Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
bilet alırken pasaport numarası falan sormuyorlar. sadece yurtdışında bir ülkeden başka bir ülkeye uçarken eğer o ülkelerden birinin vatandaşı değilseniz o zaman pasaport numarasını bilet alırken girmek zorundasınız.
Gideceğim ülkeye vize almadan önce bilet satın alabilir miyim? Tabii ki vizeniz onaylanmadan önce bilet satın alabilirsiniz. Hatta vize işlemlerinize başlamadan önce gidiş dönüş biletinizi satın almış olmanız, başvuru sırasında vize alma olasılığınızı artıran önemli bir etken.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
İlgili 31 soru bulundu
Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz.
Ad, soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik No ve HES Kodu uçak bileti almanız için sizden istenen diğer bilgiler. Bu bilgileri girişinizin ardından ödeme adımına geçiyorsunuz ve orada da kart bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Uçak bileti alabilmeniz için sizden istenen bilgiler yalnızca bu kadar.
Vize işlemleri için uçak bileti rezervasyonu sunulması zorunlu evraklardan biridir. Bazı ülke konsoloslukları uçak bileti rezervasyonu talep etmeyebilir. Ancak başta Schengen üye ülke konsoloslukları olmak üzere vize başvuruları için uçak bileti rezervasyonunun sunulmasını zorunlu tutmaktadır.
Uçak rezervasyonu yaptırmak için uçak bileti almanız gerekmez. Vizeniz onaylanmadan uçak bileti alırsanız, Schengen vizenizin reddedilmesi durumunda paranız boşa gidebilir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Pasaportsuz Gidilen Ülkeler
Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.
Kişiye özel pasaportlar üzerinde tıpkı T.C. kimlik numarası gibi bir numara bulunur. Bu numaraya pasaport numarası denir. Pasaport numarası kişiye özeldir ve bu sayede pasaportun kimlik yerine kullanılabilmesini sağlar.
Pasaportumu bilet aldıktan sonra yeniledim ve şimdi yeni bir pasaport numaram var. Ne yapmalıyım? Müşteri hizmetleri temsilcilerimizi, ya da direkt olarak havayolu şirketinizi arayıp bilet için verdiğiniz bilgilerde değişiklik yapabilirsiniz.
Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir? Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir.
Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir.
Havalimanına gelirken e-biletimin çıktısını yanıma almam gerekir mi? Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Hesabında bulunması gereken tutar, hangi ülkeden vize alacağına göre değişkenlik gösterir. Örneğin, Fransa'ya seyahat ederken hesabında minimum 5.000 TL olması şartı aranır, bu ülkeye seyahat ederken tek çocuklu bir ailenin ise hesabında 15.000 TL civarında bir para olması gerekir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir. Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır.
Yine de, vizeniz onaylandıktan sonra sizden gerçek Uçak Biletini sunmanızı isteyebilirler. Bir Uçuş Biletiniz olduğu anda, vizenizi aldıktan sonra gideceğiniz yere seyahat edebileceğiniz bilet elinizdedir. Schengen vizenizin onaylanacağından emin olmadan tam Uçuş Seyahat Biletini satın almamanızı öneririz.
Schengen Başvurusu: Schengen Nasıl Alınır? Şubat 2020 itibariyle schengen üyesi ülkelere elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebilir. Ayrıca gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilir.
Araştırmalar uçak biletinizi seyahatinizden 3 hafta ile 4 ay öncesinde almanız durumunda uçak bileti fiyatının daha uygun olabildiğini ortaya koyar.
Dış hat gidiş, uluslararası havalimanı üzerinden yurt dışına yolculuğa çıkılan alana denir. Dış hatlar terminalinde bulunan pasaport kontrol noktalarından geçildikten sonra gate/kapı aracılığı ile dış hat gidiş uçuşlarına çıkılır.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri