- Tabii ki en önemli nokta parfümün saklandığı yer. Normalden daha sıcak, aydınlık, nemli veya güneş gören bir yerde parfümünü bırakırsan kokunun etkisi çok kısa sürede kaybolacak veya şekil değiştirecektir. Bu nedenle parfümünü mutlaka serin, karanlık ve kuru bir yerde saklamalısın.
Parfümü mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir tutmanın en iyi yolu onu her şeyden saklamaktır. Karanlık ve kuru yerler, parfümleri muhafaza etmek için en iyi yerlerdir. Bu nedenle bir dolabın veya çekmecenin karanlık bir bölümü, parfüm şişesini saklamak için en ideal yerlerden biridir.
Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı ve direkt güneş ışığında saklanmamalıdır. Parfümler daima orijinal şişelerinde ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir. Alkol en yoğun parfüm malzemesidir ve alkol oldukça uçucu bir maddedir. Parfüm şişesindeki alkol ve esanslar solunmaya bırakıldığında buharlaşacaktır.
Uzmanlar, havanın çok sıcak olduğu günlerde araç içerisinde bırakılan cam şişe içerisindeki parfüm, deodorant gibi ürünlerin büyüteç görevi yaparak güneş ışınlarını topladığını ve yangına neden olduğunu ifade ediyor.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
İlgili 16 soru bulundu
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Karanlık ve kuru yerler, parfümleri muhafaza etmek için en iyi yerlerdir. Bu nedenle bir dolabın veya çekmecenin karanlık bir bölümü, parfüm şişesini saklamak için en ideal yerlerden biridir. Çok uzun süre kullanılmayacak parfümlerin buzdolabında saklanması da önerilir.
Parfümlerin yapımındaki bir diğer aşamaysa elde edilen koku ve sabitleyicinin seyreltilmesidir. Bunun için genellikle alkol ya da su kullanılır. İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
Eğer parfümün rengi belirgin bir şekilde solmuş veya değişmiş ise bu parfümünüzün kalitesinin bozulduğunun bir göstergesi olabilir. Bulanıklık veya Tortu: Parfümün içinde bulanıklık, tortu veya partiküller görüyorsanız, içerdiği maddelerin ayrıştığı ve sonucunda parfümün bozulmuş olabileceğini anlamına gelebilir.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfümün kokusunu daha uzun süre saklamak ve parfümün bayatlamasını önlemek için parfümü kutusunda, karanlık bir dolapta saklayın. Ama parfümü buzdolabı gibi soğuk yerlerde saklamayın. Buzdolabı parfümü bozar ve kokusunu saklamak şöyle dursun daha kötü kokmasına neden olabilir.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Evet, parfümler bozulabilir. Parfümün de tıpkı diğer kozmetik ürünlerin olduğu gibi bir son kullanma tarihi vardır. Parfümlerin bozulması için son kullanma tarihleri tek kriter değil. Eğer parfümünü çok soğuk veya sıcak bir yerde tutuyorsan parfümün kokusunda değişiklik olması muhtemeldir.
14. Parfüm Şişesini Çalkalamayın. Parfümün sallanması da aynı şekilde havanın kokuya nüfuz etmesine ve ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı parfümü çalkalamaktan ve sallamaktan kaçının.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır. Bir parfümün üzerinde Eau De Parfume ya da kısada EDP yazısı varsa o parfümün kalıcılık derecesi çok yüksektir.
Parfümlerin içerisinde yer alan alkol ve esans sıcak ortamda bozulduğu için parfümün etkisi kaybolur. Bu nedenle parfümlerinizi kendi kutularında ve karanlık ortamlarda muhafaza etmeniz gerekmektedir. Parfümleri oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Dinlendirme işlemi parfüm yapımındaki en önemli aşamalardan biridir. Karışımı yapılan parfüm özel olarak yapılan çelik kazanlarımızda minimum 60 gün maksimum 90 gün boyunca gün ışığı görmeyen özel bekletme odalarında dinlendirilir.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Birbirinden çeşitli içeriklere ve farklı notalara sahip olan Bargello parfümleri son derece kalıcıdır. Hafif miktarlarda sıkmanız bile günlerce kokunun kalıcı olması için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri