Galata Kulesi'nde asansör 6. kata kadar çıkmaktadır. Kulenin en üst katı olan 8. kata merdivenle çıkılır.
GALATA KULESİ Giriş Ücreti 650 TL, Durum: AÇIK- NOT 1: 18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARIN YANINDA ANNE VE BABALARI OLMADAN ZİYARET GERÇEKLEŞTİRMESİ YASAKTIR. NOT 2: 1 KASIM 2023 İTİBARİYLE 8.KAT( SEYİR TERASI) RESTORASYON SEBEBİ İLE KAPALI OLACAKTIR, DİĞER KATLAR ZİYARET EDİLEBİLİR DURUMDADIR.
Zemin katta, bilet kontrol ve güvenlik noktası bulunuyor. Birinci kat, müze mağazası olarak kullanılıyor. İkinci katın bir kısmında kulenin gözlemevi olarak kullanıldığı dönemi anlatan bir sergi bulunuyor. Diğer kısmında ise Hezârfen Ahmed Çelebi'nin Galata Kulesi'nden süzülüşünün bir animasyonu gösteriliyor.
Galata Kulesi, 68 metre yüksekliğinde olup deniz seviyesinden itibaren kulenin tepesi 140 metrelik bir irtifadadır. Kulenin zirvesine kadar taşdan ve tahtadan 211 basamak mevcut olup 95 adedi taşdır.
Galata Kulesi giriş ücreti 100 TL'dir. Not : İstanbul Müzekart Sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir.
İlgili 16 soru bulundu
Galata Kulesi'ne ilk kiminle çıkarsan onunla evlenirsin!
Bu hikayelerden biri Romalılar tarafından anlatılırmış. Söylenenlere göre bir kadın ve bir erkek beraber kuleye çıkarsa, onların evliliği gerçekleşirmiş.
Galata Kulesi ilk olarak Bizans İmparatoru Justinianos tarafından MS 507 - 508 yılında inşa edilmiştir. Günümüzdeki kuleyi 1348 - 49 yılında Cenevizliler yeniden inşa etmiştir. Kule 1445 - 46 yılları arasında yükseltilmiştir. 1500'lü yıllarda depremden zarar görerek Mimar Murad bin Hayreddin tarafından onarılmıştır.
Galat Kulesi giriş ücreti 2023 yılı dahilinde her bir kişi için 120 TL olarak belirlenmiştir.
DURUM: AÇIK ÜCRET 550 TL, TAŞIMA ÜCRETİ 50 TL'dir. Not 1: MÜZEKART GEÇERLİDİR.
Kız Kulesi'ne ÜCRETSİZ giriş yapacak olan MüzeKart sahipleri sadece 50 TL olan ulaşım ücretini ödeyecekler. MüzeKart'ı olmayan ziyaretçiler için bilet fiyatı aşağıdaki gibidir: Kız Kulesi Giriş Bileti: 550 TL. Kız Kulesi Ulaşım Ücreti: 50 TL.
KIZ KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ 2023
Efes Antik Kenti giriş ücreti 550 TL olarak belirlendi. MüzeKart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek.
Galata Kulesi'nin giriş ücreti 2023 yılında 650 Türk Lirası olarak belirlendi. Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Galata Kulesi'nde müzekart geçerlidir.
Efsaneye göre Galata, Kız Kulesi'ne deliler gibi aşıktır. Öyle bir aşk ki adeta Kız Kulesi'ni sevmek, Galata'nın ayakta durmasındaki en büyük sebeptir. Onu seyre dalıp gittiği her an Galata'nın aşkı denizleri taşma noktasına getirir. Efsane bu ya; İstanbul Boğazı bu iki aşığın bir araya gelmesini engellemektedir.
Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç üzerine yapılmış, Karaköy'le Eminönü'nü birleştiren köprüdür.
Galata Kulesi müze statüsünde olduğu için girişler ücretli yapılıyor. 2023 yılı için Galata Kulesi giriş ücreti 650 TL ancak Müze Kart sahiplerine, 18 yaş altı öğrencilere ve öğretmenlere Galata Kulesi'ne giriş ücretsiz.
Açılış Saati: 10:00 Kapanış Saati: 20:00 Gişe Kapanış Saati: 19.00 Her gün açık.
İstanbul'un kalbi Galata Kulesi artık MüzeKart ile.
Üsküdar Salacak'ta, sahile 200 metre uzaklıkta bulunan adacığın üzerine inşa edilen Kız Kulesi, antik çağda başlayan geçmişiyle günümüze kadar gelmiştir.
Kadıköy üzerinden Karaköy vapuruna binmeli ve Karaköy'de iniş sağlamalısınız. Buradan ortalama 5 dakikalık oldukça kısa bir sürede kuleye ulaşabilirsiniz. Üsküdar üzerinden ulaşım sağlamak için Karaköy vapuruna binerek Karaköy'de inin ve yürüyerek kuleye ulaşın.
Dönemin Bizans krallarından birinin kızı olur ve prenses hakkında 18 yaşına geldiğinde yılan sokması sonucunda öleceğine dair bir rivayet ortaya atılır. Bunu duyan kral kızını korumak için derhal denizin ortasındaki adaya kule yaptırır ve prensesin yaşayabileceği bir alan oluşmasını sağlar.
Atinalı Alkibiades tarafından inşa edilen kule, Boğaz'dan geçen gemileri kontrol etmek ve vergi almak amacı ile kullanılıyormuş. İstanbul, Roma hakimiyetine geçtikten sonra Bizans İmparatoru Manuel Komnenos (I. Manuil) yapıyı taşlarla güçlendirip tam bir kule olarak tasarlatmış ve bir savunma binası haline getirmiş.
Galata Kulesi yığma moloz taş örgü sistemde inşa edilmiştir. Dış cephe taş örgüdür. Girişteki kitabede 16 mısralık methiye II. Mahmut döneminde yapıldığı için onun adına yazıldığı düşünülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri