Orijinal parfümlerde barkod bulunur Orijinal parfüm şişelerinin altında üretildikleri yer kodlanmıştır. Dış karton ambalajındaki hatalı veya eksik yazılar da parfümün sahte olduğunun göstergesidir. Parfümün ambalajının alt kısmında mutlaka barkod bulunmalıdır. Barkodu olmayan parfümler kesinlikle orijinal değildir.
Parfümün kokusu sıkıldıktan 1-2 saat sonra uçuyorsa ya da tüm kokuları aynı anda veriyorsa o parfüm sahtedir. Orijinal parfümler farklı sürelerde kokularını verir. Orijinal parfümlerin karton kesimleri kusursuz, renkleri parlak ve yazıları, kapağı simetriktir. Karton kalitesiz ve hatalıysa ürün sahtedir.
İnternet üzerinden sorgulama yapabileceğiniz GS1 gepir.org.tr adresinden şu adımları takip ederek parfüm sorgulaması yapabilirsiniz; İlk olarak https://gepir.org.tr adresine gitmelisiniz ve önünüze çıkan sayfaya barkod numarasını yazmalısınız, barkod numarasını girdikten sonra parfüm sorgulamanızı ...
Parfümün etkisini, kalıcılığını belirleyen parfüm özlerinin yoğunluğu üzerinden kategorizasyon yapılır. Esans oranı %10 ile %20 arasında olan parfümler EDP sınıfına girer. Parfümlerin üstünde EDP veya Eau De Perfume ifadesini gördüğünüzde esans yoğunluğunun yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
Parfümü bileğinize veya kolunuzun iç kısmına sıkın ve ilk üst notaların uçtuğu aşamayı bekleyin. Daha sonra gün boyunca nasıl bir değişim yaşandığını gözlemleyin. Eğer alt notaların da hala belirgin olduğunu hissediyorsanız, parfümün kalıcılığının iyi olduğunu söyleyebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor. EDC'ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Açık parfüm terimi basitçe mevcut markaların en beğenilen kokularının diğer açık parfüm firmaları tarafından gerekli kalite standartları gözetilerek, insan sağlığına uygun olarak, sıkı denetimlerin ardından yeniden üretilmesi ve daha ekonomik olarak müşteriye sunulması olarak tanımlanabilir.
Sıcak ve nemli mevsimlerde EDT modeller daha sık tercih edilmelidir. Soğuk havalarda ise EDP modelleri kullanmak daha uygun olacaktır.
Parfüm kodunun şişede yazdığı yer alt kısmıdır. Parfümlerin seri kodları hem şişelere hem de kutusuna işlenir. 4 – 5 haneli olan bu kod mutlaka şişenin üzerinde yazmalıdır. Eğer parfüm kodu şişede yazmıyorsa o parfüm sahtedir.
Bu nedenle Rossman parfüm orjinal mi gibi bir sıkıntınız olmasın, Rossmann'dan parfüm alışverişi yaparken korkmayın. Hepsi orijinal. Ayrıca Rossmann'da parfümlerde aşırı iyi kampanyalar oluyor. %50 indirimli hallerini sık sık yakalayabilirsiniz.
Özellikle internet üzerinden alınan uygun fiyatlı ürünlerin orijinalliğinden emin olmak için barkod sorgulaması yapılması tavsiye edilmektedir. Hologram kontrol sayfasını kullanarak ürünlerinizin sahte olup olmadığının sorgulamasını yapabilirsiniz.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
Orijinal parfümlerinde kalıcılık süresi 8 - 9 saat aralığında olmaktadır. Bu süre ise endüstri olarak yapın araştırmalar da bir kimsenin duş alıp hazırlanıp evden çıkması ve akşam eve gelmesi süresi hesaplanır. Bu nedenle bu süre içerisinde parfümün kalıcı kalması maksimum süre olarak hedefe alınır.
Esans oranı ne kadar yüksek olursa parfümün kalıcılığı da o kadar yüksek olacaktır.
EDP türü parfüm piyasada bulabileceğiniz en kalıcı parfüm türüdür diyebiliriz. Satın aldığınız parfüm şişesi içerisinde %15 ila %20 oranları arasında esans barındırdığını belirtir. EDP parfümler diğer muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahiptir.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Taşınacak sıvılar, jöleler, aerosol ve spreyler en fazla 100 mililitre hacimli kutu, şişe veya benzeri bir kap içerisinde bir litrelik plastik torba içine konulmalıdır. Dolayısıyla parfümün maksimum 10 mililitre hacimli kutular içerisinde kabin bagajına alınması gerekmektedir.
Severek sürdüğümüz ve kendimizi iyi hissettiren parfümler de zamanla bozulabilir. Bu noktada ilk fark edeceğiniz şey parfümünüzün kalıcılığının azalması olacaktır. Ancak parfümün kullanım süresi eğer bir hayli geçmişse sıktığınız anda ekşi bir koku almanız da olasıdır.
Bir şişeyi orijinal kutusunda saklamak, kokunun ömrünü önemli ölçüde artırabilir. Bir de karanlık bir dolap içinde saklandığında, bozulmaya karşı güvenli bir saklama yöntemine sahip olursunuz.
Parfümün bozulduğunu anlamak için koku testi yapmalısın. Bozulan parfümler genellikle alkol, kolonya veya sirke gibi kokabiliyor. Ayrıca bozuk parfümlerin rengi de sarımtırak bir tona bürünür. Şişe içinde renk dalgalanmaları görüyorsan bu parfümün bozulduğunun işaretlerinden biridir.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Kalıcı Bir Parfüm Kokusu için Ekstra Öneriler
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur.
Nasıl: Kullanmadan önce cildiniz temiz olmalı. Unutmayın ki bu kokular, asla ter gibi kötü kokuları yok etmek için uygun değil. Terlemiş bölgeye parfümlü bir ürün sürdüğünüzde istenmeyen kokuyu bastırmak yerine, daha kötü bir şekilde yayılmasına yol açarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri