Ama yine de demek isterseniz aşağıdaki tarifte, alkol yerine aynı orada taşıyıcı yağlardan (carrier oils); üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, badem yağı gibi yağları kullanabilirsiniz. Parfüm yapımında ilk olarak tanışmamız gerekenler yağlar.
Alkolsüz parfüm içeriğinde alkol ihtiva etmeyen parfümdür. Parfüm yapımı için esans kullanılması gerekmektedir. Esanslar üretiminde bitkilerden elde edilen doğal yağlar kullanılmaktadır ve doğal yağlar alkol dışında çok sınırlı ürünlerin içinde çözünebilmektedir.
Uzun süre kalıcı olan parfümler alkol içermeyen parfümlerdir. Fakat bu parfümler piyasada oldukça az sayıdadır. Çünkü alkolsüz parfümler ciddi anlamda kıyafetlere yapışır ve uzun süre çıkmaz. Aynı zamanda ciltte de uzun süre kalarak kokunun kötüleşmesine neden olabilir.
Parfüm Yapımında Kullanılan Malzemeler
Üretim sürecinde alkol, kömür, katran ve petrokimya gibi diğer kaynaklar da kullanılabilir. Doğada bulunmayan veya uçucu yağ oluşturmayan kokuları taklit etmek için sentetik kimyasallar kullanılır.
Makinaların zarar görmeden işleyebilecekleri kuru kereste elde edilmiş olmakla birlikte ekonomik değeri olan parfüm kolonya endüstrisinde kullanılan metil alkol elde edilmiş olur.
İlgili 31 soru bulundu
"Mümkünse alkol tüketmesinler ama içeceklerse ucuz alkol almasınlar. Alkolle imal edilmiş ürünlerin de ucuzunu kullanmasınlar. Metil alkolün yalnızca içkilerde değil, parfüm ve kolonyalarda da kullanılmaması gerekiyor.
Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Sıvı formlu parfümler içinse süzgeç, esans, alkol, steril su, karıştırma kabı ve boş parfüm şişesine sahip olmalısınız. Evde parfüm yapımı alkolsüz çeşitleri içinse vücut spreyi formunda su içeren doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz. Gerçek çiçek parçaları kullanarak da kalıcı bir parfüm elde etmek mümkün.
Alkolsüz parfüm var evet. Güvenilir internet sitelerine bakarsan orijinal bir marka bulabilirsin. Genellikle esans gibi oluyorlar ama hoş kokulu olanlar var. Özellikle yaz için fresh kokular bulabilirsin.
Buzdolabında saklanan kokuların daha kalıcı oldukları inancı, yeni oluşturulan ve alkolle henüz buluşan parfüm özlerinin karışması için taze parfümlerin bir süre soğukta bekletilmesi gereğidir.
Parfümler oluşturulurken sıkılabilir formda olması için içine alkol bazlı maddeler karıştırılıyor. En kaliteli bildiğiniz parfüm bile içinde zorunlu olarak alkol barındırıyor.
PARFÜM DENEMENİN EN İYİ YOLU
Parfüm denerken, sadece deneme kağıtlarına sıkmak yeterli değildir. Ayrıca bu kağıtlar parfümün cildinizdeki etkisini göstermez. Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza.
2-Parfüm içeriğindeki alkol esasen müskir olup haram olan alkol değildir. Bu alkol, uçucu nitelikli bir maddedir. Müskir (aklı uyuşturucu niteliği ) olan alkolün içilmesi de haramdır. Üzerimize bulaştığında yıkanılması da gerekir.
Parfümlerin içerisinde yer alan alkol, sıcak havalı ortamlarda muhafaza edildiği zaman belli bir süre sonra buharlaşarak uçar ve parfümünüzün azalmış olduğunu görürsünüz. Bunun yanı sıra parfümdeki alkol uçtuktan sonra parfümünüzün artık eskisi gibi kokmadığını göreceksiniz.
Farklı esansların karışımından meydana gelmiş olan parfümler kolonya olarak ifade edilir. Bunlar içerisinde etil alkol, limon ve su ile beraber çiçek ve tütün esansı gibi karışımlar bulunur.
Esanslar elde edildikten sonra genellikle saf yağ formundadırlar. Saf yağ formundaki esanslar parfüm yapımı aşamasında alkol içinde çözülerek kullanılmaktadırlar. Saf parfüm esansları alkolden farklı bir bileşenin içinde çözülerek parfüm yapıldığında alkolsüz parfüm elde edilmektedir.
Kalıcı bir koku için bir başka önemli nokta da kokuyu vücudunuzun neresine sürdüğünüzdür. Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.
Parfüm, doğal veya sentetik kokulu yağlar (hammadde), su ve alkolün belirli oranlarla karıştırılması ile elde edilen güzel kokulu sıvıdır.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır. Bu bölgelere sıkacağınız birer fıs gün boyunca kokunuzun üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.
Peki neden nabız noktalarına parfüm sıkmalı? Çünkü nabız atan damarlar cilt yüzeyine en yakın olan damarlardır. Bu da ekstra vücut ısısı yayılmasını sağlıyor ve parfüm kokusu da tüm vücuda yayılmış oluyor. Parfümün kalıcı olması için kıyafetlerin üzerine sıkmamalısın.
İyi kalitedeki parfümler esans yağların birbirine tamamen karışması için yaşlandırma adı verilen bir süreçte soğuk ve karanlık bir ortamda bekletilir. Yapay esans yağları kullanılan parfümlerde bu süre çok daha kısa tutulur. Böylece daha kalıcı bir koku elde edilir.
Parfümün kalıcı olması için kullanılan madde fiksatif denilen sabitleyici bir maddedir. Bu madde parfümün içeriğine göre uygun oranda eklenir ve kalıcı olması sağlanır.
Bir yere gittiğiniz zaman sizi kokunuzdan tanıyorlarsa ve o parfüm sizinle özdeşleştiyse o parfüm sizin imza parfümünüz sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri