Islak Bezle Temizleyin Parlatıcıyı lekeye emdirdikten sonra, ıslatılmış bir bezle lekeyi silin. Parlatıcının yanı sıra, halı üzerinde kalan herhangi bir kalıntıyı da temizleyecektir. Yapısına uygun olan bir deterjan kullanarak bezinizi ıslatmayı unutmayın, böylece halınızda kimyasal kalıntılar kalmayacaktır.
Bulaşık makinesi parlatıcısı da leke çıkarma noktasında oldukça başarılıdır. Nemli bir bez üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı dökerek lekeli bölgeyi ovalayabilirsiniz. Özellikle zorlu lekeler üzerinde güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü sizin için ideal olabilir. Bu yöntem inatçı lekeler için de kullanılabilir. Toz deterjan yerine Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır. Yine önce halınızı süpürün.
Halı silme suyunu hazırlarken, arap sabunu veya el sabunu kullanmanız, iyi bir temizlik için yeterli olacaktır. Bunun dışında karbonat ekleyebilir ya da sadece bol karbonatlı bir su hazırlayarak da silebilirsiniz.
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır. Halının iyi temizlenmesi için en sert fırçanın doğru bir karar olacağını düşünüyor olabilirsiniz; ancak sert kıllı fırçalar halının liflerinin büyük ölçüde zarar görmesine neden olmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Çok kirli halıların temizlenmesi için, halı şampuanı kullanabilirsiniz. Şampuanı uygulamadan önce, deterjanın doğru oranda seyreltilip seyreltilmediğini kontrol edin. Şampuanı, halının üzerine fırça yardımıyla sürün. Daha sonra bir kaç dakika bekletin ve ardından bol su ile durulayarak şampuanı iyice çıkarın.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Eğer halı günlük olarak temizlenecek ise elektrik süpürgesi ile süpürülür. Halıların biraz kirli olduğu düşünülüyor ise silme işlemi uygulanır. Silme işleminde bir kova ılık su (sıcağa yakın) içine beyaz kalıp sabun ya da halı yıkama şampuanı konulur. Lif ya da tüllü bir bezle silinerek kirlerinden arındırılır.
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Asperox Sarı Güç'ü nemli bez ile salondaki dolap ve raflarınız ile objeleri silebilirsiniz.
Bir yemek kaşığı deterjan ile bir yemek kaşığı beyaz sirkeyi iki bardak suda karıştırın. Karışımı lekeye uygulayın ve bir bez ile lekeyi temizleyin. Karışımı birkaç kere uygulayarak ve bez ile temizleyerek lekelerden kurtulabilirsiniz.
Bunun için doğal bir yöntem kullanmak isterseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm.
Bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizlik. Bazı durumlarda kimyasal olan bu temizlik ürünleri sonuç vermez. Bulaşık makinesi parlatıcısıyla leke temizleme günümüzde tercih edilen leke temizleme yöntemleri arasındadır. İnatçı lekelerin temizlenmesinde bulaşık makinesi parlatıcısı muhteşem bir çıkarıcıdır.
Bulaşık makinesi parlatıcısı makinenin kapağında yer alan parlatıcı gözüne konulmalıdır. Bulaşık deterjanı gözünün hemen yanında parlatıcı gözü bulunur. Gözün kapağı açılarak parlatıcıyı içine dökmelisiniz.
Ne kadar parlatıcı dökeceğinizi bilmiyorsanız, parlatıcı deliklere çıkana kadar dökebilirsiniz. Ancak taşmaya başladığında daha fazla dökmemeniz gerekir. Parlatıcıyı döktükten sonra kapak kısmı tekrar kapatılır ve makineye damlayan parlatıcı suyu silinir. Ardından makine normal bir şekilde çalıştırılabilir.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır. Bu malzemeler halılarınıza zarar vermeyeceği gibi renklerinin solmasını ve ilk zamanlardaki parlaklıklarını yitirmelerini de önlemiş olur.
Çamaşır makinesi attığınız halınızın yapısının, dokusunun bozulmamasını istiyorsanız bu noktada organik/doğal içeriklere sahip olan, sert olmayan, kimyasal içermeyen deterjanlar seçmelisiniz. Aksi halde dediğimiz gibi halınızın yapısını bozabilirsiniz. Eğer pamuktan oluşmuyorsa yumuşatıcı kullanabilirsiniz.
Merhaba arkadaslar bulasık makinesi parlatıcısı ile bir cok yerin temizlendiğini biliyormuydunuz? Parlatıcı ve leke cıkarıcı etkisiyle halı koltuk derz musluk duşakabin temizliği gibi yerlerde muhteşem temizlik sağlıyor mutlaka deneyin.
*Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır. *Halı üzerindeki lekenin dağılmaması için silme işlemi dıştan merkeze doğru yapılmalıdır.
İsminden de anlaşılacağı gibi kimyasal sararma, halı liflerinin bileşimi ile reaksiyona giren bazı kimyasallardan kaynaklanmaktadır. Bazı kimyasal temizleyiciler yüksek miktarda alkali deterjan veya pH içerir ve kullandıktan sonra sarı bir leke oluşturur.
Kuru temizleme yönteminde halı deterjan, çözücü ve çok az miktarda su içeren emici bir toz kullanılarak yıkanır. Emici toz, halının üzerine serpilir ve makineler yardımıyla yayılır. 15 dakika kadar bekledikten sonra toz, elektrikli süpürge ile çekilir ve böylece tozun emdiği kirler çekilmiş olur.
Beyaz sirke kullanımı çok etkili bir çözüm eşit miktarda su ile karıştırıp sprey şişesinde uygulaya bilirsiniz ve ardından siliniz ve durulama yapınız ve kurutunuz. Dökülen çayın hemen fazlasını alın ve evde en çok bulunan tuz ve kabartma tozunu üzerine dökün lekeyi emer ve sarı leke oluşumunu önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri