilde tüketilebilir. Ancak tadı çok acı olduğu için bazı mide sorunlarına yol açabilir. Bu çekirdeklerin vücudun için etkilerini görmek için, yalnızca 1-2 adet deneyin. Ardından bir sorun olmazsa yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
Meyveyi bir kesme tahtası üzerinde uzunlamasına ikiye kesin. İkiye bölünmüş papayayı açın ve bir kaşıkla tohumlarını ayırın. Bir kaşıkla kazarak papaya meyvesini afiyetle yiyebilirsiniz. Dilimlemek için ise dış kısmını soyucu yardımıyla kesebilir ve meyve küpleri yapabilirsiniz.
Yüksek miktarda içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırmanın en iyi yollarından biridir, aynı zamanda kabızlığı da önler. Hatta günde bir tane yenilen papaya, vücudunuzun en şekilde çalışması için gerekli olan lif miktarının %25'ini karşılar.
Yüksek Tansiyon ve Kan Basıncına Çözüm Olabilir
Papaya meyvesi, aşırı sodyumun neden olduğu yüksek tansiyonu engelleyen potasyumu bol miktarda içermektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Papaya yetiştiriciliği tohum ile yapılıyor. En az 3-4 çekirdek kullanılarak yetiştirmeye başlayabilirsiniz.
Papaya soğuk hava ile depolanması Hasat sonrası optimum depolama koşulları 7 °C'de %85-90 bağıl nemde depolamadır. Papaya soğuğa karşı hassas bir meyve olduğu için 7 °C'nin altında depolanmamalıdır. 7 °C'de 1-3 hasta başarılı olarak depolanabilirler ve 21-27 °C'de olgunlaştırma yapılabilir.
Papaya Çekirdekleri Nasıl Tüketilir? Öncelikle papayaları yıkayıp kuruladıktan sonra ortadan ikiye bölün. Bir kaşık yardımıyla meyvenin ortasındaki çekirdekleri çıkartın. Bu çekirdekleri sade bir şekilde tüketebilirsiniz.
Papaya'nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona "kavun ağacı" meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Çünkü papayanın bir çeşidinin meyvesinin görünümü kavuna benzese de, tadı balkabağına yakındır.
Papatya çayı, düzenli içildiğinde kan şekeri seviyelerini dengeleyici etkilere sahiptir ve ayrıca, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir. Bu çayın, doğrudan yağ yakıcı bir etkisi olmasa da; açlık krizlerinin önüne geçmesi ile kilo vermenize katkı sağlayabilir.
Papaya, hızla gelişen ve meyve alabildiğiniz bir bitkidir. Ekimlerden sonra yaklaşık 3 yıl içerisinde meyvesini alabilirsiniz. 25 ile 30 derece sıcaklıklar papaya meyvesi için en idealidir ve özellikle de nemli ortamlarda yetişir.
Papayanın eski zamanlardan beri bilinen inanılmaz bir özelliği vardır. Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra diğer besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir.
Papaya çekirdekleri, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, kardiyovasküler hastalıklara, sindirim sorunlarına, küçük kesik ve yaraların iyileşmesine yardımcı olurken, bazı çalışmalar kanserin tedavisinde de etkili olabileceğini ortaya koymaktadır.
Yeşil papaya hamdır ama bu normal bir durum olup özellikle ham halde tüketilmesi tercih edilir. Dış kabuğunu soymak sureti ile, dilimleyip meyve olarak tüketebilirsiniz.
Papaya, sindirime, kilo vermeye, bağışıklığı ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan besinsel faydalarla doludur. Papaya zengin antioksidan karotenler, flavonoidler ve aynı besin C vitamini, yanı sıra bazı B vitaminleri (folat ve pantotenik asit). Aynı zamanda iyi bir lif ve magnezyum gibi mineral kaynağıdır.
Dayanıklılığı ile bilinen bir meyve olan papaya eksi 2 dereceye kadar bozulmaz. Papaya ağacı ortalama 8 yıl yaşar.
Papaya tipik ev bitkilerinden değildir, işte bu yüzden bir tane yetiştirmeyi düşünebilirsiniz. Meyve vermesi için yaklaşık 5 metre uzunluğa erişmesi gerektiğinden genellikle iç ortamlarda yetiştirilmeye elverişli değildir.
Papaya nedir? Papaya bitkisinin çiğ meyvesinden elde edilen özleri, ağrı, iltihap ve şişkinliği azaltma özelliğine sahiptir. Topikal olarak cilde uygulandığında ölü cilt hücrelerini gidermeye, gözeneklerin sıkılaşmasına, akne izlerinin giderilmesine ve cilt dokusunun iyileştirilmesine yardımcı olur.
8) Papaya. Papaya, rahim kaslarını uyaran ve kasılmalara neden olan bir enzim içermekte. Gebelik dönemi dışında faydalı olan bu meyve, hamileler için riskli bir yiyecek. Tam olgunlaşmayan papaya meyvesinde yer alan papain enzimi nedeniyle rahim sağlığı tehdit ediliyor.
Olgun bir papaya kabuğunun rengi yeşilsarı geçişli, eti ise açık portakal rengine çalıyor.
Papaya kurusu, bir bitki olarak adlandırılan papaya meyvesinin çok daha küçük ve kuru formunda elde edilmesini ifade eder. Birbirinden farklı tariflerde papaya kurusu tercih edebilmeniz mümkündür.
Papayanın yumuşak ve sulu eti, çeşidine göre kırmızı, pembe veya turuncu olabiliyor. Ortasındaki oyuk bölge siyah çekirdekler ile dolu. Tatlı meyvesinin aksine bu çekirdeklerin hardal ile karabiber arası enteresan bir tadı var.
Papaya bitkisi, bodur ağaç ya da çalı görünümlüdür. Özellikle Güney Meksika ile Orta Avrupa bölgesinde çok yetişmektedir. Bu bitki yağışı ve bunun yanında güneşi çok sevmektedir. Bu nedenle özellikle ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Papayalar küçük küpler halinde kesilir üzeri şekerle kaplanacak kadar şeker dökülür. Bir gece dolapta bekletilir. Kısık ateşte 40 dk pişirilir. Pişerken köpürmemesi için içine bir kaşık tereyağı konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri