Buzluğa da atabilirsiniz. Aralarına yağlı kağıt yerleştirip üst üste koyalım. Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde. Düzgün ve kırılmayacak şekilde buzluk bölümünde saklayabilirsiniz.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Üzerine tarih atın ve 2 ay içinde tüketin. 2 aydan sonra tadında değişmeler gerçekleşir. Pastaları dilimleyip, bir yemelik olarak da streç filme sarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Böylece buzluktan çıkardığınızda yalnızca yiyeceğiniz kadar pastayı çıkarmış olursunuz.
Üstüne buzdolabı poşeti serilir, bir kat daha kek dizilir. Böylece saklama kabına koyulur sırayla hepsi. Kalan kenarları da elimizle yada robotta ufalayıp buzdolabı poşetine koyuyoruz. Bunu da kekleri yaparken etrafına bulamak için yanına koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Eğer hemen tüketilmesi gerekiyorsa 5-10 dakikalık bir zaman zarfında buzdolabında çözülme işlemi beklenmelidir. Böylece pastanın şoklanması çözüldükten sonra rahatlıkla servise hale gelecektir.
Streç film veya buzdolabı poşeti yardımı ile dilediğiniz şekilde sardığınız paketleri dondurucu içerisinde doğru bir şekilde yerleştirerek en kullanışlı sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca kek ve pasta gibi ürünleri derin dondurucuda bulunan ağır kokulara sahip yiyeceklerden uzak tutarak daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Yapımı o kadar kolay ve bir o kadar lezzetli ki ayrıca buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.
Pandispanya iyice soğuduktan sonra pastanızı yapabilirsiniz. Buzluğa da atabilirsiniz. Aralarına yağlı kağıt yerleştirip üst üste koyalım. Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde.
Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Bilinenin aksine pastanın çok taze olması iyi bir şey değildir. İdeal pasta buzdolabında bir gün bekleyen pastadır. Pasta hazırlanırken kremanın kekin uzun süre dışarıda bekletilmesi pastanın ömrünü kısaltır.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Pastırma Buzdolabında Nasıl Saklanmalı? Pastırma kuru bir et ürünü olduğu için ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklanabilir. Pastırma eğer ambalajlı ve dilimlenmiş ise paketin üstündeki son kullanma tarihine dikkat ederek buzdolabında muhafaza edilir.
Çiğ Olarak Saklamak İçin,baklaları derin dondurucuya koymadan önce temizlenip yıkayın. Ardından küçük parçalar halinde doğrayıp Koroplast Kilitli Poşet'e yerleştirin ve derin dondurucuda saklayın.
Mozaik pasta nasıl saklanır? Hazırladığınız mozaik pasta harcını bir streç filmin, yağlı kağıdın ya da folyonun ortasına yayın. Ardından sıkı bir biçimde sarın. Mozaik pastanızı buzdolabının aşağısında değil, dondurucu yani buzluk kısmına kaldırın.
Hazırladığınız mozaik pastayı streç film ile sıkı sıkı sarın ve dondurucuda yani buzluk kısmına 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Buzlukta çok uzun süre dondurulmuş mozaik pastanızı servis etmeden önce oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyebilirsiniz.
Elinizle üçgen şekli verin. Streç Film ile zor oluyorsa böylece alüminyum folyoya sarın üçgen şeklini verin. Daha sonra derin dondurucuya atın 2-3 saat yeterli olcaktır. Servisten yarım saat önce çıkarmanız yeterli olur.
Derin dondurucu ya da buzlukta muhafaza edilmek istenen hamur, çıkarıldığında tazeliğini koruyacaktır. Hamura şekil vermeden koymak, çözülme süresini uzatacaktır fakat şekil verilmemiş hamur derin dondurucuda her zaman daha az yer kaplar.
Banyolu börek, sodalı çıtır börek, rulo börek gibi buzluk böreği tarifleri, bazısı kıyır kıyır bazısı yumuşacık buzluk poğaçaları, buzlukta saklanan pide ve lahmacunlar, mantılar derken dolu dolu bir liste oldu. Hiçbiri de buzluğa girdiği için lezzetinden ve tazeliğinden kesinlikle ödün vermedi.
Bunun için aldığınız donmuş ürünler için yine -18 derecede saklama koşuluna uymanız gerekir. Çözdürmek için +4 derecede buzdolabında 3-4 saat sürede ürününüz çözülmelidir. Dondurulmuş ürünler tüketilirken ilk önce saklama koşullarına uymak gerekir.
Bu doğrultuda, Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim) kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Osmanoğlu Çikolatalı Pasta (Bim), ortalama 2128,60 kaloriye, 205,90 karbonhidrata, 20,30 proteine ve 135,72 yağ değerine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri