Pasaport tercümesi sadece yeminli tercümanlar/noter onaylı tercümanlar tarafından yapılabilir. Bu sebepten ötürü Pasaport çevirisini tercüme ofisi aracılığıyla yaptırabilirsiniz.
Pasaport tercüme ücreti nedir? Pasaport tercüme ücreti İngilizce, Almanca, Arapça 20 TL' dir. Rusça, Ukraynaca 30 TL, Fransızca 25 TL' dir.
Pasaport tercümesi yeminli tercüman tarafından yapılmalıdır. Tercüme üzerinde yeminli tercümanın adı-soyadı-imzası ve tercüme bürosu kaşesi bulunmalıdır. Pasaport tercümesi nerede kullanılır? Pasaport tercümesi yeminli tercüman tarafından imzalı da yapılabilir.
Pasaport çevirisi, resmi bir belgedir ve resmiyetinin devam etmesi için noter onaylı tercümanlarca çevirisi işlemi yapılmalıdır. Pasaport çevirisi; noter yeminli tercümanca yapılır, tercüme bürosu tarafından kaşelenip noter tarafından da onaylanır.
NOTER ONAYI BİLGİLENDİRME
*2023 yılı için geçerlidir. Noterde, tek sayfa tercüme belgesi onay ücreti 565 TL dir. Türkiye'deki tüm noterlerde ücretlendirme aynıdır. Bu ücrete tercüme ücretleri dahil değildir.
İlgili 21 soru bulundu
Noter Onaylı Tercüme Süreci
İlk olarak noter onaylı tercüme konusu evrak yeminli tercüman tarafından çevrilir ve noter tarafından incelenir. İncelemenin ardından tercümanın ve noterin imzası ile belgenin doğruluğu teyit edilir. Belge üst makamlara gönderilerek kabul alması beklenir.
Tercüme büroları tarafından yapılan İngilizce diploma tercümesi, pasaport tercümesi, sertifika çevirisi gibi işlemler için 50 ila 100 TL arasında ücret talep edilmektedir. İngilizce özet çevirisi ise ortalama 60 TL civarında olmaktadır.
Pasaport yurt dışına çıkış veya ülkemize giriş anahtarımız. Hem bizler hem turistler için olmazsa olmaz kimlik. Pasaport bu kadar önemliyken ve dış hatlar uçuşlarında ana gerekli belge olduğundan tercümesi de bir çok kurum tarafından istenmektedir.
Pasaport noter tasdikli tercüme, yeminli tercümanlar tarafından aslına birebir uygun bir şekilde çevrilmiş belgedir. Pasaport sadece yeminli tercüman çevirisinin yapılması isteniyorsa, yeminli tercüman imzası ve kaşesi yeterlidir.
Konsolosluklarda Tercüme Gereksinimi
Yani tercüme istenilen dile yapılır. Ardından noter onayından geçer sonrasında da o ülke için apostil alınır. En son ilgili ülke konsolosluğundan randevu alınarak ücret karşılığında evrak konsolosluk onaylı tercüme halini alır.
Noter Onaylı Tercüme Hizmeti
Yeminli tercümanlık noterler tarafından yapılır. Noterler yabancı dilde eğitim almış ve üniversite diploması olan bireylere yemin ettirip yeminli tercüman yetkisi verir ve bu kişiler noter yeminli tercüme yapabilirler. Böylece bu kişiler noter tasdikli çeviri hizmetlerini sunabilirler.
Tercüme Süresi, Her 10.000 karakter (harçlar kanunu gereği 10 sayfa olarak kabul edilir) için 24 saat Onat Tercüme ve Danışmanlık Hizmetlerinin Yeminli Mütercim Tercümanları tarafından tercüme edilen belge ve evraklar editörümüz tarafından kontrol edilmekte, orijinal belgeye uygun olarak düzenlenmektedir.
Almanca Çeviri Fiyatları / Ücretleri
Bütün dillerde de olduğu gibi, içeriği ve dil yönü ne olursa olsun düz metin tercümelerinde boşluksuz 1.000 karakter sayısı için birim fiyat uygulanarak hesaplanır. Almanca – Türkçe veya Türkçe – Almanca dil yönüne birim fiyatımız 44 TL + KDV'dir.
Apostil, bir belgenin gerçek olduğunu onaylayarak farklı ülkelerde yasal olarak geçerliliğini sağlayan bir belge onay işlemidir.
12 punto büyüklüğünde yazılmış 1000 yazı karakteri ise tercüme dillerine göre değişiklik göstermekle beraber 140 ile 180 kelimeye (sözcük) karşılık gelmektedir.
Pasaport işlem süresi yaklaşık 6 haftadır, bu süreye gönderim (kargo) süresi dahildir. Pasaport kart işlem süresi yaklaşık 8 haftadır. Tüm pasaportlar kargo firması kullanılarak gönderilmektedir. Kargo firması teslimat sırasında kargo ücreti talep etmektedir.
Pasaport tercüme, genellikle yabancı ülke pasaportuna sahip kişilerin ya da yabancı ülke vatandaşı ile evlenmek isteyen kişilerin ihtiyaç duyduğu tercüme türüdür. Ülkemize çalışmak için gelen yabancılardan pasaportun çevirisi istenmektedir. Pasaport çevirisi bazı halleder de gerekli olabilir.
Pasaportumun yongalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? e-Pasaport kapaklarının ön yüzünde yan taraftaki şekilde görülen uluslararası sembol bulunmaktadır. Bu sembol, pasaportunuzda kimlik ve pasaport bilgilerinizin saklandığı bir entegre devre ya da yonganın bulunduğunu ifade etmektedir.
Apostil, 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonu ile düzenlenmiştir. Apostil işlemi, Türkiye'de valilikler ve kaymakamlıklar tarafından yapılmaktadır. Apostil yaptırmak için, ilgili belgenin aslı ve bir fotokopisi ile birlikte kaymakamlığa veya valiliğe başvurmanız gerekmektedir.
Aile bireylerinin kimlik bilgilerinin sıralı bir şekilde bulunduğu resmi evraka nüfus kayıt örneği denmektedir. Nüfus kayıt örneği tercüme ettirmek isteyen kişiler öncelikle nüfus dairelerinden veya e-devlet kapısından evraklarını aldıktan sonra Adıgün Çeviri Bürosu'na başvurarak tercüme hizmeti alabilirler.
Çevirmen kimdir sorusuna, yazılı kaynakları bir dilden diğerine dönüştüren kişidir yanıtını verebiliriz. Tercüman kimdir sorusunu ise sözlü veya işaret dili tercümesi yoluyla tercüme yapan kişi şeklinde yanıtlayabiliriz.
Tercüme büroları firma istek ve ihtiyaçlarına karşılık verebildiği gibi yabancı dillerin tercümesine ihtiyaç duyan her türlü meslek grubunun da ihtiyaçlarını karşılar verir ve çeviri işlemleri yapılır. İhtiyaç duyulan dillerin profesyonel çevirisinin yapıldığı yerdir çeviri büroları.
Yeminli tercüme, yeminli tercüman tarafından yapılarak imzalanan ve mühürlenen tercümelere verilen genel addır. Noter onaylı tercüme ise kaynak dilden hedef dile eksiksiz ve doğru şekilde çevrilerek hazırlanan resmi belgelerin, noterde onaylanmak üzere hazırlanması sürecine verilen addır.
Bu sebepten ötürü Noterde tercüme işiniz çıkarsa o notere en yakın konumda olan tercüme ofisine giderek o noterle anlaşması bulunan yeminli bir tercüman bulabilirsiniz. Bir noterde tüm diller için yemin etmiş tercümanlar bulunamayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri