Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Ev tipi diş beyazlatma işlemini rengin daha kalıcı olması için istenirse 6 -8 ayda bir daha kısa süreli olarak tekrar etmeliyiz. Alınan gıdaların tipine, renklenme miktarına göre süre yılda 1 defa olarak değiştirilebilir.
Ofis tipi beyazlatma bazen tek çoğunlukla 2 seans sürmektedir. Ev tipi beyazlatma bundan biraz daha farklıdır. Diş hekiminizin size verdiği plak ve jelleri 2 ile 4 hafta arasında kullanmanız gerekebilir. Çoğunlukla ev tipi beyazlatmada 2 haftada istediğimiz sonuca ulaşabiliyoruz.
Diş beyazlatma işleminden sonra yaklaşık olarak 2 yıl boyunca kalıcılık korunmaktadır. Ancak bu süre düzenli bakım ve diş fırçalama ile mümkündür. Yapılan işlem sonunda yine eski yaşantımıza ve alışkanlıklarımıza dönüş yaparsak beyazlatma işlemi kısa süre sonra etkisini yitirir.
Lazer bleaching ile elde edilen sonuçlar dişlerini düzenli olarak fırçalayan, ağız bakımına özen gösteren, aşırı kahve, çay vb içecekler tüketmeyen ve sigara kullanmayan hastalarda iki yıla kadar devam etmektedir. Bunlara dikkat etmeyen hastalarda ise sonuçlar bu kadar kalıcı olmayabilir.
İlgili 22 soru bulundu
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.
Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Diş beyazlatma seansları için ortalama süre değişkendir. Ağız yapısı, dişlerin durumu ve hatta sigara gibi alışkanlıklar bile belirleyici kıstaslar arasındadır. Ancak 30 dakika ile başlayan ve 60 dakikaya kadar devam eden seanslar görmek mümkündür. Burada kişinin kullanım alışkanlıkları gerçekten önemlidir.
Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Çünkü beyazlatma işlemi, dişin en üst tabakası olan mineye uygulanan bir işlemdir. Mine sinir sistemine dahil olmadığı için, işlem sırasında hastanın ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Diş beyazlatma işleminin hastaya verdiği tek sıkıntı, ağzının uzun süre, boyunca açık kalmasıdır.
Kahve, çay, sigara, salça, vişne suyu, kırmızı şarap vb. gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Asitli içecekler tüketilmemelidir. Beyazlatma sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebilmektedir. Bu nedenle çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
Tedavi sonrası özellikle ilk 1 hafta çay, kahve, renklendirici gıda, sigara kullanımına devam edeceklerde, Diş minesinin şeffaf özelliğinin çok olduğu kişilerde sonuca ulaşılamayacağı için, Hamilelerde, 15 yaşından küçüklerde uygulanmaz.
Dişlerinizi beyazlatma işlemi, dişlerinizi tartar ve leke oluşumundan tamamen korumaz. Bu nedenle gün içinde en az iki defa olmak üzere diş fırçalamaya devam edilmelidir. Ayrıca işlem sonrasında da yine 6 ay ila 1 yıl arasında rutin diş hekimi ziyaretlerine devam edilmelidir.
Diş Beyazlatma Sonrası Ağrı
Diş beyazlatma işlemi, diş minesine etki ederek geçici olarak hassasiyetin artmasına neden olabilir. Ağrı veya hassasiyet genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden azalır. Ancak, her bireyin tepkisi farklı olabilir ve hassasiyet daha uzun sürebilir.
Bir süre dişin dış yüzeyinde gözüken sararma, diş fırçalama için diş macunlarıyla geçse de bir süre sonrasında da lekeler daha koyu olacağı için diş rengini koyulaştırır ve istemeden sararmasına neden olur.
Sızlama bir veya iki gün içerisinde azalarak kendiliğinden geçmektedir. Bazı durumlarda işlem sonrası hassasiyet giderici jel veya diş macunu uygulaması yapılabilir.
Diş beyazlatma işlemi özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz.
Diş beyazlatma (bleaching), diş minesindeki gözeneklerin beyazlatma jelleri, mavi ışık ve lazer teknolojileri ile temizlenmesi ve parlatılması işlemidir. Diş beyazlatma kaç yaşında yapılır? 18 yaşını doldurmuş herkese diş beyazlatma yöntemleri uygulanır.
Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarının yanı sıra kozmetik mağazalarında veya eczanelerde diş beyazlatma ürünleri satılmaktadır. Yoğun talepten dolayı çok fazla marka tarafından çok fazla ürün piyasaya sürülmüştür.
Toplumda diş beyazlatmanın zararlı olup olmadığı merak edilen konular arasında yer almaktadır. Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere zararı bulunmamaktadır. Ancak beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa havaya, çok sıcak ya da soğuk yiyecekler ve içeceklere karşı hassasiyete yol açabilmektedir.
Sigara ve Tütün Kullanımına Ara Verin
Bunun yanında, eğer düzenli bir sigara kullanıcısıysanız dişlerinizin lekelenmesi ve sararması kaçınılmazdır. Başarılı bir diş beyazlatma prosedürü için en azından birkaç gün boyunca tütün ürünlerine ara verin!
Lazer Diş Beyazlatma Sonrası Bakım
Lazer diş beyazlatma seansınızdan sonra en az iki saat boyunca sadece berrak sıvılar tüketin. Bu süre geçtikten sonra en az 24 saat boyunca koyu pigmentli yiyecekler, kahve, sigara, çay ve soda gibi dişinizi lekeleyebilecek maddeleri tüketmekten kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri