Pedlerdeki kokuyu engellemek için çeşitli dedeorantlar, parfümler yani kimyasallar eklenir. Bu kimyasallar tahrişe ve mantar enfeksiyonuna sebep olabilir. Uzun sure değiştirilmeyen pedler, bakteri üretmeye başlar. Sentetik maddelerden üretilen bu pedler alerji, tahriş ve kaşıntı yapabilir.
Vücudumuzun en hassas kısmı özel bölgemiz ve orada doğal bir flora var. O floraya zarar vermek bizi çok ciddi hastalıklarla uğraşmak zorunda bırakabilir. Kokulu pedin zararlarına baktığımızda enfeksiyon, mantar gibi hastalıklar ve alerjik reaksiyonlar bulunuyor.
Uzmanlar ped kullanımı konusunda kadınları uyarıyor. Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Günlük pedlerin kullanımına dair çekincelerin başında, bu pedlerin enfeksiyona ortam hazırladığı endişesi geliyor. Ancak günlük ped kullanmanın özel bölgeye herhangi bir zararı olmadığını gösteren yüzlerce bilimsel çalışma var.
Bu pedler doğru kullanıldığında herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Incecik ve nefes alan yapısıyla, temiz ve rahat hissetmenize yardımcı olan Orkid Günlük ailesi, her an temiz iç çamasır giymis duygusu yasamanızı saglıyor. Orkid Günlük ailesinde, ihtiyaçlarınıza yönelik birçok günlük ped çeşidi bulunuyor.
İlgili 36 soru bulundu
Kadınlar için gün içinde beşten fazla ped kullanılması normalin üzerinde kabul edilir. Normal bir süreçte kadınlar günde ortalama 1-2 ped değiştirmektedir. En ufak bir kanama pıhtısında ped değiştiren kadınlar için 5 ped normal kabul edilebilir.
Tamponun yanı sıra kullanımı gittikçe yaygınlaşan başka alternatifler ise menstrual cuplar ve emici iç çamaşırlarıdır. Ayrıca doğa dostu yıkanabilir ve bambu çeşitleri de hijyenik pedler yerine tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
Hijyenik ped nasıl değiştirilmeli? Çocuğunuza pedini en az 3-4 saatte bir değiştirmesi gerektiğini ve yoğun günlerde bunu daha sık tekrarlaması gerekeceğini öğretin. Ayrıca yoğun geçen günler için tasarlanmış daha emici pedler olduğundan da bahsedin.
3-5 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca normal pedlerin ise kanamanın normal olduğu zamanlarda 4 saatte bir, yoğun olduğu zamanlarda ise 2 saatte bir değiştirilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Eğer menstural kap kullanıyorsanız da bu değiştirme süresi 4 ile 6 saat arası.
7. Hijyenik pedinizi yoğun günlerde 3-4 saatte bir değiştirmeniz önerilir. 8. Akıntınız hafifse hijyenik pedinizi daha az sıklıkla değiştirebilirsiniz. Hafif günlerde dahi en az 4-8 saatte bir değiştirmelisiniz. 9. Gece kullanımında yüksek emilim gücü olan pedleri tercih edin.
Uygun olmayan bir ped kullandığınız zaman idrarla temas eden ciltte kimyasal bir tahriş oluyor. Böylelikle vajinal bölgeye bizim kendi vücudumuzda yaşayan mikropların yerleşmesini sağlıyor. O mikroplar da idrar yoluna geçerek idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
Yaprak pedler sıvıyı emdikleri için, uzun süreli kullanımı vajinadaki proteince zengin doğal salgıyı devamlı emerek vajinada kuru bir ortam yaratırlar ve daha çok akıntı artışına neden olurlar."
Normal bir adet döngüsünde kanın durumuna göre kadınların 1 ya da 2 ped kullanmaları ideal olarak kabul edilmektedir. Ancak bazen kadınlar hijyen açısından sıklıkla ped değiştirebilmektedir. Böyle durumlarda da 5 üzeri ped kullanılması normal olarak kabul edilmektedir.
Uzmanlar ped kullanımı konusunda kadınları uyarıyor. Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Gün boyunca idrar kalıntıları, vajinal akıntı, nem ve ter gibi sıvılara temas eden, ayrıca plastik ya da sentetik malzemeden üretilen pedler vücut florasını ve vajinal bölgeyi tehdit ederler. Bu durum da zaman içinde mantar, sistit ve vajinit gibi bir çok enfeksiyonun gelişimine sebebiyet verebilir.
BAKANLIK: ÖYLE BİR YASAK YOK
Hijyenik ped, tampon gibi ürünler lüks kozmetik ürünü değil, temel ihtiyaçtır. Satış yasağının uygulanmaması gerekir" dedi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de pedlerin hijyenik madde kategorisine girdiğini belirterek, "Öyle bir yasak yok" değerlendirmesinde bulundu.
Daha emici malzemeden yapılan gelişmiş merkezi sayesinde ORKİD Platinum, ORKİD ailesinin en iyisidir (ORKİD Ultra'ya göre).
Ancak üreme döneminde ve sağlıklı olan her kadın ortalama 28 günlük periyotlarda regl olur. Kadınların regl takvimine göre 21 ile 35 gün aralıklarla düzenli olarak görülen adet kanaması yaklaşık 5 ile 7 gün kadar sürer. Bu süre boyunca günde yaklaşık 4 ile 5 ped değiştirilmesi normaldir.
Aktif Üye. Arkadaşlar akşam saat 11 gibi adet olduğunuz zaman o gün 1. gün mü sayılır yoksa bir sonraki gün mü 1. Gün sayılır.
Hijyenik pedler menstural ve vajinal akıntıyı emdiği için kişinin kan akışının yoğunluğuna, kişisel tercihlerine göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 4 ila 6 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Bu noktada kullanılan pedin kalitesi de oldukça önemlidir.
Erkeklerin prostat, bel soğukluğu, frengi gibi akıntılı hastalıklar nedeniyle zor durumda kalmasını önlemek için geliştirilen ped, namaz kılmadan önce alınan abdestin çamaşırdaki ıslaklık ve lekeleri önleme amaçlı kullanılacak.
Regl ürünleri tuvalete atılmaz, ped ve tamponlar uygun şekilde sarılarak çöpe atılır. Çöpün de çok bekletilmeden boşaltılması gerekir.
Tarihi. Eski Yunan'da kadınlar, pamukları yuvarlayarak top haline getirdikleri iplikleri, Romalılar balmumlanmış ve yağlanmış ince yün tamponları kullanırdı. Eski Mısır'da ise, fil ya da timsah gübresini saran papirüs kullanılırdı.
Alt açma bezleri iyi birer ped alternatifidir.
Çünkü alt açma bezlerinin alt kısmı sıvı geçirmezdir ve siz, kendi kullanımınıza göre boyutlandırdığınızda, ped almaya gidip gelesiye idare edebilecektir, hem de sızıntı yapmadan. Eczane, süper market ve kozmetik marketlerde alt açma bezi/örtüsünü bulabilirsiniz.
Vajina Kararma Nedenleri
Günlük ped kullanımı, Dar kıyafet giyilmesi, Cilt PH dengesini bozan temizleyiciler, kremler ve deodarantlar sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri