Bulaşık deterjanı gözünün hemen yanında parlatıcı gözü bulunur. Gözün kapağı açılarak parlatıcıyı içine dökmelisiniz.
Bu alan genellikle deterjan bölmesinin hemen yanında bulunan kapaklı kısımdır. Üzerinde parlatıcı işareti bulunur. Parlatıcıya kullanmak için, ilk olarak kapaklı kısmı kaldırmak gerekir. Kapağın altında bulunan delikli kısma yavaş yavaş parlatıcı dökülür.
Bir sonraki çevrimde aşırı köpük oluşumunu önlemek için parlatıcının dökülmüş kısımlarını bir bezle silin. Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Bulaşık makinenizin alt sepetini çıkararak rahatlıkla görebileceğiniz bir tuz haznesi, yaygın olarak su tahliye giderinin yan tarafında bulunur. Tuz haznesinin kapağını saat yönünün tersine çevirip açarak tuzu bu kısma aktarabilirsiniz.
Kapı açık bırakılmasıyla kurutma aşaması daha iyi sonuç almanızı sağlayaçaktır. Bu özelliğinden dolayı bulaşık makineleri için özel üretilmiş olan parlatıcıyı kullanmanızda her hangi bir sorun bulunmaz.
İlgili 17 soru bulundu
Kullandığınız deterjanda parlatıcı katkısı varsa, 3 konumuna alabilirsiniz. Hazne üzerinde düğme yoksa, bulaşık makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş sayesinde ayarlara ulaşabilirsiniz.
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Bulaşık Makinesi Tuzunun Makineye Faydaları
Böylelikle makinenin ömrünü uzatarak daha verimli çalışmasını sağlar. Eğer ilgili tuz kullanılmazsa zamanla suyun sertliği ve kireç birikimi, makinenin performansını düşürebilir, bulaşıkların kalitesini etkileyebilir.
Bulaşık Makinemde Neden Tuz Kullanmalıyım? İyi bir yıkama için bulaşık makinesinin yumuşak, yani daha az kireçli suya ihtiyacı vardır. Aksi takdirde, bulaşıklarda ve makinenizin iç kısımlarında beyaz kireç kalıntıları kalacaktır. Bu durum, makinenizin yıkama, kurutma ve parlatma performansını olumsuz etkileyecektir.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI NEDİR? Bulaşık makinesi parlatıcısı, aslında makinenin kurutma işlevini arttırarak bulaşıkların daha kuru ve daha az su lekesi ile çıkmasını sağlar. Yani bu ürün aslında bir parlatıcı değil, kurutma yardımcısı bir üründür.
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Parlatıcı ekleme
Bu durumda makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz haznenin yanındaki parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola doğru çevirerek açın. İçine Max yazan seviyeye kadar parlatıcı ekleyin ve kapağı sağa doğru çevirerek kapatın.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Genelde 1 den 6 ya kadar olan parlatici ayarinin ideal seviyesi 3 tür.
Tuz kullanımı
Sularınız kireçli değilse ve hepsi bir arada olan deterjanlardan kullanıyorsanız, bulaşıklarınızda tuzdan kaynaklanan çizilmeler olabilir. Bu nedenle tuz içermeyen deterjanları tercih etmelisiniz.
Tuz kontrolü
Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Multi tabletleri kullanırken, su sertliğine bağlı olarak tuz haznesini ve parlatıcı haznesini doldurmanız gerekmeyebilir. Suyun sert olduğu bölgelerde, en iyi bulaşık yıkama sonuçları için yine de tuz ve parlatıcı kullanılması önerilir.
Bilgi. Bulaşık makinesinin tuzu çabuk bitiyorsa tuz kutusu kapağı tam kapanmamış ve kaçırıyor olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın ve kapağını açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini göreceksiniz kapağı sağa doğru çevirerek kapandığından emin olun.
Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Konur? Limon Tuzu ile Temizlik Yapılır mı? Bulaşık makineleri için özel üretilen bulaşık tuzunun içeriği normal tuzdan farklı olduğu için, makinede kaya tuzu veya limon tuzu gibi diğer tuzlarla temizlik yapılması mümkün değildir.
Sofra tuzu, sodyum klorürden oluşurken, bulaşık makinesi tuzu genellikle sodyum klorid ve sodyum karbonat karışımıdır. Bulaşık makinesi tuzu, bulaşıkların ve bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak için tasarlanır. Bulaşık makinesi tuzu kullanılmazsa ne olur sorusuna en güzel cevap mutfak aletiniz bozulur olacaktır.
Makinenizin parlatıcı ayarı olması gerekenden yüksek ise bulaşıklarınızı yağlı bırakabilir. Bu durumu önlemek için öncelikle makinenizin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz haznenin yanında bulunan parlatıcı haznesini sola doğru çevirerek açın.
Lekelerin ve tortu kalıntılarının oluşmasını önlemek ve parlak yıkama sonuçları elde etmek istiyorsanız yıkamalarınızda mutlaka bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmalısınız. Bulaşık makinesi parlatıcısı makinenin kapağında yer alan parlatıcı gözüne konulmalıdır.
Bulaşık makineniz içine koyduğunuz parlatıcıyı almıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz. Makinenizin ön kısmındaki tuşların olduğu bölümde yer alan parlatıcı ışığı yanıyorsa, haznedeki parlatıcı bitmiş olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri