Önce ekspertize götürürsünüz usta tahmini birşeyler söyler istediğiniz gibi çıkar ise satıcıya söylersiniz ben aracı alacağım ancak filmi söktürüp kaputa baktırmak istiyorum diye. adam zaten arabasından emin ise gidip söktürüp tekrar kontrol ettirirsiniz. zaten alsanızda o filmi söktürün.
PPF Kaput Filminin en önemli özelliği 5 ila 8 yıl ömrünün olması, bu süre zarfı boyunca ilk günki kondisyonunu koruyarak kesinlikle matlaşma/sararma veya çatlama yapmaması ve söküldüğünde ise asla yapışkan izi bırakmamasıdır.
Film olup olmadığı kolayca anlaşılabilir aslında. Kenarlarda maket bıçağıyla kesim izi görürsünüz ya da içe kıvrılarak yapıldıysa kaputa içten bakınca kenarlarda görürsünüz. Aslen gözle de kolayca ayırt edilebilir filmli alan ve filmsiz alan. Kaliteli filmler 150-200 mikron aralığına kadar da çıkabilir.
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Kaput filmi gerekli mi? Aracınızı sadece şehir içinde kullanıyor ve şehir dışına taşraya gitmiyorsanız filme gerek yok. Otoban ve büyük şehirler arasındaki yollarda mıcır tehlikesi minimumdur. Küçük şehirlere sıkça yolculuk yapıyorsanız kaput filmi son derece önemli.
İlgili 37 soru bulundu
Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
Arabanızı kendiniz yıkamaya karar verirseniz:
Filmin aşınmasını önlemek için güçlü kimyasallar kullanmayın. Film yüzeyinin nazikçe temizlenmesi için uygun özel araba şampuanları vardır. Yıkamayı bitirdikten sonra film yüzeyini mikrofiber bezler veya yumuşak pamuklu bir havlu ile silin.
Kaput Koruma Filmi veya PPF, orijinal boyayı derin çiziklerden, taş sekmeleri, kuş pislikleri ve asit yağmurlarına karşı korumak için aracınızın gövdesine yerleştirilmiş şeffaf ve kalın bir termoplastik tabakadır.
Filmi sökmesi basit, iz kalıyor kalmasına ama bulaşık süngerine veya beze deterjanı koyup silince o izler kayboluyor. Tek problem arka rezistanslı cam.. Sökerken rezistansa zarar verebilirsiniz.
Kaput yüzeyindeki boyanın son katına uygulanan yüksek kaliteli poliüretan filmleri, çeşitli kalınlık seviyeleri ve renklere sahip olabiliyor. Poliüretan şeffaf filmler böcek lekeleri, kuş pislikleri, mineral birikintileri, asit yağmurları ve doğal korozyonlara karşı oldukça dirençli bir yapı sergiliyor.
Normal şartlar altında araba folyo kaplama işlemlerinin iki ya da üç yıl kadar dayanması muhtemeldir. Günümüzde araç kaplama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte arabanın orijinal dış hatlarının, yağmur, çamur ve diğer ortam şartlarından korunması ile birlikte aracın orijinal olarak kalması sağlanmış olur.
İlk olarak kesinlikle yaptırabilirsiniz. Ama açıklamaların sonrasında yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kalacaksınızdır. Seramik kaplama ile kaput filmini beraber yaptırmak istiyorsanız eğer seramik kaplama sonrasında bunu düşünürseniz, zaman içerisinde üzerine yaptırdığınız kaput filmi kaymaya başlayacaktır.
Farklı renk ve kalınlıklarda hazırlanan kaput koruma folyosu çeşitleri, boyası tamamlanmış araç kaputunun üzerine uygulanır. Kaput filmi seçenekleri; -Aracın kaputunu güneş ışıklarına karşı korur, böylece boyanın renginin açılmasını önler ve güneşin vereceği diğer zararları ortadan kaldırır.
Kurumuş cam filmi nasıl sökülür diye soruyorsanız, bu işlem için saç kurutma makinesi kullanılabilir. Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır.
Ön Kaput Koruma
Bu çiziklerin önlenebilmesi için ön kaput kaplama yapılması uzmanlarca önerilmektedir. Ön kaput koruma filmleri aracın boyasını güneşin zararlı ışınlarını izole ederek korur. Kuş pisliği, böcek lekeleri ve yağışlardan kaynaklanan zararları engellemeye yardımcı olur.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Araç ön sürüş camına film uygulaması yapılması kesinlikle yasaktır. Dış ışık yansıtma oranı yüzde 15'in üzerine olan filmlerin kullanılması yasaktır. Net cam filmi kalınlığının en fazla 80 mikrometre olması gerekir. Araç cam filmlerinde PVC materyal kullanılamaz.
Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir.
Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür. Film uygulandıktan bir süre sonra su ve hava kabarcıkları kalabilir,ancak kuruma süresi sonunda bu lekeler kaybolacaktır. Yukarıda verilen süre tamamen hava şartlarına bağlıdır.Bu süre 10-15 gün de olabilir 45 gün de.
5 yıl garanti için kaput ve çamurluklar kaplama: 8.600 TL + KDV. 7 yıl garanti için kaput ve çamurluklar kaplama: 15.500 TL + KDV. 5 yıl garanti için tüm araç (A, B ve C sınıfı) kaplama: 30.000 TL + KDV.
Özetle seramik kaplamanın diğer boya koruma ürünlerinden farkı, daha uzun ömürlü olması ve dış etmenlere karşı daha dayanıklı olması, araca daha fazla parlaklık katması, aracı kolay temizlenebilir hale getirmesi, araç yüzeyine daha iyi tutunması ve çevre dostu olmasıdır.
Kaput tamiri en zor ve imkansız olan parçadır. Mecburen değiştirirler. Kaput çift katmandan oluştuğu için tamiri zor oluyor, hatta olmuyor. Değiştir gitsin fotoğrafları sakla satarken lazım olur.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Cam filmleri güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınları filtreleyerek izolasyon görevi görüyor. Bu da araç koltuklarının veya gövde bölümünün solmasını önlüyor. Güneş ışığını engelleyerek yaz aylarında klimanın daha kolay soğutmasını sağlıyor. Camın çizilmesini ve darbe aldığında kolaylıkla parçalanmasını önlüyor.
Bir aracın yüzeyinde seramik kaplama olup olmadığını öğrenmek için araç ile gezintiye çıkılmalıdır. Kullanım esnasında araca su püskürtüldüğünde aracın hızı arttıkça su boncukları araçtan akacak ve akarsuda toplanacaktır. Seramik kaplama olmayan araçlarda su damlaları otomobilin yüzeyine yapışmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri