Pastanelerden alınan yiyeceklerin içerisinde Alba yağ bulunur.
Pastahane de ki ustalar bizim kullandığımız margarinleri ve unu kullanmıyorlar. ( biskin, alba) kullanıyorlar. Siz de bu yağları kullanmak isterseniz gross marketlerden teneke ile alabilirsiniz. Pastahanelerde ki ustalar poğaçaların da kesinlikle sıvı yağ kullanmazlar katı yağ kullanırlar. . .
Alba Yağı ve Biskin Yağı pastacılıkta kullanılan yağlardan olup bizim evlerde yaptığımız tariflerimizde kullandığımız yağlardan farklı olarak birçok özelliğe sahiptir. Pastacıkta en çok kullanılan yağlardan biri olan Alba Yağı pastacılıkta kullanılan bir margarin çeşididir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Poğaça için hangi yağ kullanılır? Tereyağı; hamur işlerinin içerisinde enfes bir kıvam verici ve bağlayıcı olarak kullanılıyor. Kurabiyelerde, poğaçalarda aradığınız o kıyır kıyır, ağızda dağılan kıvamının sırrı tereyağından geçiyor.
Tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak yoğurulur mayalanır. Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp içli veya sade olarak şekil verilir. Tepside 20 dakika bekletilir yumurta sarısına kakao sıvı yağ koyup karıştırılır. Poğaçaların üzerine sürülür susam çörek otu serpilir.
İlgili 36 soru bulundu
Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde edersiniz. Poğaça yaparken bir diğer önemli konu mayadır. Mayanın tam olarak çözülmesi ve kabarma işleminin tarifdeki gibi olması gerekiyor.
Bu nedenle hamurun içerisinde mutlaka soğuk ya da oda sıcaklığında olacak bir şekilde tereyağı ya da margarin kullanmak gerekiyor. Ancak tart, kiş hatta galette gibi tariflerde genellikle tereyağı kullanılıyor. Çünkü tereyağının daha yoğun bir lezzeti ve hamura verdiği daha tok bir kıvam var.
Mayalı hamur uygulamalarında ve poğaça çeşitlerinde, üstün performans veren %70 yağlı özel pastacılık margarinidir. Üstün formülü sayesinde bayatlamayı geciktirir. Ürünlerin raf ömrünü uzatır.
Kek sıvı miktarı yüksek bir hamur olduğu için tereyağ veya margarinden gelecek sıvıya (hani o %80 yağ dışındaki sıvılar) ihtiyaç duymaz. Ancak poğaça, kurabiye veya tart hamuru gibi sıvı miktarı düşük hamurlar tereyağ veya margarinden gelen sıvıyı kabarmak için kullanırlar.
Pasta ve Böreklik Yağlar. Asta yağ, pastacılıkta kullanılan hamur işlerinin yapımında kullanılan özel bir yağ çeşididir. Bu yağın özelliği pastacılık sektöründe kullanıldığından hamurun daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.
Yudum profesyonel yağ ne işe yarar? Yudum ayçiçek yağı, ayçiçeği bitkisinin tohumlarını presleme ve özütleme tekniği kullanılarak üretilen sıvı yağ sofraların vazgeçilmezi oluyor. Sıcak ve soğuk yemeklerin her birine uyumu ile dikkat çekeceği gibi salata ve kızartmalar için kullanım alanına sahip.
Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme ve özütleme aracı ile ekipman yağ, sıcak ve soğuk yemekler olan uyum ile bir kullanım amaçlıdır. Yudum ayçiçek yağı, teneke ambalajında hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir kullanım sunar.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Pastane açması tarifinde kullanılan yağ biskin ya da alba yağı gibi endüstriyel yağlar kullanılıyor.
Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Yumuşacık dokulu, daha tok kıvamlı kekler, poğaçalar, kurabiyeler ve tatlılar yapmak istiyorsanız eliniz zeytinyağına gitsin. Daha sünger gibi, hafif lezzetli bir kekin ya da poğaçanın sırrı zeytinyağından geçiyor.
Tatlı ve tuzlu kurabiyelere, torba bisküvi, kek ve mayalı hamurlara esnek yapısı sayesinde yüksek performans veren, çok amaçlı kullanılabilen margarindir.
Poğaça hamuru yoğrulduğunda 25 dereceyi geçmemesi gerekir. Bunun için hamurun içine koyulan malzemelerin özellikle yaz aylarında soğuk olmasına dikkat edilmesi gerekir. Fırınınızın kapağını pişme esnasında çok açmış olmanız veya kullandığınız yağ oranının çok yüksek olması poğaçalarınızın kabarmasına engel olabilir.
Not: poğaçada bir paket margarin var, margarinli çok da güzel oluyor, ama ben bazen bu poğaçayı yarım margarin, yarım bardak sıvı yağ ile yapıyorum. Tercih sizin… 5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Yumuşak poğaça mayalı olarak hazırlanacaksa, mayanın fermente olması için sıvı maddelerin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Çok soğuk kullanılan sıvı yağ, süt ya da yoğurt hamurun sert olmasına neden olabilir.
Pastane Poğaçası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır? Önce mayayı ılık su ve şekerle bir kasede karıştırın kabarmasını bekleyin. Onu beklerken bir kapın içerisine sıvı yağ yumurta ve yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine kabartma tozunu dökün, bir müddet sonra köpürecektir.
Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
Pastaneden poğaça alıyorsanız aldığınızda böyle hatta onun içinde susuz katı yağ var. Velhasıl bu tarifimden 35- 36 civarı poğaça çıkıyor. İlk mayalandırma sonrası hepisini ortalama 60 gr hamur bezelerine ayırıp içlerini doldurun, size fazla gelirse pişirmeyeceğiniz kadarını dondurucuya atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri