Parametre (Eski Yunanca'dan παρά para: "yanında", "karşın"; ve μέτρον, metron: "ölçmek") belirli bir sistemi tanımlamak veya sınıflandırmak için yardımcı olabilecek herhangi bir özellik (bir etkinlik, proje, nesne, durum, vb.).
Bilgisayar bilimlerinde tanımlanan bu özelliklere “parametre” denir. Parametreler sayısal bir değer olduğu gibi “string” tipinde yazısal ifadeler de olabilir. Örneğin kırmızı bir araba ele alınacak olursa; araba nesne, renk parametre ve kırmızı da renk parametresinin değeri şeklinde düşünülebilir.
Paramedik Ne Demek? Kritik durumdaki hasta ya da yaralıya ilk müdahaleyi yapan sağlık profesyoneline "paramedik" denilmektedir. Acil tıp hizmetlerinde, yaşam zincirini ve hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluştururlar.
Parametrenin bir anlamı " değişken" dir. Cebirde bir denklemin, kat sayılarına giren değişken nicelik olarak da parametre anlamlandırılır. Parametre; bir etki veya ilişki göstermek için kullanılan değişken olarak da tanımlanır.
Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan parametre, dilimizde “değişken” anlamına gelen bir kelimedir. Belirli bir sistem içerisindeki tanımı ise mevcut durumun değerlendirilmesi sürecinde kritik olan ögeleri ifade eden bir kavramdır.
İlgili 34 soru bulundu
Sosyal bilimlerde parametreye örnek olarak nüfus ortalaması, populasyon varyansı, populasyon standart sapması vb ayırt edici değerler gösterilebilir. İstatistikte parametreye örnek olarak tüm çalışanlar için ortalama aylık gelir 3.000 ₺ ise, burada ortalama 3.000 ₺ bu kitleye dayandığından bir parametre kabul edilir.
Parametre; “yanında”, “karşın”; ve “ölçmek” anlamlarını taşımaktadır. Belirli bir sistemi tanımlamak veya sınıflandırmak için yardımcı olabilecek herhangi bir özelliklerdir. Örneğin: (bir etkinlik, proje, nesne, durum, vb.). Argümanlarla eş anlamlıdır ve yazılım dilleri içerisinde sıklıkla kullanılan değişkenlerdir.
Bir parametre, bir sistemi veya çalışma koşullarını tanımlayan bir kümeden birini oluşturan sayısal veya diğer ölçülebilir bir faktör olarak tanımlanır. Parametreler, bir sistemi tanımlamak veya bir sistemin performansını, durumunu veya koşulunu değerlendirmek için yararlı veya kritik olan bir sistemin öğeleridir.
Tek boyutlu girdisi ve çok boyutlu çıktısı olan bir fonksiyon, uzayda bir eğri çizmek gibi düşünülebilir. Böyle bir fonksiyon bir parametrik fonksiyon olarak, bunun girdisi ise bir parametre olarak adlandırılır. Çok değişkenli analizde, bazen belirli bir eğriyi çizen bir parametrik fonksiyonu bulmanız gerekir.
Parametre : İncelenen değişkenin toplumdaki tipik değerine parametre denir. Parametre, toplumdaki tüm birimler ele alınarak yapılan incelemede hesaplanacak sayısal ya da oransal değerdir. Parametre olarak ortalama, görülme oranı (sıklığı), varyans vb. değerler hesaplanabilir.
Özel parametreler, reklamınızın açılış sayfası URL'lerine ekleyebileceğiniz gelişmiş bir URL parametresi türüdür. ValueTrack parametrelerinden farklı olarak, bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında özel parametrelerinizin kaydedeceği değerleri seçebilirsiniz.
Parametre hatası, kimliği doğrulanmış kullanıcıların varsayılan Bilgisayarlar kapsayıcısı üzerinde varsayılan Okuma izinlerine sahip olmadığı durumlarda oluşur.
Farklı değerler alabilen ifadelere “değişken”, her zaman aynı kalan (değişmeyen) ifadelere “sabit”, bazen değişken bazen de sabit olarak işlem gören ifadelere de “parametre” denir.
Parametre: Evrenin bilinmek istenen değerlerine parametre (ev- rendeğer) denir (Karasar, 1982, s. 115). İstatistik: Örneklem üzerinde gözlenen değerlere istatistik (örneklemdeğer) denir (Kirk, 1968, s.2).
bir sistemi veya sistemin işleme koşullarını tanımlayan sayısal veya ölçülebilir nitelikteki etkenler grubu veya gruptaki ögelerden her biri.
İki boyutlu girdisi ve üç boyutlu çıktısı olan fonksiyonlara da çok benzer bir şey yapabiliriz. Bu iki girdi koordinatı ve parametreler olarak bilinir ve biraz sonra bu fonksiyonun üç boyutlu uzayda nasıl bir yüzey çizdiğini göreceksiniz.
Parametresiz Fonksiyonlar
Parametreler, fonksiyonların çağırıldıkları yerden veri almasını sağlayan değişkenlerdir. Parametresiz, değer döndürmeyen fonksiyonlar çağırıldıkları yerden bir veri almayan ve herhangi bir veri geri döndürmeyen fonksiyonlardır.
Araştırmacının ilgi alanına giren ortak özellikli birimler topluluğudur. Yığını niteleyen (karakterize eden) ortalama, varyans, oran gibi değerlere 'parametre' denir. Her parametre sabittir ancak her sabit parametre olmayabilir.
Excel'ta verileri sorgularken, sorgu hakkında bir şey belirtmek için bir giriş değeri (parametre- ) kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, Microsoft Query'de bir parametre sorgusu oluştururuz: Parametreler sorgunun WHERE yan tümcesinde kullanılır; bu parametreler her zaman alınan veriler için filtre işlevi gösterir.
Bu makalede
Bağımsız değişkenler, işlev çağrısı tarafından işleve geçirilen değerlerin adlarıdır. Parametreler, işlevin almayı beklediği değerlerdir.
C#'ta parametreler, bir metota veya fonksiyona bilgi aktarmak için kullanılan değerler veya referanslardır. Parametreler, bir metota veya fonksiyona giriş sağlamak veya çıkış almak için kullanılır ve bu sayede kodun daha esnek ve modüler olmasını sağlar.
Kapalı sistemler değişkenler tarafından etkilenirken, açık sistemler değişkenler ve parametreler tarafından etkilenir.
Bugün sizlere inşaat sektöründeki en yeni ve yenilikçi uygulamalardan biri olan Parametre'den bahsetmek istiyorum. Parametre, inşaat projelerinde çalışanlar için bir dönüm noktası niteliğinde bir mobil uygulama. Bu uygulama sayesinde inşaat işlerinizi daha verimli, kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz.
"parametre" cümle içinde nasıl kullanılır
Sistemden elde edilen tanılamaya uygun veri ile bir model belirlenir ve belirlenen bir yöntemle parametreler kestirilir. Bulunan parametreler sadece süper-lineer yakınsamalarda bazı problemler için kullanılır, geri kalan içinse değiştirilmesi gerekir.
Parabole ait herhangi iki noktayı birleştiren doğru parçasına kiriş denir. Odaktan geçen parabol eksenine dik olan kirişin yarısına parametre denir ve "p" ile gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri