Pasta Ustası Ne Demek? Pasta ustası; gıda üzerine faaliyet gösteren firmalar için un, yağ ve şeker gibi malzemeleri doğru şekilde kullanarak pasta çeşitlerinin üretimi konusunda mesleki bir yetkinliğe sahip kişilerdir. Pasta ustaları, çeşitli pişirme tekniklerini kullanarak ortaya farklı lezzetler koymaya çalışır.
Pastacı olmak isteyen kişiler, meslek liselerinde bulunan ilgili bölümlerde gerekli eğitimi alabilir. Eğitim süresi dört yıl olarak belirlenen okulların yanı sıra kişiler, mesleki eğitim veren çeşitli kurumlara gitmeyi de tercih edebilir.
Her şeyden öte pastacılık meslek olarak oldukça zor bir iş. Kimyevi bir çalışma alanı, hassas ölçülere dayalı bir çalışma temposu, lezzetlerin birbirleriyle olan tepkimelerinin önceden ölçülebilmesinin zorluğu gibi, mesleğe ait birçok detay bulunuyor.
Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
İlgili 44 soru bulundu
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.
Pastacı Çırağı, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan mesleğe yeni başlamış deneyimsiz mutfak elemanıdır.
Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü, bir ön lisans programı olsa da, bu sektörde başarılı uzmanlar yetiştirebilecek bir bölümdür. Sektörde küresel başarıyı yakalayabilmek için bu bölüm iyi bir başlangıç olacaktır.
Pasta şefi veya pâtissier hamur işi, tatlılar, ekmekler ve diğer unlu mamullerin yapımında usta, profesyonel bir mutfakta istasyon şefi ve aşçıdır. Büyük otellerde, bistrolarda, restoranlarda, pastanelerde ve bazı kafelerde çalışmaktadırlar.
Firincilar, pastacilar ve şekerleme imalatçilari, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.183 ile ₺1.561 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.242 ile ₺1.751 arasındadır.
Üniversitelerin 2 yıllık Gastronomi bölümünden mezun olan öğrenciler, başarılı olmaları durumunda üniversite diplomasını ve pastacı sertifikasını almaya hak kazanırlar. Pasta şefi olmak isteyen adaylar, mesleki tecrübe ile pasta şefi olabilirler.
Sosyal zekâyı (insanı ve toplumu tanıma kapasitesi) geliştiren gastronomi tarihi (her alanda ilgili bilim tarihi mutlaka anlatılmalı), tüketici davranışı, yemek kültürü ve sosyolojisi, turizm gibi alan dersleri de önemli.
Üniversite Sayısı: Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü toplam 8 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
toplam 750 ders saatidir.
Pasta olmak isteyenlerin gitmesi gereken okullar, meslek liseleridir. Bu okullarda alan ile alakalı bölüm mevcuttur. Eğitim süresi ise 4 sene olarak belirlenmiştir. Bunun dışında ise mesleki eğitim veren kurumları da tercih edebilirsiniz.
Pasta ustası olmak için meslek liselerinin gıda bölümünde eğitim almak kişiye avantaj kazandıran bir durumdur.
4-6 Kişilik Pasta & 1 Kg.
18 cm olan 7-9 kişilik, 20 cm olan 10-12 kişilik, 22 cm olan ise 12-15 kişilik pastalar için kullanılır.
Pasta süslemeleri için kullanılan ganaj, genellikle çok katlı pastaların bir arada durabilmesini sağlayan bir dolgu malzemesi kıvamındadır.
Okuryazar olmak. 2. 13 yaşını tamamlamış olmak.
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Pastacı Sertifikası Sertifika Geçerliliği
Kurum mutfaklarında, 4. Kafeterya, bar ve restoranlarda, 5. Yemek fabrikalarında, 6. Baklavacı ve börekçi, vb. yerlerde çalışabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri