Su içeriği yüksek olan sebze ve meyveleri tercih ediniz. Salatalık, marul, kabak, kereviz, greyfurt, ananas gibi su içeriği yüksek olan besinler, cildin su ihtiyacını destekler. Ayrıca cilde ışıltı katarak güzel bir görünüm sağlayan bu besinlerin antioksidanlarca yüksek olduğu unutulmamalıdır.
Yatmadan önce makyajı çıkarmak, düzenli eksfoliasyon yapmak (ölü derileri ciltten atmak), cildi nemli tutmak (düzenli nemlendirici kullanmak), cildi güneşten korumak (düzenli güneş kremi kullanmak), C Vitamini, B3 Vitamini gibi antioksidan içeriklerden faydalanmak donukluk problemine iyi gelir.
İlgili 36 soru bulundu
Hava koşullarındaki değişiklikler, kuvvetli rüzgarlar, yaşa bağlı solgunluk, demir ve A vitamini eksikliği, ciltteki kolajen ve elastik liflerin kaybı gibi bu sebeplerden bazıları aynı anda cildin solgun, mat ve cansız hale gelmesine neden olabilir.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
A vitamini: Kolajen üretimini artıran ve cilt dokusunun esnekliğinin yeniden kazanılmasına yardımcı olan A vitamini son derece yararlıdır. Eksikliğinde ciltte pullanma ve dökülme gibi durumlarla karşılaşmak muhtemeldir.
Evde bebek gibi cilt için kil maskesi yapmayı deneyebilirsiniz. Bunun için kil, bal ve birkaç damla çay ağacı yağı gerekir. Bu karışımı cildinize uygulayıp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Kil maskesi, akne oluşumunu önlemeye ve cildi temizlemeye yardımcı olur.
Uygulama: Bir avuç pirinci öğüterek bir çay bardağı sütle karıştırıp, yüzünüze uygulayabileceğiniz sütlü pirinç maskesini yaklaşık 20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile durulamanız yeterli. Öğütülmüş pirinç yerine aynı oranda pirinç ununu sütle karıştırarak da yüzünüze uygulayabilirsiniz.
Mat, donuk ve yorgun cildin canlandırılması ve yüzeysel kırışıklıkların tedavisinde kullanılan etkili bir anti-agingi üründür. Cildin üst yüzeyine cildi canlandırmak ve kırışıklıkları açmak amaçlı bir enjeksiyon tekniği ile etken mezoterapi maddelerinin uygulanması yöntemine paris ışıltısı denir.
Tonik, yüz makyajdan arındırıldıktan sonra gözeneklerde birikmiş kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyen bir üründür. Yani bu ürün bir nevi gözle görülemeyen kir ve tozu yok eden etkili bir temizlik sağlar. Bundan dolayı cilt temizliği ve bakım rutininde mutlaka bulunması gerekir.
Biotin, literatürde H vitamini veya B₇ vitamini olarak da adlandırılan ve güncel haberlerde karşımıza sıklıkla “güzellik vitamini” adıyla çıkan bir vitamindir. Kimyasal formülü C₁₀H₁₆N₂O₃S olan biotin, diğer B grubu vitaminler gibi suda çözünür bu nedenle günlük olarak alınması önemlidir.
D Vitamini Cilde Faydaları
Cilt hücrelerinin gelişmesi ve onarılmasında rol oynuyor. Cildin korunması ve genç kalmasında etkili oluyor. Bağışıklığı güçlendirmesi sayesinde yaşlanmayı hızlandıran çevresel etmenlerden koruyor. Sivilce ve akne üretiminin yavaşlamasına yardımcı oluyor.
Cilt Parlatan Yağlar
Hindistan cevizi yağı, son yılların en popüler cilt bakım ürünü belki de. Bunun birçok sebebi var, örneğin kolay ulaşılabilir olması. Büyük kavanozlarda bulabileceğiniz hindistan cevizi yağını elinizle kolaylıkla kullanabiliyorsunuz.
Bu doğrultuda genetik bir durum olarak kuru ve kurumaya meyilli cilt tipinin erken yaşlanmaya çok daha müsait olduğunu söyleyebiliriz. Nem oranı halihazırda fazlasıyla az olan kuru cilt, doğru bakım ürünleri kullanılmadığında ve çeşitli dış faktörlere maruz kaldığında erken yaşlanma kaçınılmaz oluyor.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Deri vücudumuzun iskelet sisteminden sonraki en geniş organıdır. Erişkin bir insanda yüzey alanı 1.9 m2 dir. Tüm vücudumuzu kaplar ve ağız, göz ile genital alanda mukoza olarak tanımladığımız yapı ile devam etmektedir. Erişkin bir insanda toplam vücut ağırlığının %15 ini oluşturmaktadır.
Cildin ışıltısını kaybetmesinin yaygın nedenleri şöyle; Stres, vücutta ilk olarak cildi olumsuz şekilde etkiliyor. İstediğiniz kadar sağlıklı beslenin ve yaşayın, yoğun stres altındaysanız cildinizin parlaması pek mümkün değil. Uykusuzluk da cilt için stres ile benzer etkiler yaratıyor ve solgun bir cilde neden oluyor.
Güneş, soğuk hava, menapoz, bazı hormonal hastalıklar (şeker hastalığı, tiroid hastalıkları vb), hava kirliliği, aşırı diyet uygulamaları, dengesiz beslenme, bazı cilt hastalıkları (atopic dermatit vb) ve yaşlanma cildin kurumasına, daha mat ve soluk görünmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri