Bakanlıktan yeni karar: 'Süs hayvanı' ibaresi kaldırıldı, kedi ve köpek satışı yasaklanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı değişiklikle hayvanların üretim ve satışını düzenleyen yönetmelikteki “süs hayvanı” ibaresi kaldırıldı.
Hayvanların yavrularını internet üzerinden satmak, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği md. 12/c'ye aykrıdır. İnternet üzerinden hayvan satışı, Hayvanları Koruma Kanunu'na ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'ne aykırılık teşkil etmesinin yanında vergisel anlamda da suç teşkil etmektedir.
KÖPEKSATIŞI YASAK MI? Resmi Gazete'de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile birlikte 14 Temmuz 2022'den itibaren evcil hayvan satışları pet shoplarda yapılmayacak. Ev hayvanı satış yeri çalışma izni olan iş yerlerinde kedi ve köpek türleri bulundurulamayacak.
Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Bu tarihten sonra evcil hayvan satışları internet üzerinden ve katalog ile yapılacak.
Satıcı, hayvanı doğal ortamından sahibine teslim edecek. PETSHOP SATIŞ YASAĞI HANGİ HAYVANLARI KAPSIYOR, CEZASI NE KADAR? Yeni düzenleme kedi ve köpekleri kapsıyor. Yasağa rağmen vitrinde satış yapmaya devam edenlere ise 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacak.
İlgili 36 soru bulundu
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı değişiklikle hayvanların üretim ve satışını düzenleyen yönetmelikteki “süs hayvanı” ibaresi kaldırıldı. Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklikle de kedi ve köpek türleri 14 Temmuz 2022 tarihinden sonra petşoplarda “satılamayacak".
Bu hadislerdeki nehyin genel olduğu görüşünde olan âlimlerin çoğunluğu ister ihtiyaç için kullanılsın, ister kullanılmasın köpeğin satışı karşılığında elde edilen paranın her halukârda haram olduğunu söylemişlerdir (Nevevî, Şerhu Müslim).
PET SHOP'TA SATANA 2 BİN 43 LİRA CEZA
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe: “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile 14 Temmuz 2022'den itibaren kedi, köpek gibi evcil hayvanların pet shop'larda satılması yasaklandı.
Evcil hayvan satan yerler petshoplardır. Burada her türden ve cinsten hayvan, hayvan severlerin beğenisine sunulur. Küçük büyük birçok çeşit hayvanın olduğu petshoplar müşterilerine hizmet sunarlar. Evcil hayvanlar nerede satılır diye soran bir kişiye Eminönü petshop çarşısı da adres olarak gösterilebilir.
Şikâyetler Alo 174 hattını arayarak, [email protected] adresine e-posta gönderilerek, Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla, Alo174 Whatsapp (0 501 174 01 74) ve Bip ihbar hatları üzerinden oluşturulur.
yani, canları olumsuz koşullarda tutan, genel olarak herkesin girdiğinde gördükleri karşısında rahatsız olup, şikayet etmek istediği koşullardaki pet shop'lar bu ilk dilekçe ile il orman ve su işleri müdürlüğüne şikayet edilir.
Türkiye'deki hayvanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklik 9 Temmuz 2021 tarihinde TBMM'te kabul edilerek yasalaştı. Yasayla birlikte pet shoplarda hayvan satışı yasaklandı.
Hizmetler: Marketplace'te hizmet satışına (örneğin ev temizliği hizmeti) izin verilmez. Hayvanlar: Marketplace'te hayvanların veya hayvan ürünlerinin satışına izin verilmez.
Kedilerin alım satımı konusunda yasaklayıcı herhangi bir ayet ve sahih hadis bulunmamaktadır. Bu hayvanlar ister fare tutma gibi bir gaye için isterse sadece besleme maksadıyla alınsın veya satılsın, bunların satışında veya alımında bir sakınca görülmemiştir.
Hayvan Satış Bildirimi yapmak isteyen kişiler etarim.gov.tr sayfasında bulunan ''Hayvan Satış Bildirimi'' butonuna tıklayarak işlemi başlatır ve e-devlet şifreleri ile giriş yaparlar.
Hayvanları Koruma Kanunu 2021 Temmuz'unda yürürlüğe girdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği e-tarım platformu ile il içi hayvan alım ve satımları dijital ortamdan yapılabilecek. Bakanlığın birçok hizmetinin dijital ortamda yapılabildiği https://etarim.gov.tr/ platformuna yeni bir işlerlik daha kazandırıldı.
Kiracının evde evcil hayvan beslemesi kanun dışı olduğuyla ilgili herhangi bir hüküm mevcut değildir. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesine göre apartman sakinleri birbirlerini rahatsız etmemek, birbirlerinin hakkını çiğnememek ve yönetim planına uymakla yükümlüdür.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) köpeğin satış bedelini yasakladı ve şöyle buyurdu: “Eğer bir kimse köpeğin satış bedelini talep etmek için gelirse, o kimsenin elini toprakla doldur!” “Kazancın en şerlisi, zina bedeli, köpeğin satış ücreti ve hacamat yapanın kazancıdır!”
Biri veresiye olmaz, ikisi de peşin olursa caizdir. Sual: Köpeğin, kuşun ve diğer hayvanların satılmasında, satın alınmasında dinen bir mahzur var mıdır? Cevap: Köpeği ve diğer işe yarayan hayvanları, kuşları satmak da ve satın almak da caizdir.
Evcil hayvanların kimliklendirilmesine ilişkin detayları açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlarını terk eden kişilere yeni yıldan itibaren 6 bin 72 lira, 31 Aralık'a kadar kimliklendirmeyenlere ise 3 bin 642 lira idari para cezası uygulanacağını duyurdu.
BİR mezhepteki insanlar, “Köpek mundardır” diye belirlemişler. Evde köpek beslemenin ya da kedi beslemenin günümüzde artık hiçbir sakıncası yok.
İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).
“Seferiyken kefaret orucu tutulur mu?” sorusuna Necmettin Nursaçan, farz olan oruç nasıl tutulabiliyorsa kefaretin de aynı şekilde tutulabileceğini belirtti. “Evde köpek beslemek günah mı?” sorusuna ise Nursaçan, Hz. Muhammed'in evde köpek bulundurmayı uygun görmediğini fakat evin dışında beslenebileceğini açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri