Pasta ve kek gibi ürünleri dondurarak aylarca derin dondurucu içinde saklayabilirsiniz. Pişirilip soğutulduktan sonra donan bu tür yiyecekler çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi taze ve lezzetli olma özelliğini sürdürür.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Kek ve Pastaları Aylarca Saklayın
Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir. Ancak kremalı kek ve pastaların derin dondurucudaki ömrü 3 aydan daha kısa olacaktır. Bu tarz ürünleri de en fazla 1.5 ay gibi bir süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Metal saklama kabı: Yaş pastanızı saklamak için en ideal olanı kapaklı metal saklama kaplarıdır, pastayı düzgün bir şekilde muhafaza eder, streç film ve alüminyum folyo ise pastanın üzerine baskı uyguladığından biraz şeklinin bozulmasına neden olur. Metal saklama kabı ayrıca pastayı nemden ve buzluk kokusundan korur.
Zamanla çok daha kolay bayatlamaya ve de tadını kaybetmeye başlayan bu yöntem yerine keklerin buzluklarda muhafaza edilmesi önerilir. Böylece uzun dönemde daha lezzetli kekler sağlıklı bir şekilde korunacaktır. Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir.
İlgili 35 soru bulundu
Buzluktan sonra kekin çözülmesi için buzdolabının alt kısmına geçirilmesi ve kendi kendine çözülmeye bırakılması gerekir. Daha sonrasında dolaptan da çıkarılıp oda sıcaklığında biraz daha bekletilip servise hazır hale getirilmesi önerilir.
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Eğer hemen tüketilmesi gerekiyorsa 5-10 dakikalık bir zaman zarfında buzdolabında çözülme işlemi beklenmelidir. Böylece pastanın şoklanması çözüldükten sonra rahatlıkla servise hale gelecektir.
Kuru pasta hamurunu derin dondurucuya atmadan önce bir yuvarlayıp sertleşmesini bekleyebilirsiniz. Böylelikle hamur, şeklini koruyarak donmuş olur. Pişirmeden önce ise bir gece boyunca buzdolabında bekleterek çözünmesini sağlayabilirsiniz.
Yapımı o kadar kolay ve bir o kadar lezzetli ki ayrıca buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır.
Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta dayanır. * Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir.
3-4 günlük pastanın meyvelerinin rengi solmuştur yani canlı durmaz. Taze pastanın meyvesi jölesi ile canlı durur. Bayat pasta canlılığını yitirir. Bayatlayınca üstü çöker.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir.
Süslenmemiş, Kremasız Kek;
Streç film ya da alüminyum folyo ile oda sıcaklığındaki keklerinizi iyice sarın. Ardından b,r kalemle üzerine kekin içeriğini ve tarihini atın. Bu şekilde hazırladığınız kek ya da kekleri dondurucuya yerleştirin.
Bir bardak sütümüzün içine bir kaşık şekerimizi atıp karıştıralım ve şekerli sütü bir kaşık yardımıyla kekimizin bir parçasını ıslatalım ve bekletelim.
Dondurucuda dondurulur. Dondurulan ürün kalıptan ayılır ve tepsilere dizilir. Doğrudan 180 °C'de fırının bacası kapalı 10 dk. pişirilir.
Bu doğrultuda, Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim) kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim), ortalama 2128,60 kaloriye, 205,90 karbonhidrata, 20,30 proteine ve 135,72 yağ değerine sahiptir.
Fırından çıkardığınız pandispanyayı oda sıcaklığında 4 saat kadar beklettikten sonra strece sarıp buzdolabında 1 hafta, derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsiniz.
İster sade süt, süt ve şeker, ister kahve, süt, şeker yada su ve marmelat konulabilir. Örneğin çikolatalı bir pasta yapılacaksa kek hamurunu ıslatmak için ılık süt, toz şeker ve granül kahve tercih edilebilir. Yada çilekli bir pasta yapılacaksa çilek reçeli biraz su ile karıştırılarak kullanılabilir.
Buzdolabına koy bozulmasın pasta. Yok git derin dondurucuya koy Tabi ki buzdolabında saklayacaksın.
Pizza Pişmiş olarak dondurucuya yerleştirilemez. Bu şekilde yerleştiriyorsunuz yapısı bozulacaktır ve üzerindeki malzemelerden dolayı hızlıca bakteri üretmeye başlayacaktır. Pizzayı çiğ şekilde doğrudan dondurucuya yerleştirebilirsiniz.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri