Pastacı Çırağı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Pastacı Yardımcısı, pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde pastacı ustasına yardımcı olan mutfak elemanıdır.
Pastacı Yardımcısı Kursu ise Pastacı Yardımcısı mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 808 saatlik Pastacı Yardımcısı Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır.
İlgili 18 soru bulundu
Her şeyden öte pastacılık meslek olarak oldukça zor bir iş. Kimyevi bir çalışma alanı, hassas ölçülere dayalı bir çalışma temposu, lezzetlerin birbirleriyle olan tepkimelerinin önceden ölçülebilmesinin zorluğu gibi, mesleğe ait birçok detay bulunuyor.
Profesyonel Pastacılık eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olmak üzere toplam 256 saati kapsamaktadır. 18-40 yaş arası stajlı programa dahil olan öğrenciler, MSA'nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Pasta Ustası Ne Demek? Pasta ustası; gıda üzerine faaliyet gösteren firmalar için un, yağ ve şeker gibi malzemeleri doğru şekilde kullanarak pasta çeşitlerinin üretimi konusunda mesleki bir yetkinliğe sahip kişilerdir. Pasta ustaları, çeşitli pişirme tekniklerini kullanarak ortaya farklı lezzetler koymaya çalışır.
Pastacı olmak isteyen kişiler, meslek liselerinde bulunan ilgili bölümlerde gerekli eğitimi alabilir. Eğitim süresi dört yıl olarak belirlenen okulların yanı sıra kişiler, mesleki eğitim veren çeşitli kurumlara gitmeyi de tercih edebilir.
Pastacı Çırağı, Eğitim Süresi en fazla 240 saat en az 152 saat olarak belirlenmiştir.Modüllerde önerilen bu süreler öğrenme faaliyetlerindeki teorik ve uygulamalı tüm içeriği kapsar. Ders konu başlıkları aşağıdaki gibidir: Kişisel Bakım.
İlkokul, ortaokul ya da lise mezunu bir kişi usta öğretici olabilir. Ancak adayın mesleki yeterliliğini kanıtlayan bir belgeye sahip olması beklenir. Eğitim şartı bulunan; yabancı dil, bilgisayar gibi branşlarda ise alan ile ilgili ön lisans veya lisans mezunları tercih edilir.
Okuryazar olmak. 2. 13 yaşını tamamlamış olmak.
toplam 750 ders saatidir.
Pastacı Eğitimi Süresi
2224 saatlik eğitim yaklaşık olarak 23 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim koordinatörlerimizle görüşmeniz kurs seçimi yaparken size kolaylık sağlayacaktır.
Pasta şefi veya pâtissier hamur işi, tatlılar, ekmekler ve diğer unlu mamullerin yapımında usta, profesyonel bir mutfakta istasyon şefi ve aşçıdır. Büyük otellerde, bistrolarda, restoranlarda, pastanelerde ve bazı kafelerde çalışmaktadırlar.
Firincilar, pastacilar ve şekerleme imalatçilari, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.183 ile ₺1.561 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.242 ile ₺1.751 arasındadır.
İSMEK Pastacılık Kurs Kaydı Yaptırmak Ücretli mi? Hayır, kursa kayıt olmak için ücret ödemeniz gerekmiyor. Kurs tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.
Pastacılık okunur mu? Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü, bir ön lisans programı olsa da, bu sektörde başarılı uzmanlar yetiştirebilecek bir bölümdür. Sektörde küresel başarıyı yakalayabilmek için bu bölüm iyi bir başlangıç olacaktır.
Programı başarıyla tamamlayanlar, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanında; butik tasarım pasta ürünleri üreten pastanelerde, pastane mutfaklarında ve/veya kendi işyerlerinde çalışabilir, kişiye özel üretim yaparak gelir elde edebilirler.
Pasta olmak isteyenlerin gitmesi gereken okullar, meslek liseleridir. Bu okullarda alan ile alakalı bölüm mevcuttur. Eğitim süresi ise 4 sene olarak belirlenmiştir. Bunun dışında ise mesleki eğitim veren kurumları da tercih edebilirsiniz.
Üniversite Sayısı: Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü toplam 8 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri