Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.
Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.
Yurt dışından gelen yolcunun pasaportuna işlenen cep telefonu, aynı kişi adına kayıtlı sim kartı ile çalışabiliyor. Yani IMEI numarasının kaydettirildiği telefonun sahibi ile pasaport sahibi ve sim kartın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor.
1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yurt dışı çıkış-giriş yapan kişi ile telefonu kullanan hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Eskiden yurt dışına giden herhangi birinin pasaportu kullanılarak kayıt yapılabiliyordu. Yeni düzenleme ile bu ortadan kaldırıldı.
İlgili 36 soru bulundu
Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.
Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
2.El alım satım sitelerinde görmüş olduğunuz satılıkta olan yurt dışı cihazlar için yazılmış bir yazı değildir. Sadece kullanıcıların yurt dışına çıkarak kendi yanlarında getirdiği cihazlar için yazdığımız bir yazıdır. 2. El alım satım sitelerinde satılan, yurt dışı telefonları almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Pasaport kaydı yaptırıp bahsettiğiniz gibi 3 yıl kullanıp devamında satabilirsiniz evet, kayıt yapacağınız için bir sorun teşkil etmez.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
Vatandaşın pasaportunda yurt dışına çıkış yaptığı gözüktüğü için IMEI kayıt hakkı kazanıyor. Kayıtsız telefonunu pasaportu ile kaydederek kullanabiliyor. Bu yöntem ile iPhone 14 Pro modelleri için 20 bin TL'ye varan fiyat avantajı elde edebiliyor.
Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, 2022 itibariyle 2700 TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Kayıt işlemini ne şekilde yaptırabilirim? T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.
Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür. Bir IMEI İki Telefonda Kullanılabilir Mi? IMEI'nin farklı cihazlarda kullanılması mümkün değildir.
Telefonunuz yalnızca çift SIM ise iki IMEI numarasına sahip olabilir. Daha sonra iki modeme (pratik olanı ancak iki ağa kayıtlı) ve dolayısıyla ağa iki kaydı vardır. Her kayıt için benzersiz bir IMEI gereklidir.
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
Bu durum cihazınızın normal bir şekilde kaydedildiği anlamına geliyor. Eğer 'Durum' sekmesinde IMEI Numarası Kayıtlı yazıyorsa ancak 'Kaynak' sekmesinde Yolcu Beraberi Kaydedilen Cihaz yazısını görüyorsanız bu, cihazın pasaport kayıtlı olduğu anlamına geliyor.
Yasal olarak kayıt yapılmış. Hiçbir şey olmaz.
İMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. IMEI KAYDI NASIL YAPILIR? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri