Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Hayır, cila çizik gidermez.
Cilalar aşındırıcı bileşik içermediği için çizik gidermez. Oto cilaları aracı parlatmak için kullanılır. Genelde cila bileşiğinde aşındırıcı bileşik yoktur veya çok düşük seviyelerdedir.
Stac Plastic Çizik Giderici Pasta, Cila, Nano Sünger Seti
Amatör kullanıcıların tercihi diyebileceğimiz bir ürün olması ve kolay kullanımı listemize birinci sırayı almasını sağlamaktadır. Klasik pasta işleminde sarf edilen eforun daha azı bir eforla aynı sonucu alabileceğimiz bir ürün.
Pasta, arabaların yüzeyindeki çizik ve asidik kusurların yok edilebilmesi için yapılan ilk uygulamadır. Bu uygulama ile boya üzerinde aşındırma yapılarak çiziklerin yok edilmesi amaçlanır. Bu aşındırma işleminde, yüzeydeki boya inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye getirilir.
İlgili 30 soru bulundu
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur. Ancak bu aşındırma ile gerçekleşen incelmenin boyutu mikron seviyelerindedir.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Pasta işlemi aracınızın boyasını sökerken cila ise boya kaplayan işlemdir. Yeniden ' Pasta cila araca zarar verir mi? ' sorusuna döndüğümüzde bu uygulama bilirkişi tarafından ve özenle yapıldığında araca zarar vermez hatta daha iyi bir görsel oluşturan yenileyici bir uygulama olarak görülebilir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastaları çizikleri aşındırarak yok eder. Aşındırma gücünü içerdiği mineral tozlardan alan pastalar bazı kullanıcılar tarafından cif veya diş macunu ile benzeştirilir.
Doğru zımparaları kullanın, derin çizikler için macun kullanın, yüzeyi pürüzsüz bir sonkata kadar zımparalayın. Renk katı uygulamadan önce astarın tamamen sertleştiğinden emin olun. Doğru kuruma koşulları altında doğru boya kalınlığını kullanın. Sadece tavsiye edilen tineri kullanarak boyayı iyice karıştırın.
Eğer doğru malzeme ve doğru tekniklerle uygulama yapılırsa pasta cila aracın değerini düşürmez, aksine çiziksiz ve daha parlak bir görünüm sağlayarak aracın değerini yükseltir. Pasta cila işleminin aracı yıkamak gibi basit bir işlem olmadığını, bazı teknik bilgiler ve özel malzemeler gerektirdiğini belirtmek isteriz.
Diş macunun dörtte birini aracınızın çizik kısmına sürün. Bunun için mikrofiber bir bez kullanın. Çiziğin boyutuna göre, kullanacağınız diş macunun boyutunu değiştirebilirsiniz. Diş macununun araca zara vermesini istemiyorsanız, kullandığınız bezin temiz ve yumuşak olduğundan emin olun.
Ciddi çizik yok deger kaybı yaşamazsın. Derin çizikler boyaya ihtiyaç duyarsa deger kaybı olur.
Eğer taş izleri sadece vernik tabakasında hasara neden olmuşsa, bu durumda pasta cila ile bu taş izleri ortadan kaldırılabilir. Genelde bölgesel hasar durumlarında araca komple pasta cila işlemi yapmaya gerek yoktur.
Çok sayıda insanın arabasında fiziksel aşınmalar meydana gelebilir. Arabalarında bu tarz sorunlar ortaya çıkan müşteriler birbirlerine oto rötuş kalemi tavsiye konusunda yardımcı olabilir. Bu ürünler araba yüzeylerinde meydana gelen hasarlar için oldukça etkilidir.
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Pasta cila yapılmazsa araçta zamanla oluşan çizikler nedeniyle kaporta yüzeyinde matlık ve boya renginde solukluk oluşur. Pasta arabadaki çizikleri gidermek, cila ise parlatmak ve koruma sağlamak için yapılır. Bu işlemler neticesinde verniğin matlaşan tabakası alınacağı için boyanın gerçek rengi ortaya çıkacaktır.
Pasta cila ayda bir kere veya yılda iki kez yapılır gibi kesin rakamlarla verilen bilgiler doğru değildir. Cila aşındırıcı olmadığı için 2-3 ayda bir gibi sık periyotlarda yapılmasında sakınca yoktur.
Kullanılan malzemeye göre pasta cila ömrü 3 aydan 1 yıla kadar kalıcıdır. Silikonsuz çizik giderici pasta ürünleri kullanılarak yapılan uygulamalar neticesinde çizikler kalıcı olarak yok edilir. Ancak, silikonlu veya dolgu malzemesi içeren pastalarla yapılan işlemlerde çizik kanalları dolgu yapılarak kapatılır.
Pasta cila işleminin süresi aracın büyüklüğüne, çiziklerin yoğunluğuna, kullanılan malzeme ve uygulamayı yapan kişinin uzmanlık seviyesi ve tecrübesine göre değişkenlik gösterir. Eğer uygulama komple değil de sadece belirli bölgelere yapılacaksa, bu durumda işlem 10 dakika bile sürebilir.
Aşındırıcı oto pastaları ile yapılan uygulamalar vernik tabakasında mikron boyutlarında da olsa incelmeye sebep olduğu için çoğu kullanıcı pasta cila sonrasında arabanın boyalı çıkacağı gibi bir düşünceye sahiptir. Halbuki doğru ürün ve tekniklerle yapılan pasta cila arabayı boyalı göstermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri