Fethiye'den Antalya'ya, yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki Likya yolunda her çeşit zorlukta parkurlar bulunur. Bunların bazıları oldukça kolay, bazıları biraz terleten, az bir kısmı da kamp yükünüzü sırtınızda taşıdığınızda “ne işim var burada” dedirten cinsten zor etaplar içerir.
Fethiye'den başlayıp Antalya'da son bulan Likya Yolu kaç günde yürünür sorusuna ise nokta atışı bir yanıt vermek güç. Günlük yaklaşık 25 km yol ilerleneceği düşünülürse yolu ortalama 21 günde tamamlamak mümkün. Tabii farklı kondisyonlara göre bu sayı 40 güne de çıkabiliyor.
Likya Yolu Güvenli Mi? Likya Yolunda rahatlıkla,güvenle Dünyanın her bir köşesinden yerli ve yabancı turistler gelerek yürümektedir. Sadece kendi sağlığınız için tek olarak yürümemenizi tavsiye ederim. Herhangi bir kaza,ayak burkulması,acil yardım durumunda en az 2 kişi olarak yürümekte fayda vardır.
Acemiler için en önemli soru nereden başlamak gerektiği. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Likya Yolu, Fethiye Ölüdeniz yakınlarında başlıyor ve Antalya'ya 20 km mesafedeki Geyikbayırı civarında bitiyor. İki taraftan da başlamak mümkün.
Likya Yolu Turlarımızın fiyatları tur tarihine ve tur uzunluğuna göre 12000-29000 TL arasında değişmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Likya yolu günlük yürüme mesafesine bağlı olarak 25 ila 40 gün aralığında sürmektedir.
3. Likya yolu nerede? Fethiye'den başlayıp Antalya'nın Beldibi beldesine kadar uzanan bu yol, antik zamanda bölgede yaşamış Likya Uygarlığı sebebiyle bu ismi almış.
Likya Yolu'nun tamamı 535 km uzunluğunda. Muğla – Fethiye'nin Ovacık Mahallesi ile Antalya – Konyaaltı'nın Hisarçandır Mahallesi arasında kalan Likya Yolu'nun tamamını yürümek kişiden kişiye değişmekle birlikte 20 ile 30 gün arasında sürebiliyor.
Bu bakımdan günlük ortalama 10-15 km lik yürüyüş uzunluğu kriter olarak alındığında Likya Yolunu yaklaşık 30 parkura ayırabiliriz.
2023 itibarıyla, Likya Yolunun uzunluğu yaklaşık 760 kilometre (470 mi)'dir. Bu yol, Fethiye, Ovacık yakınındaki Hisarönü'nden başlayıp Antalya'dan yaklaşık 20 km (12 mi) uzaktaki Konyaaltı, Geyikbayırı'na kadar gider. Yol, kırmızı ve beyaz yol çizgileriyle işaretlidir.
Likya (Fethiye) Turu
İzmir, Aydın, Dalyan, Göcek, Belcekız, Ölüdeniz, Kayaköy, Kalkan, Kaş, Kekova, Patara, Gökova, Azmak Çayı, Şirince, İzmir'e gidilmektedir.
Likya Yolu, 1999 yılında kurulan ve 2014 yılında tamamlanan bir yürüyüş rotasıdır. Rotanın tamamı, tarihi Likya bölgesinde yer almaktadır. Toplamda 555 kilometre uzunluğundaki rota, 23 etapta yürünmektedir.
Likya, M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda yaşadığı büyük depremlerin ve M.S. 6. ve 8. yüzyılları arasında yaklaşık 200 yıl süren veba salgınının ardından bir daha kendisini toparlayamamıştır.
Likya Yolu etapları, Hisarönü (Ovacık)-Faralya, Faralya-Kabak Koyu, Kabak Koyu-Alınca, Alınca-Yediburunlar, Yediburunlar-Gavurağılı, Gavurağılı-Patara, Patara-Kalkan, Kalkan-Sarıbelen-Gökçeören, Gökçeören-Kaş, Kaş-Kekova, Kekova-Demre, Demre-Alakilise-Finike, Karaöz-Gelidonya Feneri-Adrasan, Adrasan-Olimpos-Çıralı, ...
Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi'nde Teke Yarımadası'nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur.
Likya Yolu, Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotasıdır. 1992 yılında çalışmalarına başlanılan Likya yolu 1999 yılında Kate Clow tarafından hizmete açılmıştır.
Likya Yolu, Antalya
Fethiye'den Antalya'ya uzanan 535 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun bisiklet* rotası olan Likya Yolu, profesyonel bisikletçiler için son derece ideal bir rota.
850 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu, Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi ve İç Karia olmak üzere 4 ana bölüm ile Muğla ve çevresindeki bölgeleri kapsayan 1 ek bölümden oluşmaktadır.
Adrasan – Gelidonya Feneri 18,4 km. uzunlukta olup, Olimpos – Adrasan yürüyüşünün devamı olan parkurdur.
Likyalılar, Antik Çağda güneybatı Anadolu'daki Likya ülkesinin, günümüzde Teke Yarımadasına karşılık gelen bölgenin Antik Çağlardaki halkı.
Patara (Likçe: 𐊓𐊗𐊗𐊀𐊕𐊀, Pttara; Yunanca: Πάταρα), Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir Likya kentidir ve Likya Birliği'nin başkentliğini yapmıştır. Likya Birliği'nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biridir.
Karya bölgesi, günümüzde Aydın ve Muğla illerinin büyük bir bölümü ile Denizli ilinin batı uç kısmını kapsayan Anadolu'nun güneybatı ucunda yer almakta idi. Bu bölge genel olarak antik dönemde doğu ve güneydoğuda Frigya ve Likya, kuzeyde Lidya ve İyonya bölgeleri ile komşudur.
Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır.
Likya, Yunan mitolojisinde oldukça bahsedilen önemli bir figürdür. Tarihçi Herodot, Likya soyunun bir türünü kayıt altına alır ve Likyalı vatandaşların aslen Giritli olduğunu iddia eder (1.173.3). Kökenlerini Europa'nın iki oğlu Sarpedon ve Minos arasındaki kraliyet anlaşmazlığına bağlar.
Antalya - Fethiye arası yaklaşık olarak 190 km'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri