Pasaport kontrolünde polis neye bakar? Pasaport kontrolünde polis ilk olarak pasaportunuzun ya da vizenizin sahte olup olmadığına bakar. Daha sonra sistemlerden kimlik bilgilerinizin sorgulamasını yapar. Gerek gördüğünde size direkt sorular sorar ya da otel, uçak bileti gibi rezervasyon evraklarınızı isteyebilir.
E-Pasaport Sistemi
Sistem sayesinde yolcular yüz tanıma ve parmak izi kontrollerinin ardından 18 saniye içerisinde havalimanında 16 geliş, 10 gidiş ve 4 transfer alanında yer alan toplam 30 hızlı pasaport geçiş bankosundan geçebilmektedir.
Yolcu hizmetleri memuru, yolcuların terminale girişinden uçağa binişine kadar uluslararası kurallar ve havayolu standartları çerçevesinde sorumlu olan; bilet, bagaj ve pasaport kontrol işlemlerinin tümünde ve uçağın varışında yolcuların karşılanarak pasaport kontrolüne yönlendirilmesinde görevli kişilerdir.
Türk Hava Yolları ile farklı ülkelere giden yolcularımızın sorunsuz şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontuarda ve uçağa biniş öncesi kapılarda pasaport ve vize kontrolü yapıyoruz.
İlgili 29 soru bulundu
Eğer Schengen bölgesi içinden geliş yapıyorsanız (Terminal 2'ye gelen ve giden tüm uçuşlar), pasaport kontrolü yoktur. Şu anda AB ülkelerinin çoğu Schengen'e dahildir (Birleşik Krallık dışında).
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
Pasaport kontrolünde, geçerli bir pasaporta ve tabi olduğunuz ülkeye bağlı olarak bir vizeye ihtiyacınız olacaktır. Son kez geçilecek olan x-ray cihazlarında uçağa geçişinizden önce güvenlik kuralları gereği tüm kontroller el bagajları ve yolcular için tek tek yapılmaktadır.
Burada “Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır.” yazıyorsa pasaport başvurunuzun onaylandığı ancak basım için sırada olduğu anlamına gelecektir.
Vize pasaport memuru nedir sorusu şöyle cevaplanabilir; gümrük ya da havalimanı ve limanlarda, pasaport ve vize kontrolü yapan görevli personeldir. Bir ülkenin sınırından diğerine geçmeyi sağlayan pasaportun veya vizelerin yolculuk öncesi denetimleri hayli önemlidir.
Pasaport işlem süresi yaklaşık 6 haftadır, bu süreye gönderim (kargo) süresi dahildir. Pasaport kart işlem süresi yaklaşık 8 haftadır. Tüm pasaportlar kargo firması kullanılarak gönderilmektedir. Kargo firması teslimat sırasında kargo ücreti talep etmektedir.
Yolcu bagaj Alım Salonu
Pasaport Kontrolü'nü geçtikten sonra Geliş salonuna yönlendirileceksiniz.
Paris, Roma ya da Amsterdam; ilk kez yurtdışı tatiline çıkacaklar için oldukça ideal destinasyonlar. Eğer daha ekonomik bir destinasyon arıyorsanız ve vize işleriyle de uğraşmak istemiyorsanız Belgrad, Saraybosna ve Tiflis tercih edebileceğiniz şehirler arasında.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu basım işleminin yoğunluk durumuna göre birkaç ay sürebileceğini unutmayınız. Normalde 7-10 gün içerisinde size ulaşan pasaport yıl sonunda bu süre 30-45 güne kadar çıkabilmektedir.
6. Schengen Bölgesi'nin tamamı bir ülke sınırı olarak görülür. Bir Schengen ülkesinden diğer 23 ülkeden birine giderken pasaport kontrolü yapılmaz. Schengen Bölgesi'ne girerken ve çıkarken yapılır.
Pasaport başvuruları için Alo 199 üzerinden ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden randevu oluşturulması gerekir. Pasaport türü seçildikten sonra istenen tüm bilgiler doğru olarak girilmeli ve randevu tarihinde talep edilen belgeler ile kuruma gidilmelidir.
Umuma Mahsus (bordo) pasaport alımı için herhangi özel bir şart gerekmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve pasaport almasına engel olarak görülen durumları taşımayan herkes bordo pasaportu gerekli evrakların teslimini gerçekleştirdikten sonra alabilir.
Pasaport Başvuru ve Teslim Süreci Nereden Takip Edilir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün https://randevu.nvi.gov.tr adresi, e-Devlet Kapısı veya ALO 199 (Çağrı Merkezi) üzerinden takip edilebilir.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler. Kibrit ve kolayca tutuşan maddeler, kendiliğinden tutuşabilen maddeler, suyla temas ettiğinde tutuşabilen maddeler gibi yanıcı katılar. Oksitleyici maddeler (ağartıcı tozu ve peroksit gibi) Zehirli (toksit) ve bulaşıcı maddeler.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri