Para çiçeği nemli toprakları sever. Para çiçeğini haftada bir kere sulamanız yeterli olacaktır. Para çiçeği toprağını seçerken özellikle bir toprak seçmenize gerek yoktur. İstediğiniz toprağı seçebilirsiniz.
Peki bereket çiçeği evin neresine konur? Feng Shui felsefesine göre; bereket çiçeği evin girişinin sağ tarafına, daima kuzeye bakacak şekilde yerleştirilmeli. Ayrıca bereket çiçeği birçok çiçek gibi gün ışığına ihtiyaç duyar. Dolayısıyla bu bitkiyi evin en aydınlık ve güneş alan yerine koymanızı öneririz.
Işık: Gölge ve yarı gölge ortamlara mükemmel uyum sağlayan para çiçeği bu özelliğiyle ev ve ofislerin neredeyse tüm odalarına uyum sağlamaktadır. Direkt gün ışığı yapraklarında yanıklar oluşturacaktır. Bu nedenle uzun saatler boyunca direkt gün ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz. Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir.
Kaktüs bitkisi güneşi seven ve soğuk iklimlerde yaşamakta zorlanan bir türdür. Para çiçeği 15 derece sıcaklığın altında yaşamakta zorlanır. Balkonda ya da bahçede de bakılabilen para çiçeklerinin 15 derece altına düşen hava koşullarında iç mekâna alıştırılması gerekir.
İlgili 20 soru bulundu
Crassula bitkisinin gelişimi için bir diğer önemli konu saksı seçimi ve saksı derinliği. Köklenmeyi ve bulunduğu kaba yayılması seven bir bitki olmasından dolayı derin saksıları tercih etmelisiniz. Her bitki de olduğu gibi saksının altının delik ve hava alıyor olması önemli.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
Azotlu gübreler içerisinde yer alan çiçek coşturan gübre içeriğinde azot dışarısında bitki besin elementlerinden kükürt içerdiği için toprak için çok değerli bir üründür. Özellikle suyla doygun alanlarda azotlu gübrelerden olan nitrat içeren gübrelerde dönüşümler nedeniyle kayıplar gerçekleşmektedir.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Rahat ve hızlı köklenme için saksının büyük ve geniş olması önemlidir. Konumu direkt ışık alan yerler arasından seçmek gerekir. Fazla su sevmeyen bir yapısı olduğu için para ağacı çeşitlerinin aşırı sulanmaması gerekir. En ideal sulama şekli haftada birdir.
Ortam ve konumlandırma: Para ağacı, tam güneş alan veya kısmi güneşli alanlarla sağlıkla büyür. Ortam sıcaklığı 16-18 derece olmalıdır. Çok soğuk havalardan ve çok rüzgar alan yerlerden uzak tutun. Bitki -5 dereceye kadar dayanabilse de, soğuk havalar ve rüzgar, bitkinin gelişimini yavaşlatır.
Para çiçeği neden kurur sorusunun cevabı ise; az sulama, fazla sulama, ortam ısısının düşmesi, rüzgara maruz kalma, doğrudan güneşe maruz kalma gibi nedenler olabilmektedir. Para çiçeğinin bakımı nasıl olur denildiğinde ise düzenli sulama, uygun gün ışığı ve ortam sıcaklığı gibi konulara dikkat etmektir.
Para Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Çoğaltılması oldukça kolay saksı çiçeklerinden olan para çiçeği, saksı içerisinde kalın köklerinin yanında küçük fideler vererek çoğalmaya başlar. Fideler yeteri kadar büyüdüğü zaman, köklerinden keserek yeni saksıya almanız gerekir. Böylece çoğaltma işlemini tamamlamış olursunuz.
Para çiçeği (Crassula Ovata) bakımındaki bazı noktalara dikkat ederseniz kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Çok soğukları sevmeyen bu bitkinin ideal yaşama sıcaklığı 15 ila 35 derecedir.
Bambu, yasemin, biberiye, kekik, kasımpatı, okaliptüs, aloe vera bitkileri uğurlu bitkiler arasında kabul edilir. Bulundukları ortamdaki kötü enerjileri hapsederek ortama pozitif enerji saçarlar.
Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Güz ve kış aylarında bahçede kül dağıtmak için en uygun zaman. bu şekilde o toprağa yerleşir ve bir sonraki bahar onun içindeki besini serbest bırakabilirsiniz. Küller sağlıklı bahçe toprağı korunmasında önemli olan, her bir fosfor, magnezyum, potasyum ve kalsiyum karbonat içerir.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Çiçeklere aspirin verirken dikkat etmek gerekiyor. Bazı kişiler aspirin çiçeklere faydalı diye sürekli çiçeklere aspirin veriyor. Bu doğru değil. 3 ayda bir kez bu uygulamayı yapmanız önerilir. Gözünüz gibi baktığınız çiçeklerin yok olmaması ve solmaması için dikkatli olmanızda fayda var.
Çay atıkları birçok mineralin yanı sıra selüloz, hemiselüloz, protein, lipid, polifenol gibi kompleks organik moleküllerdeki zengin içeriği nedeniyle toprak ve bitkiler için yüksek bir verimlilik değerine sahiptir.
Dünya'nın En Değerli Çiçeği. Dünyanın en değerli çiçeği: Centaurea Tchihatcheffii'dir. bir tek Ankara'da, Gölbaşı yakınlarındaki Hacı Hasan'da, küçücük bir tarlada bulunur. Mayıs'ta açar, Haziran'da kaybolur.
Para çiçeği özellikleri
Para çiçeği çoğunlukla evde yetiştirilen bir bitkidir ve yumuşak, parlak, dökülmeyen etli yapraklara sahiptir. Bu çekici ve yeşim rengindeki yapraklar yüksek ışık alarak büyüdüklerinde, yaprak kenarlarında kırmızı bir renk tonu geliştirebilirler.
Bitkinin büyüme hızına göre 1-2 yılda bir saksı değişimi yapılmalıdır. Pachira, saksıda köklerinin sıkışmasını seven bir türdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri