Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
10) 180 Derece Candır ;)
Hazırlanan hamurun içi ve dışı tam olarak pişsin istiyorsanız, 180 derecenin altında pişirmemelisiniz. Bazı poğaça tariflerinde 200 derecede alt üst pişirmeniz önerilmektedir. Kullanacağınız malzemeler pişirme derecesini de etkiler. Bu nedenle tarife sadık kalmanız iyi olur.
Üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalara çatalla şekil verilir davul fırında (önceden ısıtmadan çünkü içi pişmeden yanıyor) 20 dakikada, diğer fırınlarda 180 derecede 20-25 dakika kadar bir pişme süresi var.
Poğaçanın pişirme dakikası fırının derecesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak lezzetli bir poğaçayı tam kıvamında hazırlamak için 175 derece yeterli iken, buna bağlı olarak ortalama pişirme süresi 20 ya da 25 dakika olarak öne çıkıyor.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Arzuya göre sıcak ya da soğun servis yapabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Poğaça yaparken alt üst fırın ayarını tercih edin ve fan kullanmayın. Fanlı ayar poğaçaların sert ve kuru olmasına neden oluyor.
Süt ya da su gibi malzemeleri belirli bir sıcaklığa getirmek için termometre kullanmak hamur kıvamı için önemlidir. Mayalı yumuşak poğaça hazırlarken fırını önceden ısıtmak poğaçaların güzel bir şekilde pişmesini sağlar. Soğuk fırına giren poğaçalar kabarıklığını kaybedip, sertleşebilir.
Fırından çıkarılan pişmiş ürün 10 dakika sonra tepsiden soğutma teli üzerine alınmalıdır. Yumuşak bir yapı için kuru, temiz bir mutfak havlusu ile üzeri örtülebilir. Tarifler sıcak veya ılık servis yapılabilir.
Poğaça, mayalı veya mayasız olmasına göre genelde 175-200 derece arasında değişen bir fırın ısısında pişirilir. Dolayısıyla özellikle mayalı poğaça tariflerinde fırın ısısının 150 derece olarak ayarlanmasının belirtilmediği görülür.
Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler. Bu nedenle herbirinin kullanım yerleri farklılık gösterir.
Hamur mayalanınca Hamurdan İstenilen ölçüde parça koparılır. Avuç içinde iç harcı Eklenerek Top Halinde Yuvarlanır ve Bunlar Bitinceye kadar yapılır. 3. Tepsiye Yağlı kağıda dizilen poğaçalar Önceden 10 dk 150 derecede ısıtılmış fırına koyulur. 4.
Alt-üst ayarlı fansız fırının orta kısmında 190 derecede 30 dakika kadar açmaların üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Açmalar hazır!
Fırından çıkan poğaçanın üstü örtülür mu? Fırından çıkarılan pişmiş ürün 10 dakika sonra tepsiden soğutma teli üzerine alınmalıdır. Yumuşak bir yapı için kuru, temiz bir mutfak havlusu ile üzeri örtülebilir.
Poğaçaların soğumasını beklemeyiniz vakit kaybetmeden poğaçaların üzerini nemli bir bezle kapatınız. Nem yumuşamasına neden olacaktır. - Tavanın içerisine 2 ile 3 damla su ilave ederek sertleşmiş poğaçayı tavanın içerisine koyunuz ve suyu içerisine çekerek yumuşamasını sağlayınız.
Poğaça kaç derecede pişer? Poğaça pişirmek için genel olarak 170 ya da 180 derecelik bir ısı yeterlidir. Bu aralık içerisinde ele alınacak olan dereceyi tam olarak 175 derecesi üzerinden ele almak mümkün. Tabii mutlaka belirli aralıklarla fırın içerisindeki poğaçaları kontrol etmek önemlidir.
Başta kurabiyeler olmak üzere tüm hamur işlerini hazırlarken harcına koyacağınız sirke yine uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır. Poğaçalarınız ve ekmekleriniz için; pişip oda sıcaklığında dinlendikten sonra eğer hemen tüketmeyeceksiniz buzdolabı poşetine yerleştirerek buzluğa kaldırabilirsiniz.
Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Hamurumuzu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım. Ardından kabımızın üzerini streçleyelim ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
Yoğururken hamurun kıvamı cıvık kaldı denilerek sürekli un ilave ediliyor, bu da poğaçaların kıvamlarının sert olmasının başlıca sebeplerinden biri oluyor. Fırınınızın ısı dengesizlikleri, fırın kapağını sürekli açarak poğaçanın kabarıp kabarmadığını kontrol etmek poğaçanızın sert olmasına neden olabilir.
Sıcak bir havada mayalandırırsanız ve uzun süre mayalanırsa hamur da ekşimeler olabilir. Tadı bozulabilir daha birçok farklı sorunlarla karşılabilirsiniz.
Piştikten sonra da fırında hiç bekletmeden çıkarmalısınız. Fırından çıkar çıkmaz tüketmeyin, çok sıcak yenince hamur gibi olabilir. Biraz ılımasını beklerseniz tadına doyulmaz.
Normalde iyi kabarmayan bir kek her ne kadar çok iştah açıcı olmasa da en azından bir başka tarifte değerlendirilebilecek kadar pişer. Ancak iş yumurta akı ile kabaran pandispanyaya gelince durum pek öyle olmaz. Hamur üzerine oturulmuş gibi ezik ve sert olur.
O yüzden hamurun biraz cıvık olmasında çok problem olmaz. Eğer hiç kurtarılamayacak kadar cıvıksa ve unun yoksa kaşık poğaçası yapabilirsin bu poğaça yoğurmadan , cıvık hamurla yapılan bir poğaça türü olduğu için sizin hazırladığınız hamura da uygun bir poğaça olmuş olur.
Bu aşamada sabırlı olmakta fayda var. Hamurun sürekli üzerini açarak gözlemlemeye ya da dokunmamaya özen gösterin. Hamurlar boyutlarına göre ve oda sıcaklığına göre ortalama 40 dakika - 1 saat arasında mayalanır. Birkaç saat beklettiğiniz hamurlar daha nefis mayalanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri