PASAPORT SÜRELERİ ülkemize seyahat edebilmektedir. c) Vize Rejim Tablosunda resmi pasaportlar sınıfında yeralan Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili olanlar.
C tipi Schengen vizesi ise 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. Bu vize ile 180 günlük zaman diliminde 90 güne kadar Schengen Bölgesi içinde seyahat edebilirsin. Eğer Schengen Bölgesi'ne okumaya, çalışmaya ya da kalıcı olarak yaşamaya gideceksen, D tipi Schengen vizesi alman gerekir.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vize tipidir.
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
"C" tipi vize başvurularında 2022 yılında; güncel olarak herhangi bir başvuru kısıtlaması bulunmamaktadır. Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
A Tipi Vize: Vize alan kişiye, Schengen ülkesine giriş yapmadan havaalanından geçiş yapma imkânı tanıyan bir transit vizesidir. Schengen dışı bir ülkeden farklı bir Schengen dışı ülkeye aktarmalı olarak seyahat eden kişiler için zorunludur.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.
b) Transit vize: Türkiye'ye herhangi bir sınır kapısından girerek belirlenen süre içinde Türkiye'den geçiş yapmak isteyen yabancılara verilecek transit vize ile belirlenen geçiş süresi, vizenin geçerlilik süresi içinde sınır kapısından her girişte yeniden başlar.
B) Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport)
Yeşil Pasaport resmi adıyla Hususi pasaport; birinci, ikinci ve üçüncü dereceden mesleğini sürdüren, emekli olan veya görevinden çekilen devlet memurlarına, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyelerine ve bakanlara veriliyor.
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
Umuma Mahsus (bordo) pasaport
Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler. Bu pasaport il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebilir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksemburg, Litvanya, Estonya, Avusturya, Norveç, Malta, Belçika, Fransa ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de yine Schengen ile gidilebilecek belli başlı ülkeler.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden 6 ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
90 günün altında olan vizeler yani C tipi vizelerde uzatma işlemi yapılamamaktadır. Eğer seyahatiniz var ve vizenizin süresi yetersiz kalmakta ise yeni bir vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Schengen Vizesinin Uzatılması (C Vizesi)
Schengen devletlerinin topraklarında 90 güne kadar planlanmış bir konaklama için, örneğin ziyaret amaçlı veya iş toplantıları (Schengen vizesi) için verilen vizeler uzatılabilir. Böyle bir vize genellikle tüm Schengen ülkelerinde giriş, geçiş ve ikamet hakkı verir.
Schengen Vizesi ile Çalışmak Mümkün Müdür? C tipi Schengen vizesi ile Avrupa'da gelir getiren bir işte çalışmak mümkün değildir, ancak 3 aya kadar süre ile kazanç sağlanmayan gönüllü işlerde çalışılabilir.
2024 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Schengen vizenizde verilen süreyi ihlal etmediğinizden emin olmak için aklınızda bulundurmanız gereken iki önemli kural vardır: 90 günden fazla kalmamalısınız. Vize etiketinizdeki “UNTIL” tarihi (bitiş tarihi) geçtikten sonra kalmamalısınız.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
Vize başvurusunun işleme alınması sırasında, Büyükelçilik/Konsolosluk, başvuru sahibinin parmak izlerinin saklanmadığını veya düşük kalitede olduğunu tespit ederse, başvuru sahibi parmak izlerinin alınması için çağrılır). 11. Vize ücreti: D vizeleri için vize ücreti 93 EUR'dur.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri