Bu doğru bir uygulama ama bu iki üründen sadece parfüm güzel koku vermesi için kullanılıyor. Deodorantın görevi ise ter gibi kötü kokuları önlemek. - Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyicidir.
Parfümler kıyafetlerin üzerine sıkıldığında ise, kıyafetleri yıpratmaması için, mutlaka 30 cm. uzaktan uygulamalıdır. Deodorantlar ise, koku giderici olmasının yanı sıra, koku önleyici bir özelliğe de sahiptirler. Bunlar da temiz cilde uyguladığında; çok daha iyi sonuç verir.
Deodorantın öneminden daha önce bahsetmiştik. Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Deodorant kullanabilirsiniz, ancak bunlar da terlemeyi engellemez, sadece ter kokusunun bastırılmasına yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin havasız kalması terlemeyi artıran faktörler arasındadır. Bu nedenle cildinizin hava almasını sağlayan pamuklu kumaşları tercih edin.
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
Deodorant kişisel bakımınızın bir parçasıdır. Görevi farklıdır. Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir.
- Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Deodorant, terlemeden kaynaklı bakteri oluşumu ile savaşarak kötü kokuların giderilmesini amaçlar. Bu nedenle ter bezlerinin yoğun bulunduğu koltuk altı başta olmak üzere boyun ve göğüs bölgelerine de uygulanabilir. Özellikle sprey deodorantlar koltuk altı dışında kalan vücut bölgelerine kolayca uygulanabilir.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur sorusuna yanıt olarak kıyafetler verilebilir. Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir.
Deodorantların vücudumuza zararları nelerdir? Doğal olmayan deodorant ve antiperspirant ürünler, doğrudan deri ile temas ettiğinden cilt kanseri riskini arttırmaktadır. İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir.
Deodorant kullanmanın yaşı var mı? Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Parfüm, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ciltle etkileşime geçebilir ve bazı insanlarda tahrişe yol açabilir. Koltuk altı da hassas bir bölge olduğundan parfüm kullanmak, ciltte yanmaya veya tahriş hissine neden olabilmektedir.
Parfüm ise ter kokusu giderici özelliğe asla sahip değildir. Bu yüzden kesinlikle temiz tene kullanmalısınız. Sıktığınız parfümün tek bir özelliği vardır o da sadece etrafa güzel koku vermek.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri