Verniksiz olarak kalan boya üzerine tekrar boya koruma verniği sürülmesi sonrasında aynı bölge üzerinde seramik kaplama uygulanması ve en sonunda aracınızın tamamen pasta cila yapılması aracınızdaki güneş yanığı sorununu giderecektir.
Arabanızda güneş yanığı oluşmasının önlenmesi için düzenli olarak ve sık aralıklar ile pasta cila uygulaması yapmanız gerekmektedir.
Aşındırıcı bileşik içermediği için boya koruma cilalarının ayda bir gibi sık periyotlarda uygulanmasının sakıncası bulunmamaktadır. Uygun ürünlerle yapılan pasta cila güneşten korur ancak ağır güneş yanığı hasarlarını gidermek için pasta cila yeterli olmayabilir.
Halk dilinde güneş yanığı, vernik yanığı, boya yanığı olarak da kullanımı yaygındır. Vernik tabakasındaki kusurlu bölgeler görsel olarak çok çirkindir ve aracın değerini düşürür. Netfer pastaları gibi aşındırıcı pastalar kullanılarak bu kötü görüntüde iyileşme sağlanabilir.
Pasta cila işlemi güneşte, kar veya yağmur altında yapılmaz. Kapalı ve temiz ortamlar tercih edilmelidir. Özellikle rüzgarlı havalarda dış ortamda yapılacak pasta cila uygulamaları yüzeye yapışacak tozlardan dolayı verimli olmayacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Aynı zamanda bu ürünler 200 derece gibi ısılara karşı dayanıklı olduğu için boya ve verniğin güneş yanıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Tüm araç yüzeyinde kalıcı ve uzun süreli parlaklık sağlar. Zararlı uv güneş ışınları, asit yağmurları ve kimyasallara karşı boyayı korur.
Güneş yanığını ve yarattığı ağrıyı en hızlı şekilde geçirmeye yardımcı olacak yöntem soğuk su kompresidir. Yanık bölgeye soğuk suya batırılan havlunun uygulanması ağrıyı hafifletir, cildi rahatlatır. Bunun yanında bol bol ek sıvı takviyesi alınarak yanık kaynaklı su kaybı önlenmelidir.
Güneş yanıklarının daha hızlı iyileşmesi için deriyi sık sık nemlendirmek gerekir. Nemlendirmek için ise salatalık ve lavanta yağı gibi ürünler kullanılabilir. Aynı zamanda deriyi rahatlatmak için sık sık soğuk duş alma iyi gelecektir. Soğuk su ile deri onarımı hızlanmaktadır.
Güneşe bağlı olarak solmalar ve deformasyonlar olan araçların eğer, bilindik yerlerde ve kaliteli bir fırınlı boya işlemi geçirmiş ise alınmasında bir sakınca yoktur.
Olmaz.
Pasta ve Cila Aşamaları
Pasta, arabaların yüzeyindeki çizik ve asidik kusurların yok edilebilmesi için yapılan ilk uygulamadır. Bu uygulama ile boya üzerinde aşındırma yapılarak çiziklerin yok edilmesi amaçlanır.
Boyasız Verniksiz Güneş Yanığı Giderme
Araçta güneş yanığı olan bölüm kalır diğer bölümler maskelenir. Vernik sökücü sıkılır ve üzerine bir folyo koyulup beklenilir. Vernik erir yumuşak bir plastikle kazınır. Vernik komple kazındıktan sonra yapılacak işlem temizliktir.
Hızlı cila, araç yüzeylerindeki kirlilik ve lekeleri temizleyerek, boyayı korur ve parlaklık sağlar. Ayrıca, UV ışınlarından ve dış etkenlerden kaynaklanan hasarları önlemeye yardımcı olur.
Arabaların kaporta boyalarının üzerinde koruyucu tabaka olarak vernik kullanılır. Bu vernik tabakası tıpkı gözde katarakt oluşması gibi, zararlı dış faktörlerin de etkisiyle zamanla yıpranır ve matlaşır. Netfer pasta cila ürünlerini kullanarak bu matlaşan tabakayı alıp solmuş araba boyasını parlatmak mümkündür.
Otomobilin boyasında ortaya çıkan bu lekeler aracın satış değerini düşürüyor. Siyah ve koyu renkli araçlarda daha fazla görülen güneş yanığı, aracın sadece kaportasına değil iç aksamına da zarar veriyor.
Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir. Aşırı seviyede ve / veya birden fazla güneş yanığı varlığı, cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açar.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Genellikle güneş yanığı acısı 3 ila 5 gün içerisinde azalarak bitmektedir. Kimi durumlarda bu durum 1 haftaya da sarkabilmektedir. Uygulanan doğal tedavi seçenekleri ile birlikte güneş yanığı bu süreden daha az sürede de geçebilir.
Silverdin krem de bu konuda adını duyurmuş etkili bir kremdir. Lekeleri ve yanıkları hızlı bir şekilde tedavi etme özelliğine sahip olmasının yanında sürüldüğü bölgede hızlıca kabuk oluşumuna da sebep olur. Bu nedenle bu kremi kullanırken çok dikkat edilmeli ve asla kabuklar koparılmamalıdır.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Öncelikle şu husus bilinmelidir ki, yanık olan bölgeye yoğurt, diş macunu, bronzlaştırıcı krem, vazelin ya da içeriği tam olarak bilinmeyen yoğunlaştırılmış kremler sürmek herhangi bir faydaya sahip değildir.
Vernik eridikten sonra plastik aparat ile kazınır. Daha sonra pasta cila, seramik kaplama ve boya koruma işlemi yapılır. Böylelikle araç güneş yanığı boyasız ve verniksiz giderilmiş olur.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Tüm araç yüzeyine uygulanan seramik kaplama, 20 dakika sonra kurur ve ilk 24 saat içinde otomobiliniz kullanıma hazır olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri