Genel olarak 62 HRC sertlikteki çelikten yapılma masatlar daha kullanışlı olabilmektedir. Masat Neden Yapılır? Masat neden yapılır sorusuna körlenmiş bıçakların iyi bir keskinlik performansı göstermesi için yapılmaktadır şeklinde kısaca cevap verebiliriz.
Bileme çelikleri olarak da isimlendirilmekte olan masatlar, ana madde olarak çelikten yapılmaktadır. Fakat farklı tipte masatlar da kullanılabilmektedir. Yaygın olarak kullanılan bir diğer masat tipi de ama maddesi seramik olanlardır.
Masat ne demek derseniz bıçakların ve kesici kenarları olan diğer aletlerin, çelik bıçaklardaki kesici kenarları temiz bir şekilde eğelemek veya bilemek için tasarlanmış bir mutfak aleti diye ifade edilmektedir.
Bu bileme aparatlarının kullanımı çok kolay ve güvenlidir. Masatlar ile bileme yapmak, belirli bir tecrübe gerektirmektedir. Masatlama yaparken dikkat edilmesi gereken bıçağın kesici kenarının masat ile 15°-20° arasında tutularak, dipten uca kadar, bastırmadan bıçağınızın kendi ağırlığı ile çekmektir.
Masat. Bileme taşlarına göre çok daha pratik bir çözüm olarak görülen masatlar, aslında tam olarak bileme işlemi gerçekleştirmek için kullanılmıyor. Bileme yaparken bıçağın uç bölümü soyularak daha keskin hale getirilmesi sağlanıyor.
İlgili 37 soru bulundu
Kullandığınız masatın en az bileylediğiniz bıçak uzunluğunda olması gerekmektedir. Örneğin; eğer 25 cm uzunluğunda bir şef bıçağı bileyliyorsanız, masat en az 25 cm uzunluğunda olmalıdır.
Bıçak bileme aparatlarının kullanımı oldukça basit ve pratiktir. Doğru bir açı yakaladıktan sonra bıçağınızın üzerine sürterek çapaklarından arındırmanız yeterli olur. Aynı işlemi düzenli aralıklarla tekrarlayarak bıçaklarınızı ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Onu cam ya da mermer yüzeylerde kullanıyorsunuz
Cam ya da mermer yüzeylere uzun süre sürtünen bıçak çok çabuk körelir.
En yaygın üç bileme taşı türü, yağ taşları, su taşları ve elmas taşlarıdır. Bu taşların her birinin, kullanıcıların keskinleştirme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek kendi avantajları vardır. Bıçak bileme yağ taşı çeşitleri, birçok kullanıcının aşina olduğu popüler bileme taşlarıdır.
Kullanmaya başladıktan sonra "En iyi masat hangisi?" sorusunu duyacak olursanız cevabınız Zwilling olacak. Mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak bu ürüne mutlaka bir göz atın.
Paslanmaz çelik olduğundan dolayı herhangi bir özel bakım gerektirmez. Krom ilavesi sayesinde korozyona ve aşınmaya karşı koruma sağlar.
Fischer Bıçak Bileme Aleti Sıkça Sorulan Sorular
%28 indirimle Fischer I245R Çelik Oval 30 cm Masat 1.671TL'ye, %27 indirimle ORİJİNAL FISCHER REAL OV-10 KIRMIZI MASAT (H245R) 1.539TL'ye, %41 indirimle ORİJİNAL FISCHER IND YASSI NO-11 MASAT (G221N) 3.038TL'ye sahip olabilirsiniz.
Namlu çoğunlukla çelikten yapılmaktadır. Namlu yapımında ilk olarak taş devrinde çakmak taşı, obsidyen ve kemik kullanılmıştır. Sonraki tarih çağlarına adını veren bakır ve tunç ile bıçak yapımında metal kullanımı başlamıştır. Keşfinden sonraysa demir bu diğer malzemelerin yerini almıştır.
i. (Ar. mişḥaẕ “bileği”den) Bıçak bilemeye yarayan çubuk biçiminde çelik: Hesapsız kasap ne bıçak bırakır ne masat (Atasözü).
Ürün Bilgisi. Duo Tam Yassı Masat No:12 Kanallı 30 cm ile bıçaklarınızı eski keskinliğine kavuşturabilirsiniz. Kullanım esnasında performansı düşebilecek olan bıçağın ağız kısmını düzeltmeye yarar. Yüzeyde yer alan kanallar sayesinde tek seferde 6 kez bileme yapmış gibi etki eder.
Bu durumda doğal olarak sizin için en iyi bıçak çeliği paslanmaz çelikten üretilmiş bir bıçak olacaktır. Paslanmaz çelik bıçaklar iyi ağız tutar, fakat görece zor bilenir. Bu da arazide bilemeyi zorlaştıracaktır.
Girit taşı veya yağ taşı oluşumundaki belirli özelliklerden dolayı çok iyi bir bileyi taşı olmaktadır. Yapısında misroskopik boyutlardaki silika kristalleri sayesinde “fine grit” denilen yani en ince tanecikli bileyi taşlarına denk bir bileme sağlar...
Paslanmaz çelik bıçaklar normal olarak ferritik veya martensitik paslanmaz çeliklerden yapılır. Düzgün kenar tutuşuna sahip bıçaklar yapabilmek için martensitik ve ferritik paslanmaz çelik kalitelerinin, yüksek sertliğe ulaşabilecek kadar yüksek bir karbon seviyesine sahip olmaları gerekir.
Mermer ya da cam yüzeylerde bıçakların kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Bu yüzeylerde kullanılan bıçaklar çok hızlı bir şekilde körelir. Günümüzde çok fazla tercih edilemese de cam ya da mermer kesme tahtası kullanıyorsanız bıçaklarınızın kısa bir süre içerisinde köreldiğini görebilirsiniz.
Girit yağ bileme taşı ürünleri Girit adası'nda bulunan ocakların içerisinden çıkarılan bir taş türüdür. Girit yağı denizin içerisinde bulunan canlıların ölmesi ile beraber ve diğer canlıların içerisinde uzun yıllar boyu sıkışarak oluşur.
Girit taşı özellikle yapısı sayesinde bileme işlerinde kullanılan bir taş olarak bilinmektedir.
Pirge, yüksek karbonlu paslanmaz çelik bıçaklarını üretirken buzul ısıl işlem uygulaması sayesinde optimum sertlik avantajı sunuyor. İki kez bilenmiş olan Pirge bıçak çeşitlerinde ayrıca elden kaymama özelliği de bulunuyor.
Pirge, Alman ve İspanyol menşeili DIN 1.4110, DIN 1.4116 ve Fransız menşeili T5MoV kalite yüksek karbonlu paslanmaz çelikler kullanılarak üretilmektedir.
Sektörün önde gelen markalarından olan ve 1879 yılından beri Bursa'da faaliyet gösteren Pirge, endüstriyel kullanıma uygun bıçak ve kesici aletler üretimi yapıyor. Profesyonel şefler ve kasaplar için üretilen Pirge Et Bıçakları birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri