Zaten bu ürünlerin tercih edilmesinin sebebi de tamamen maliyet. İyi bir laminat parkenin kullanım ömrü 10 yılları bulmakta iken, sırf maliyetlerinden dolayı tercih ettiğiniz bir ürünün kullanım ömrü 3-4 yılla sınırlı kalıyor. 3-4 yıllık bir süre zarfında malzeme üzerinde ciddi deformasyonlar yaşanıyor.
Su geçirmez parke laminat özellikli olarak ifade edilse de tam anlamıyla ahşap yapıya sahip değildir. Zira ahşap ne kadar güçlü olursa olsun su ile temas durumunda şişme refleksi gösterir. Bu nedenle de AGT, Çamsan ve Floorpan gibi markalar su geçirmez laminat parke üretir.
Zemin döşeme ürünleri her ne kadar üst düzey teknoloji ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olsalar da yüksek neme bağlı olarak parke esnemesi meydana gelir. Genleşme ya da boşluk oluşması olarak da ifade edilen bir durumdur. Nemin aksine kuru havalar da bu ürünlerin büzüşmesine yol açar.
Çamsan laminat parke markası kalite açısından en iyi laminat parke markaları arasında yer almaktadır. Bunun dışında 6mm Terraclick, Poloclick, Terraclick ve Krono Original laminat parkeler de sıklıkla tercih edilen markalar arasındadır.
İlgili 25 soru bulundu
100 metrekare odaya ne kadar parke gider? 100 metrekarelik parke alanı mevcuttur. Bu alana toplamda yaklaşık olarak 400 adet parke yani 50 paket parke gerekir.
Hemen detaylı bir şekilde anlatalım. Parke zeminleri maalesef kullanıldıkça, zaman geçtikçe yapısında gevşemeler olacaktır ve bu gevşemelerden kaynaklanan “gıcırtı” diye tabir edilen ses meydana gelecektir. Parkelerin üstünün güzelliği kadar alt yapısının da güzel olması çok önemli!
Açık ve Koyu Renkli Parkeler
Gri renkte parkeler ev ve iş yerlerinde modern bir atmosfer yaratırken, meşe tonlarındaki parkeler, yaşam alanlarınıza daha doğal ve sıcak bir hava katar. Açık renk parkeler yaşam alanlarınızı daha aydınlık gösterir.
Daha iyi verim sağlanması için kalın şilte kullanılması tercih edilmelidir. Şilte parkenin zemine tutunması ve kaymasını engellemektedir. Parke firmalarının önerdiği standart parke altı döşemesidir. Parke firmaları sadece şilte kullanımında parke garantisi vermektedir.
Her Parke Suya Dayanıklı Mıdır? Standart bir reçine içerikli panel, hiç şişmeden suya 3 saat maruz kalabilir. Suya dayanıklı parke modelleri, reçine içeriği diğerlerine nazaran birkaç kat daha yüksek olan paneldir. Bu tür laminatlar, uzun ömürlü ve şişme olmaksızın yaklaşık 6 saat neme maruz kalmaya dayanır.
Parke üzerine dökülen su ve diğer sıvılar da kısa süre içerisinde silinerek parke kurulanmalıdır. Banyo gibi ıslak zeminlerde ise parke kullanılmamalı ya da suya dayanıklı modeller tercih edilmelidir. Ortamdaki nem seviyesinin çok yüksek olması da parkelerin kabarmasına sebep olabilir.
Kaliteli laminat parke mutfaklarda kullanılabilir ve suya dayanıklı özelliklerinden dolayı masif parkeden daha iyi bir seçimdir. Ancak mutfak yarı nemli ve yoğun trafikli bir alan olduğundan, mutfak zeminlerinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız aramanız gereken birkaç özellik vardır.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Derzli laminat parkeleri kullanırken oldukça dikkat etmek gereklidir. Evin içerisine ferah bir görünüm sunan derzli parkeler, kalın olması, antibakteriyel plaklara sahip olması, aşınma sınıfının yüksek olması sebebiyle oldukça kullanışlı olan ve sık tercih edilen parke modelidir.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Parkeleriniz eskidi ve görünümünden hiç memnun değilsiniz ya da artık zeminlerinizde farklı bir renk görmek istiyorsunuz. Peki, parkeleri değiştirmenin -akıllara gelen ilk çözüm olsa da- tek yol olmadığını biliyor muydunuz? Parkeleri boyayarak da yer döşemelerini yenilemeniz mümkün!
Parke zeminler doğal olarak kaygan değildir, ancak bir cila veya cila kaplaması uygulandıktan sonra veya özellikle zeminin yüzeyi kirliyse kaygan olabilir. Ahşap zemininizde kayma riskini azaltmanın en iyi yolu temiz ve kuru tutmaktır.
Parke kabarmasının en büyük nedenleri arasında çok fazla su ile temas etmesi gelmektedir. Aynı zamanda sel gibi durumlarda su alan parkeleriniz dipten zarar görmekte ve kabarma dışında çürüme yapmaktadır. Bu gibi durumlarda ise parke değişimi en uygun olan işlemdir.
Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Orta büyüklükteki bir dairenin (70m²) zeminine masif parke montaj işlemi 1 gün sürer. Tutkalın sertleşmesi için en az 5-6 gün beklenmesi gerekir. Arkasından 3-4 gün sistre ve cila işleminden sonra parke teslime hazır hale gelir. Yani işlemlerin tamamı için en az 10 gün montaj süresi gerekmektedir.
Ortalama olarak her pakette 8 adet parke bulunur. Parke fiyatları ise m2 üzerinden sunulur. Piyasada bulunan paketlerin kapladığı alan 1,50- 2,50 m2 arasında değişiklik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri